AD | Online pokersite failliet verklaard

FullFlushPoker keerde al maanden niet uit en hield gokkers aan het lijntje | Op de foto Herman Behr van HBM group/E-management group, masterlicentiehouder van Curaçao Interactive Licensing nv die de licentie sublicentieert aan Fullflushpokerc.com

Willemstad – Equity Marketing Management bv, exploitant van onlinegoksites, is in staat van faillissement verklaard. Een onbekende hoeveelheid gokkers, onder meer uit de Verenigde Staten, is de dupe voor soms wel 153.000 dollar per persoon.

Deze krant beschikt over de documenten waaruit dat blijkt. De besloten vennootschap werd op 19 juni failliet verklaard. Dit is gebeurd op verzoek van een tweetal gedupeerden, die hiervoor advocaat Roelof Bijkerk hadden ingeschakeld. Op 9 mei werd het verzoek gedaan tot faillietverklaring van Equity Marketing Management, handelend onder de naam Equity Poker Network, FullFlushPoker.

Bij de behandeling en verhoor in raadkamer verscheen overigens alleen gemachtigde Bijkerk, maar niemand van de zijde van de exploitant van de onlinegokwebsites. Zo wordt duidelijk uit het vonnis van het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao.

Equity Marketing Management blijkt niet alleen vele onbetaalde schulden achter te laten, maar is verder ook omgeven door mysterie. Zo heeft de bv geen bekend adres op Curaçao. Er was/is ook geen natuurlijk persoon directeur-bestuurder. Voorheen was de rechtspersoon e-Management nv ingeschreven als statutair directeur.

Equity Marketing opereerde toen vanuit het E-Commerce Park te Vredenberg, maar het postadres was de Emancipatie Boulevard. De vennootschap werd in maart 2013 opgericht en de Kamer van Koophandel laat zien dat de registratie per 24 februari 2017 is beëindigd.

Equity Marketing ‘heeft tot in elk geval medio 2016 een online pokersite geëxploiteerd onder de naam Full Flush Poker’, schrijft advocaat Bijkerk namens een aantal cliënten die niet alleen hun geld niet kregen maar ook verder nooit meer een fatsoenlijk antwoord ontvingen op hun mails. Twee van deze klanten krijgen naar eigen zeggen nog respectievelijk 153.000 dollar en 32.000 dollar. Beiden zijn Amerikaan, wonende in Ohio en Minnesota.

Maar er zijn ook verschillende steunvorderingen personen, waaronder een voor een bedrag van ruim 49.000 dollar. Bij vonnis van 19 juni is Arend de Winter, werkzaam bij De Winter Liqui Lung Advocaten, aangesteld tot curator in dit faillissement.

Alles lijkt erop te wijzen dat de oorspronkelijke exploitanten, directeuren en/of eigenaar( s) met de noorderzon zijn vertrokken. Wie de verantwoordelijken zijn, is vermoedelijk niet eenvoudig te achterhalen. Eind september 2016 schreef advocaat Bijkerk Equity Marketing Management formeel aan, zonder een naam te weten van de directie.

De brief is dan ook gericht aan ‘managing director’ en geadresseerd aan het E-Commerce Park. Hij laat de onbekende directeur weten dat de bv inzake FullFlushPoker in strijd handelt met de eigen ‘payout rules’ en geeft het bedrijf twee weken de tijd alsnog met het verschuldigde geld over de brug te komen. Anders, zo dreigt de raadsman, zal serieus faillissementsverklaring worden overwogen.

Reeks klachten van gedupeerden

Bijkerk houdt in dezelfde brief ook de directie van Equity Marketing, namelijk e-Management nv, alsmede de master licentiehouder, Curaçao Interactive Licensing nv, ‘gezamenlijk medeverantwoordelijk’ in verband met de claims. Zo blijkt uit de stukken die deel uitmaken van het verzoekschrift voor het faillissement.

Zowel e-Management als Curaçao Interactive Licensing is hiervan op de hoogte gesteld. De documentatie bestaat onder andere uit een reeks mails en klachten van gedupeerde onlinegokkers die aangeven dat ze al maandenlang geduldig hebben gewacht op uitbetaling, dat ze tot nu toe niets hebben laten weten aan vrienden en medegokkers, maar dat ze nu overwegen om FullFlushPoker via Facebook en Twitter bij duizenden anderen aan de schandpaal te nagelen.

De pokersite antwoordt (soms) wel, althans in 2015 en 2016, maar telkens met onvolledige namen van (zogenaamde medewerkers), zoals ‘Nathalie A.’ van het Payouts Department, ‘Kary D.’ van het Support Team en ‘Robert H.’ van Customer Services. Eerstgenoemde laat weten dat de uitkering nu spoedig alle prioriteit krijgt, maar dat het ‘vorige management’ een lange lijst van nog uit te betalen schulden achterliet. De klant hoeft zich echter geen zorgen te maken, want de afgelopen vier maanden is voor zo’n 800.000 dollar uitbetaald. Nog even geduld a.u.b., is de boodschap.

Een andere smoes die wordt gebruikt is dat FullFlushPoker op dat moment tijdelijk te kampen heeft met een ‘slightly higher volume of payment requests than usual’. Het komt dus goed. En de medewerker van Customer Services maakt het helemaal bont door in een reply zijn collega’s een standje te geven en extra aandacht te verzoeken voor deze speciale klant, namelijk om hem met voorrang zijn geld uit te keren. Toneel of niet, het geld kwam niet en de vorderingen bleven.

Hoeveel de totale claim op Equity Marketing bedraagt is op dit moment niet bekend, dat wordt uitgezocht door curator Winter, maar feit is dat twee gedupeerden het er niet bij lieten zitten en via een advocaat op Curaçao het faillissement aanvroegen en kregen.

De website www.fullflushpoker. com meldt dat er nieuwe eigenaren zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de schade en schande die werd achtergelaten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Fullfluspoker.com wordt voortgezet bij E-management in Malta

De populaire site is welliswaar failliet maar wordt voortgezet -volgens eigen zeggen onder nieuwe siteeigenaren – onder dezelfde licentiehouder in Malta

“This website has new owners. This website is no longer associated with any companies or individuals who owned or operated Full Flush Poker, The Equity Poker Network, or any of the following corporations formerly associated with Equity Poker Network and Full Flush Poker: Liberia Ventures Limited, Brittania House 8, Old Bakery Street, Valletta, Malta, is a 100% subsidiary of Equity Marketing Management BV, and has the legal rights to contract on behalf of Equity Marketing BV, a company registered under incorporation number 128927 and whose registered office is at Ecommercepark, E-zone Vredenbergh, Helsumstraat, Willemstad, Netherlands Antilles.”

 

2 Reacties op “AD | Online pokersite failliet verklaard

  1. Ik doe daarom ook geen online zaken in vreemde oorden

  2. ericlapas

    Altijd het zelfde gedonder, het geld wegsluizen en vervolgens faillissement aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *