PFM | Hato draagt 10 procent bij aan economie

 1.870 directe banen (waarvan 550 bij of van de vliegmaatschappijen) en 1.350 indirecte banen. Verder wordt gecalculeerd met 2.540 zogeheten ‘induced jobs’ (afgeleide banen)

Volgens CAP uit een studie van KMPG en Decisio: 1.870 directe banen en 1.350 indirecte banen met 2.540 zogeheten ‘induced jobs’ (afgeleide banen)

De economische impact van de luchthaven is ongeveer gelijk aan de bijdrage van de Isla-raffinaderij. De luchthaven neemt tien procent van de Curaçaose economie voor zijn rekening. Dat blijkt uit de Economic Impact Study die Curaçao Airport Partners heeft laten opstellen en die in handen is van het Antilliaans Dagblad.

Luchthaven Hato is volgens het rapport goed voor 1870 directe banen en 1350 indirecte banen. Ook wordt er vanuit gegaan dat er 2540 zogenoemde afgeleide banen afkomstig zijn van de luchthaven.

Dat betekent volgens het Antilliaans Dagblad dat negen procent van alle banen op Curaçao te maken hebben met de luchthaven.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Hato draagt 10 procent bij aan economie

  1. Abraham Mossel

    Mooi. Maar wel eens aan gedacht dat het 10% minder kan worden, als straks Gerrit de Raaf weer aan de macht is. De hele wereld weet nu toch wat een maffia fuguur het is, je denkt toch niet dat een normale inversteerder hier nog een gulden investeerd met de wetenschap dat de maffia het van je afsteeld, wand daar gaat het toch echt op af hier op curacrim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *