PFM | Havenconsessie CPS nu definitief een feit

Concessie getekend

Concessie getekend voor 20 jaar. Links Fernando da Costa Gomez CPS, rechts CPA

Het heeft jaren van onderhandelen gekost, maar gisteren kon de nieuwe havenconcessie dan eindelijk worden getekend door Curaçao Port Services, Curaçao Ports Authority en minister van Economische Ontwikkeling Eugene Ruggenaath.

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst met de media. De overeenkomst geldt voor 20 jaar. Afgesproken is dat CPS 50 miljoen gulden gaat investeren in twee nieuwe kranen en in de infrastructuur van de haven. CPS neemt die taak in feite over van CPA.

De huidige drie kranen zijn dertig jaar oud en destijds door Nederland gedoneerd, meldt het Antilliaans Dagblad. CPA moet wel voorafgaand aan de bestelling van de nieuwe kranen het bestek en de technische eisen goedkeuren.

Oorspronkelijk was sprake van een contract van 25 jaar met een automatische verlenging voor CPS, maar dat is na protesten over een monopoliepositie teruggebracht naar 20 jaar zonder automatische verlenging.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Havenconsessie CPS nu definitief een feit

  1. Abraham Mossel

    En nu maar hopen dat Gerrit de Raaf het contract over een maand niet naar de vuilnisbeld brengt en direct verbrand op de dooie dieren plaats. Kijk er niet van op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *