26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 07:20

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPFM | Concurrentiewet aangenomen

PFM | Concurrentiewet aangenomen

Concurrentiewet aangenomen
Concurrentiewet aangenomen

De Staten zijn gisteren akkoord gegaan met een landsverordening, die tot een eerlijker concurrentie moet leiden. De Fair Trade Authority Curaçao moet hierop gaan toezien.

Minister Eugene Ruggenaath van Economische Ontwikkeling heeft bij de discussies over de wetgeving en het toezicht in het parlement de twijfels bij alle fracties weggenomen, op die van de MFK na.

15 parlementariërs stemden voor, 5 tegen. Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang was niet bij de stemming aanwezig. De MFK heeft bezwaar tegen de onafhankelijke status van de toezichthouder, waarop de Staten weinig invloed hebben. De partij van Gerrit Schotte vreest dat het bureau teveel macht krijgt.

Door de nieuwe wet wordt tegengegaan dat bedrijven gezamenlijk prijsafspraken maken of marges berekenen. Ook moet misbruik van een monopoliepositie worden aangepakt. De landsverordening inzake concurrentie moet leiden tot betere prijzen, hogere kwaliteit, meer service en een ruimere keuze voor de consument, aldus het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Door de nieuwe wet wordt tegengegaan dat bedrijven gezamenlijk prijsafspraken maken of marges berekenen.

  Eerste slachoffer, de banken. Die zoveel prijsafspraken hebben gemaakt.

  Maar heeft deze wet wel sancties ? Anders is het een papieren Tijger.
  En gaat men die oude prijsspraken die voor de wet is ingevoerd ( vooral bij de banken) aanpakken of terugdraaien ?

 2. klinkt leuk, maar het zal weinig invloed hebben.
  nu deze wet er is zal er weinig ebeuren, als je kijkt in de supermarkten zie je duidelijk een cartel van prijsafspraken.
  geen enkele supermarkt heeft zijn prijzen aangepast op de europese produkten terwijl deze wel zeker 30 procent zijn gedaald.
  Geen enkele supermarkt heeft zijn prijzen verlaagd, terwijl de stroomprijzen en andere brandstofkosten zijn gedaald.
  Geen enkele supermarkt heeft zijn prijzen aangepast omdat ze minder invoerrechten hebben betaald over de goedkopere grondstoffen uit europa.
  dit is een voorbeeld, ook de andere bedrijven die artikelen of grondstoffen invoeren houden met hun collega’s de prijzen kunstmatig hoog als het uit europa komt.
  Er is maar 1 vliegtuig maatschappij die zegt de brandstof toeslag te verminderen, de anderen hoor je niet.
  De europese auto blijven net zo duur, terwijl deze ook met 30% zijn gedaald.

 3. Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang was niet bij de stemming aanwezig. […]
  Zo herkenbaar dit. Nooit aanwezig zijn als belangrijke beslissingen genomen moeten worden. “Dapper” hoor…

 4. Er zijn vele monopolie posities op het eiland, iedereen weet het, maar niemand die er iets tegen doet.
  Gebieden worden afgeschermd voor de concurrentie door de huurprijzen absurd hoog te maken voor de concurrent. Bedrijven geven aan geen andere producten meer te zullen leveren wanneer een specifiek product van een concurrent wordt afgenomen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Zie die praktijken nog niet zo snel veranderen.

 5. In het kader van harmonisering van wetgeving rest nu de parlementen van de landen Aruba en St.Maarten vaart te maken met het invoeren van hun ontwerp-mededingingslandsverordening. Vervolgens is het op gang brengen van samenwerking tussen de uitvoeringsautoriteiten een belangrijke tool om de effectiviteit van het mededingingsbeleid op de eilanden te versterken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties