KtP | Strongman Champions League voor het eerst op Curaçao met 2 deelnemers uit Curaçao

Strongman Champions League met 2 deelnemers uit Curaçao

Strongman Champions League met 2 deelnemers uit Curaçao

Op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober zullen 12 van ’s-Werelds sterkste mannen strijden in de Strongman Champions League op de stranden van Curaçao. Het is voor het eerst dat de wedstrijd op het van oorsprong Nederlandse eiland wordt gehouden.
De Strongman Champions League wordt gehouden in 15 landen, waar in totaal 22 wedstrijden zijn. De wedstrijden worden uitgezonden in 95 landen en hebben zo’n 1 miljard views per jaar. Sinds 2016 heeft de League ook een eigen pay-tv-kanaal waarop alle wedstrijden te volgen zijn.

Voor de wedstrijden in oktober zal de top van de wereldwijde competitie meedoen. Voor het eerst in de competitie zullen ook twee deelnemers uit Curaçao hun opwachting maken.

Namens het eiland doen Marionchelo Soleana en Alex Power mee in de competitie. Uit de top van het klassement zal Kzysytof Radzikowski uit Polen zijn opwachting maken samen met de Nederlandse Alex Moonen, de Italiaan Enzo Tauro en de Bulgaarse Stojan Todorchev. Naast deze topspelers zullen ook Jimmy Paquet (Canada), Simon Sulaiman (Syrië), Aurelien Le Jeurne (Frankrijk), Dan Harrison (USA), Joachim Gustavsson (Zweden) en Marcos Ferrari (Brazilië) deelnemen.

Met dit uniek deelnemersveld zal er een enorme spannende strijd gehouden worden op het prachtige Mambo Beach.

Alle 12 deelnemers zullen de volgende onderdelen afwikkelen:
1) Truck Pull (het trekken van een 12-20 ton wegende vrachtwagen)
2) Boat Pull (het uit het water trekken van een 10-20 ton wegende boot)
3) Shot Put (het zover mogelijk werpen van een 15 kilogram wegende kogel)
4) Loading (het laden van 8 vaten van 90 kilo per stuk op een vrachtwagen)
5) Rock Lift (het boven het hoofd tillen van een minimaal 120 kilo wegend rotsblok)
6) Forward Hold (het zolang mogelijk met gestrekt arm vooruit vast houden van 30 kilo wegende dumbel)

De wedstrijden worden georganiseerd door Sport & Gezondheidscentrum Physique uit Nederland in samenwerking met Dagelet Business Development NV, Curaçao Extreme Power Competition en Curaçao Tourist Board. De wedstrijden starten om 14:00 uur op beide dagen en zullen tot ongeveer 17:00 uur duren. De wedstrijdlocatie is bij het Mambo Beach Resort.

Paul Rabelink, eigenaar van het organiserende Sport & en gezondheidscentrum Physique is enorm trots om de wedstrijden op Curaçao te houden. “Wij organiseren in Nederland meerdere wedstrijden en om dit nu ook op Curaçao te mogen doen is voor ons een grote eer.

Zonder de onvoorwaardelijke steun van Dagelet Business Development, Curaçao Extreme Power Competition én het Curaçao Tourist Board was dit nooit zo tot stand gekomen. Het evenement is net als in Nederland gratis toegankelijk voor het publiek en dat maakt haar ook zo uniek.

Daarnaast willen wij dit evenement proberen jaarlijks terug te laten keren naar Cariben. Het evenement is spannend en een genot voor groot en klein om te volgen. Daarom nodigen wij ook iedereen op Curaçao uit op om te komen kijken.” aldus Rabelink.

Bron: KIKOTAPASANDO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *