Telegraaf | Drugskatapult ontdekt

Op grens van Mexico en Verenigde Staten | USBP

TUCSON – Amerikaanse grensbewakers hebben onlangs een enorme katapult aangetroffen op de grens met Mexico. Met het bouwwerk kunnen grote zakken drugs de grens over worden gegooid.

De katapult, die in middeleeuwse stijl gebouwd is, staat in het zuidoosten van Tucson in de Amerikaanse staat Arizona en werd vorige week ontdekt. Toen een grenspatrouille plotseling een groep mannen zag wegsprinten, troffen ze het indrukwekkende apparaat aan. Er lagen twee balen cannabis op de grond, van in totaal 20 kilo.

De katapult is inmiddels ontmanteld. Er is nog niemand gearresteerd. Drugssmokkelaars worden vanwege de strengere grenscontroles steeds inventiever: zo worden er regelmatig ondergrondse tunnels ontdekt, maar ook drones worden steeds vaker gebruikt om drugs de grens over te krijgen.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Drugskatapult ontdekt

 1. Abraham Mossel

  Als ik goed kijk naar de foto zie ik ook een soort galg (stuk touw rechts) aan het aperaat hangen, het lijkt mij voor lastige figuren die een foutje hebben gemaakt tegen over deze maffia vrienden, zij worden gelijk tijdig afgeschoten met de drugs, alleen het figuur komt niet ver die blijft met zijn strot drie meter verder hangen. Dus Henk, zet dat ding maar neer bij Bon Futuro, dan stuur ik via Douwe Boersema wel een kaartje aan Gerrit de Raaf dat hij er gratis gebruik van mag maken als hij het daar in B.F niet meer ziet zitten?.

 2. Schotte heeft al interesse getoond om dit apparaat bij Bon Futuro te plaatsen.

  Waar hij binnenkort 3 jaar gaat verblijven.

 3. redactie curacao

  @ Beste dikke deur,

  Tegenwoordig checken we zo goed mogelijk nepnieuws, en dit klopte wel:

  “The catapult was attached to the top of a border fence near the Douglas Port of Entry, which is about two hours southeast of Tucson, Customs and Border Protection officials said in a statement Tuesday. The contraption probably wouldn’t win any pumpkin chunkin competitions, but it was powerful enough to sling two bundles of weed — weighing a combined 47 pounds — into the United States from Mexico.”

  http://edition.cnn.com/2017/02/15/us/marijuana-catapult-trnd/

  Hopende zo goed mogelijk te hebben geinformeerd,
  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 4. Ridicuul. Het ding zou in Tucson AZ staan en dienen om drugs over de grens naar de USA te gooien? Maar Tucson AZ ligt immers in de USA; onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *