PFM | Eerste flessen wijn binnenkort gebotteld

Eerste flessen Curaçaose wijn zullen binnenkort worden gebotteld

Eerste flessen Curaçaose wijn zullen binnenkort worden gebotteld

De eerste flessen Curaçaose wijn zullen binnenkort worden gebotteld. Dat laat de Curaçao Winery weten tegenover het Antilliaans Dagblad.

Het was een tijd onzeker of deze eerste oogst te redden viel omdat de winery te horen heeft gekregen te moeten verhuizen omdat hun huidige locatie bij Hato risico voor het vliegverkeer met zich mee zou brengen. Een nieuwe locatie voor de winery is er nog niet, maar zij geven aan dat zij desnoods bereid zijn op te gaan in een coöperatie met lokale boeren. Het echtpaar Visscher, eigenaren van de Curaçao Winery, willen door met de wijnbouw op Curaçao, volgens hun is Curaçao een perfect wijnland en hebben internationale wijnexperts op basis van tussentijdse smaaktesten zeer hoge verwachtingen van de wijn.

Bron: Paradise FM

3 Reacties op “PFM | Eerste flessen wijn binnenkort gebotteld

  1. Hoop dat het net zo zuiver wordt als de oude Amstel bier dat destijds op Curaçao gebRouwen werd.

  2. Wat is de naam van deze wijn? Hoop dat het net zo zuiver wordt als de oude Amstel bier dat destijds op Curaçao gebouwen werd. Gedistilleerd water doet wonderen.

  3. Zo jammer dat ze niet op de huidige plaats kunnen blijven. Prachtige plek, dicht bij het vliegveld en de wijnboerderij in het mooie landhuis Hato met fraai terras met uitzicht.

    Wellicht nog belangrijker: de grote natuurlijke waterbron voor de irrigatie.

    Ik heb het idee dat iemand de winery het succes niet gunt. Want als de paar mussen die er vliegen een gevaar voor het vliegverkeer zijn zou ik nooit meer in een vliegtuig stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *