PFM | Jongeren in jeugdcriminaliteit niet gesignaleerd

Jongeren in jeugdcriminaliteit niet gesignaleerd | Foto Antilliaans Dagblad

Jongeren in jeugdcriminaliteit niet gesignaleerd | Foto Antilliaans Dagblad

Uit een rapport van de Raad voor de Rechtshandhaving wat afgelopen week aan de Staten is aangeboden blijkt dat verschillende organisaties geen goed oog hebben voor jongeren die in aanraking komen met jeugdcriminaliteit.

Het Antilliaans Dagblad schrijft over het rapport wat afkomstig is uit eind 2015. Er zijn behoorlijk wat instanties die bezig zijn met de preventie van jeugdcriminaliteit maar de jongeren die in aanraking komen met jeugdcriminaliteit worden niet gesignaleerd. Ze komen pas in beeld als ze worden aangemeld door school, de politie of familie.

Volgens het rapport moeten de alarmbellen al gaan rinkelen bij regelmatig schoolverzuim.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Jongeren in jeugdcriminaliteit niet gesignaleerd

 1. Joep Meloen

  Hulp organisaties die geen zicht hebben op de criminelen ? Heel het eiland kan ze herkennen, maar de organisaties zien niets !
  Waar zijn die dan mee bezig ? Kijken hoeveel geld er nu weer in hun portomonnee is terecht gekomen of zitten ze alleen maar in vergadering ?

  Voordeel van Curacao is dat de criminelen het bijna op hun voorhoofd hebben geschreven dat ze crimineel zijn, dus echt moeilijk is het niet om ze te spotten.
  Misschien de subsidie maar eens intrekken, kijken of ze dan wel wat gaan zien.

 2. Ze hangen vaak overdag onder een boom. Hebben veel tattoos. makkelijk te spotten

 3. Tres Pasitos

  Als de niet criminelen het eiland gewoon nu eens verlaten, emigreren en dan zoekt de rest het maar lekker zelf uit, ja toch? Je wordt toch compleet gek op Crimicao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *