PFM | Gregory Elias ontkent aantijgingen naar aanleiding van ‘Panama Papers’

Het op Curaçao gevestigd advieskantoor van Elias wordt 312 keer genoemd in de Panama Papers. Vandaag betitelde Elias dat voor de parlementaire ondervragingscommissie in Den Haag die onderzoek doet naar belastingontwijking als „pertinent onjuist” en „heel vervelend”.

Gregory Elias, directeur van een groot trustkantoor op het eiland, ontkent met klem dat hij veelvuldig gebruik heeft gemaakt van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca.

Dat zou volgens de vorig jaar uitgelekte Panama Papers rijke klanten helpen met het onttrekken van vermogens aan het oog van de fiscus. Het op Curaçao gevestigd advieskantoor van Elias wordt 312 keer genoemd in de Panama Papers. Vandaag betitelde Elias dat voor de parlementaire ondervragingscommissie in Den Haag die onderzoek doet naar belastingontwijking als „pertinent onjuist” en „heel vervelend”. Slechts een handjevol van zijn klanten is volgens hem in contact geweest met Mossack Fonseca, en dat gebeurde niet door zijn toedoen.

Elias is de eerste persoon die als ’getuige’ gehoord wordt in de parlementaire mini-enquête naar belastingontwijking. De parlementaire commissie sprak tot dusver uitsluitend met ’deskundigen’, zoals medewerkers van de Belastingdienst.

Elias staat volgens de Telegraaf bekend als „de onderkoning van Curaçao” en als iemand bij wie rijke Nederlanders die geen belasting willen betalen graag aankloppen. Volgens hem is dat beeld onterecht. „Dat speelt niet.”

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Gregory Elias ontkent aantijgingen naar aanleiding van ‘Panama Papers’

  1. Die linkse droefsnoeten waren geen partij

  2. Goed gedaan Elias!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *