PFM | Financiële situatie Sehos moet snel opgelost worden

Over een mogelijke oplossing kon de directie nog niet veel kwijt, behalve dat zij in gesprek is met de overheid en voorstellen heeft aangedragen

Algemeen directeur van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos), Anthon Casperson, geeft aan dat er voor de financiële situatie snel een oplossing moet worden gevonden.

Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. Casperson werd per 1 juni als opvolger van Frank Poen aangesteld. De Sehos-directie heeft in de drie weken dat de nieuwe algemeen directeur in dienst is, de structuur van de organisatie onder de loep genomen en de problemen in kaart gebracht.

Maar om de de plannen te kunnen uitvoeren moet er eerst een oplossing komen voor de alleen maar oplopende schulden op korte termijn waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar komt. De kern van het probleem is het van tevoren vastgestelde budget waar Sehos het elk jaar mee moet doen, terwijl een groot deel van de kosten die gemaakt worden niet valt te voorspellen.

Over een mogelijke oplossing kon de directie nog niet veel kwijt, behalve dat zij in gesprek is met de overheid en voorstellen heeft aangedragen. In oktober moeten er een businessplan en begroting voor 2018 op tafel liggen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Financiële situatie Sehos moet snel opgelost worden

  1. @Abraham, Ik denk dat het eiland al heel wat financieel gezonder zou zijn wanneer er een maximum salaris van 15 duizend per maand zal gelden. Sommige mensen vangen gewoon veel te veel geld en vrijwel niemand verdiend dit salaris echt.

  2. Kijk wie er in de Raad van Toezicht van het Sehos zitten, en je weet meteen waarom het er een financiele porkeria is:

    http://www.sehos.cw/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=5

  3. Abraham Mossel

    We gaan het oplossen, te beginen met die paarse olifant die bij pietermaai staat door de porselijnkast van het ziekenhuis laten lopen en beginen met bezunigen, zoals het naar huis sturen van figuren die meer als 25.000,00 nafjes verdienen en daar totaal niets maar dan ook niets voor hoeven te doen (voorbeeld) waaronder de door Asjes aangestelde surinaamse hoofdmanager voor het nieuw te bouwen ziekenhuis, deze mevrouw ontvangt een salaris van 35.000,00 pm en zou na twee jaar klaar zijn met haar project, ik weet niet of u het weet, maar ik wel wel zijn nu al langer dan twee jaar verder en tante prut zit er nog steeds, begin eerst eens zulke klaplopers te verwijderen, voor dit geld kunnen heeel veeel verband dozen gekocht worden, et ctra.

  4. Fred Schiedam

    Tering naar de nering zetten; als belanghebbenden niet betalen voor de dienstverlening dan maar afdelingen sluiten tot einde boekjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *