PFM | Gouverneur kan nieuwe meerderheid niet tegemoetkomen

Schotte Moses, Cijntje Braam en dos Santos bij Gouverneur 20170215 | Ken Wong

Gouverneur Lucille George-Wout heeft vanmorgen maar een kwartier gesproken met vijf vertegenwoordigers van de nieuwe meerderheid in de Staten. Dat het overleg zo kort duurde was omdat de gouverneur de afgevaardigden duidelijk maakte dat de vergadering van gisteravond niet legaal was.

Dat meldt althans de Amigoe. Tijdens die spoedvergadering werd een motie van wantrouwen tegen de zes demissionaire ministers, waaronder premier Hensley Koeiman, uitgesproken. De fracties zullen snel een onderbouwing van het besluit van de gouverneur krijgen. De uitspraak van de gouverneur viel uiteraard niet in goede aarde bij de vertegenwoordigers van MFK, Korsou di nos Tur, PS, MP en onafhankelijk lid Eduard Braam.

Na afloop zei KdnT-Statenlid Norberto Ribeiro dat George-Wout verkeerd geïnformeerd moest zijn. Fractieleider van de MFK Gerrit Schotte noemde het overleg met de gouverneur ‘verbazingwekkend’. Hij ontkende dat de vergadering illegaal was geweest en kondigde aan dat de vergadering vrijdag met het ontslag van de Statenvoorzitter en -vice-voorzitter en de benoeming van hun opvolgers gewoon door zal gaan.

De vergadering was volgens enkele experts van het Reglement van Orde van de Staten wel degelijk illegaal. De nieuwe meerderheid wil overigens het ontslag van de PS-ministers Jaime Cordoba en Ruthmilda Larmonie-Cecilia via de rechter ongedaan maken.

Bron: ParadiseFM

15 Reacties op “PFM | Gouverneur kan nieuwe meerderheid niet tegemoetkomen

 1. op de foto staan duidelijk de LANDVERRADERS -en als die aan de macht komen is het stelen en nog eens stelen van de bevolking.

 2. Cijntje en principes.. wat een grap.. Eriklapas is een sarcast! geode 1 april grap!

 3. waar is je verstand….????

 4. Abraham Mossel

  [email protected] een vraagje, hoelang vertoeft u zich al op het eiland, of bent u met vakantie. Maar ik heb meer het idee dat u een Gerrit de Raaf Trol bent met een nep account, jij hebt waarschijnlijk samen met de vriend van Cijntje genaamd Mengler de SSer deze onzin over de witte Raaf verzonen, valt mij nog mee dat je het niet over een witte adelaar hebt, dat zou beter passen bij de laailichter Cijntje die voor de val nog ff snel bij Gerrit de Raaf en Carollo , Amparo en Robby Dos Santos zijn eigen zakken heeft gevuld met deze nazie streek, dit zullen de PS aanhangers van (Weilen), Helmin Wiels Cijntje “PS” niet in dank af nemen, overlopen naar vermoedelijke breinen op de achtergrond van de moord op H Wiels

 5. Witte Raaf onder de politici? Laat mij niet lachen! Is nou smart zoning echt een rede om een heel regering te laten vallen. Je gelooft het toch zelf niet? Er zijn zoveel andere zaken die meer aandacht nodig hebben dan smart zoning. Smart zoning is wel ook belangrijk. Maar kom nou om een regering te laten vallen? Een breekpunt? Ik geloof er geen woord van.
  Hij liet de regering vallen om dat hij zijn zin niet kreeg. Ik zou bijna willen zeggen dat er meer achter zit. Maar ik weet het niet natuurlijk.
  Witte raaf? Pffffffff echt niet. Opportunist dat is wat hij is.

 6. Erikapas; je bent weer zo’n MFK/PS troll. Goed te weten voor de redactie

 7. Ha ha!

  Erika la Pas heeft echt het IQ van een leguaan.

  Voorwaarde om lid te worden van de MFK.

 8. Als u de argumenten van Cijntje doorrekent (zie verder in deze editie) komt u tot de conclusie dat Curacao volgens Cijntje woningen van vijf verdiepingen moet gaan bouwen om aan de door hem gestelde norm te voldoen.
  Kunnen witte raven ook wegvliegen?

 9. Beste heer @Abraham Mossel je hebt het over “asociale zootje politieke leiders” maar volgens mij is het kabinet juist gevallen omdat Cijntje zijn rug recht heeft gehouden. Wij hebben in Cijntje eindelijk een politicus met principe daar moeten wij trots op zijn. Zelfs Gerrit Schotte onderkend dit door de PS te steunen. Je kan van Schotte zeggen wat je wilt maar hij weet dat een politicus als Cijntje de witte raaf onder de politici is.

 10. nee echt niet, ze heeft zichzelf de das om gedaan..

 11. Abraham Mossel

  sory mensen ,zetel verdeling Coalitie moet zijn PAR 5+1 MAN 4+1. Hustu 2+1 PNP 1 / oppositie MFK 3. KdnT 2. PS 1.

 12. Abraham Mossel

  Als je dit asociale zooitje politieke lijders met een grote IJ ( een andere naam kan ik mij niet bedenken) van de trap af ziet komen krijg je toch echt de indruk dat er hoe dan ook en op welke manier maakt niet uit, dat de macht weer bij de maffia cq gokwereld ” lees ook schuld eisers ” terecht moet komen. Het gaat ze alleen niet lukken. Nieuwe verkiezings uitslag: MFK 3 . KdnT 2. . MAN 4+1 . PAR 5+1. Husto 2. PNP 1. PS 1. /Mozes nada / Braam nada/ Cooper nada/Jasjes nada/etcetra: Coalitie PAR. MAN. Leeflang. PNP 14 zetels. Het zal zo geschieden let op mijn worden en telepathie

 13. Advies aan Moses. U heeft nog tijd de schade te beperken. Verlaat de groep voor vrijdag aanstaande. Dan heeft u nog hoop bij de volgende verkiezing.
  Anders is het oppakken en weg wezen. Echter wel met een grote vlek.

 14. Jammer dat deze groep zich niet wil neerleggen bij regels en zijn gang maar gaat. Ze zullen nu wel alles uit de kast halen om verkiezingen te voorkomen

 15. Een kwartier?? Dat is veel te lang om met “eigenbelang figuren” te praten. Deze payaso`s hebben Curacao maar weer eens op de kaart gezet als bananenrepubliek, waar veroordeelden en overlopers het voor het zeggen denken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *