PFM | Constancia levert zetel in, volgens McWilliam zit Schotte achter incident

Ministerio Públiko: De Statenvergadering van gisteren zou vooral gaan over het doorgaan van de aanstaande verkiezingen. Moties daarover, voor en tegen, kwamen niet in stemming. De vergadering werd geschorst na het geweldsincident | Extra

Jacinta Constancia heeft na het incident gisteren gezegd dat ze afstand neemt van haar partij en haar Statenzetel heeft ingeleverd.

Nadat ze MAN-lid en voormalig Statenvoorzitter Giselle McWilliam tijdens de openbare Statenvergadering gisteren hard in het gezicht sloeg, werd ze gearresteerd; ze zit nu nog vast. McWilliam, die verwondingen opliep, deed aangifte, en dat deed haar partijgenote Elza Rozendal ook. Constancia zou haar bedreigd hebben ook klappen te krijgen.

Het OM onderzoekt of strafrechtelijke vervolging zal worden ingesteld. Het MFK-Statenlid heeft gisteren haar excuses voor haar gedrag aangeboden. Ze reageerde met haar geweld op de felle uitlatingen van McWilliam over de grootschalige mondkapjesfraude, waarbij de toenmalige minister Constantia betrokken zou zijn geweest.

Eerder had Constancia gesproken over de broer van McWilliam die betrokken zou zijn bij ‘dranghek-gate’ waarbij tijdens karnaval dranghekken veel te duur verhuurd zouden worden. Tijdens een persconferentie van MAN heeft McWilliam gezegd dat zij gelooft dat het hele incident georkestreerd is door Gerrit Schotte, partijleider van de MFK.

De beelden van de gebeurtenis zouden daar een aanwijzing voor zijn. Schotte loopt gewoon voorbij, zonder te reageren op het geweld. De vergadering van gisteren zou vooral gaan over het doorgaan van de aanstaande verkiezingen. Moties daarover, voor en tegen, kwamen niet in stemming.

De vergadering werd geschorst na het geweldsincident. Wanneer een nieuwe vergadering wordt gehouden is nu nog niet duidelijk.

Foto van extra.cw van de arrestatie van Constancia

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

4 Reacties op “PFM | Constancia levert zetel in, volgens McWilliam zit Schotte achter incident

 1. waarschijnlijk is dit incident een afleidingsmanoeuvre van Schotte tegen het omkoop schandaal waar Plet aangifte voor heeft gedaan,
  anders zou ik geen belang van Schotte zien in deze actie.

 2. Volgende op de MFK lijst die Constantia dus gaat vervangen is… Amerigo Thode.

  Deze bejaarde kontenlikker van Schotte is zo lelijk als een aap, en naar goed MFK gebruik in het bezit van een strafblad (net als zijn drugs dealende zoon en frauderende broer).

  Dat is de MFK, de grootste sushibak van het eiland.

 3. Bij de MFK moet men zijn/haar zetel inleveren op straffe van…bij niet inleveren.

 4. Abraham Mossel

  Tuurlijk is dit toneel stukje wat helemaal uit de klauwen is gelopen georkestreerd. Gerrit De Raaf zag constancia naar links lopen waar zij niets te zoeken had, Gerrtje keek stiekum uit zijn ooghoek tot wanneer de klap viel, na drie passen deed hij net of hij de klap hoorde. Heeft het OM nog meer aanwijzingen nodig om Gerrit voor verhoor aan te houden, of gaat het OM weer vier jaar nadenken wat te doen tegen deze loser cq zwerver die het hele parlement terorriseerd en wel met sucses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *