27 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Wat doen we met Schotte?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Wat doen we met Schotte?
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

DE PERSOON Schotte links laten liggen en overgaan tot het echt bewaken van de democratie. Het heeft geen enkele zin om in te gaan op het antwoord van Schotte – duidelijk geschreven door zijn advocaat – over zijn conclusie dat het verzoek om zich terug te trekken een staatsrechtelijke dwaling is. Laten we het hebben over wat wij verwachten van onze gekozen Statenleden en de door hen geplaatste ministers.

Mijn mening is dat deze personen volledig integer moeten zijn. Voor de ministers is al een screening in het leven geroepen. De Statenleden als deel van het controle-orgaan van de ministers moeten in mijn ogen dezelfde screening ondergaan. Een veroordeelde voor corruptie kan nooit meer Statenlid of minister zijn. Een veroordeelde in eerste instantie moet direct opstappen als Statenlid of minister in afwachting van de uiteindelijk onherroepelijke uitspraak; bij vrijspraak kan hij weer terug op de post.

Als gekozen Statenlid kun je dit vrij gemakkelijk regelen door een plaatsvervangend Statenlid te benoemen voor deze periode en met de plaatsvervangend minister kun je dit afspreken. In tegenstelling tot de normale rechtspraak zou een veroordeling vanwege corruptie onherroepelijk moeten zijn voor het leven, maar dat is de consequentie voor het bewaken van de democratie! Het verleden heeft geleerd dat ondanks de veroordelingen er geen afdoende wetgeving gemaakt is. Je moet niet door de rechter laten beoordelen of iemand voor een aantal jaren niet meer gekozen kan worden, maar het duidelijk vastleggen in de wet.

Komende juni is het alweer drie jaar geleden dat het rapport van Transparency International is uitgekomen en wat hebben we in deze drie jaar gemerkt van de aanpak van dit rapport: niets! Wat stond er in het persbericht onder andere: “Corruptie is geen geïsoleerd fenomeen en bestrijding ervan vereist dat alle instituties, sectoren en mensen samenwerken om hiervoor op te komen en een eind te maken aan straffeloosheid bij corruptie. Effectieve preventie van corruptie is niet alleen de verantwoordelijkheid van leiders, maar van alle ingezetenen van Curaçao.”

De advocaat van Schotte is bezig met zijn verdediging en daardoor zijn al zijn uitspraken alleen maar relevant voor Schotte en voor de rechters.

Heeft echter wel geresulteerd van een veroordeling door de eerste rechter. Nogmaals vergeet Schotte! Verzoek aan de nog aanwezige integere statenleden zo snel mogelijk met wetgeving te komen en pak het TI rapport alsnog op. Vraag een aantal staatsrechtgeleerden een concept wetgeving op te stellen voor het weren van corrupte personen in onze staten.

HENK PASMAN

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Ja, het was een peperdure wip van hete Hendrik Schotte die ons gekke Gerrit heeft opgeleverd.

  Jammer dat je 41 jaar na geboorte geen abortus meer mag plegen.

 2. Erik, Helaas heeft de regering nog geen financieel jaarverslag overlegt mbt budget en uitgaven vanaf 2010! Dus we weten nog steeds niet hoeveel er is uitgegeven. Het enige dat we weten dat we in 2010 vrijwel schulden vrij begonnen en na regering schotte weer failliet waren en daarom mag de gehele bevolking nu 5 jaar later met pensioen (geen enkele ydk die hier over klaagt)

 3. Kan iemand eens uitrekenen wat de vuile crimineel Schotte de belastingbetaler al gekost heeft?

  Denk aan het justitieel onderzoek, het proces maar ook zijn salaris van 15,000 per maand voor een mislukte MAVO scholier. Denk aan zijn idiote uitgavenpatroon met bodyguards die zijn aangetaste ego als mislukte MAVO leerling moeten opvijzelen.

  Denk aan zijn snoepreizen over de hele wereld met een aan obsesitas lijdende oerdomme privefotograaf Soemanta en natuurlijk het sprekende mantelpak Stella van Rijn, die van dezelfde criminele inslag is als Schotte zelf maar desondanksa door Insel Air directeur Heerenveen in zijn bed geduld wordt. Tot afgrijzen van het Insel Air personeel die hun directeur zien dementeren tot MFK niveau.

  Reken het allemaal eens uit en stel vast dat het een peperdure wip was van Hendrik Schotte, 42 jaar geleden.

  Met wie en wie dus de moeder was zullen we nooit weten, want net als gekke Gerrit neukte ook hete Hendrik net zo vaak buitenshuis als binnenshuis.

 4. uitlevering aan de USA, wegens in het gevaar brengen van mensen, witwassen van crimineel geld, faciliteren van crimineelgeld lekken van veiligheids gegevens die zijn verkrijgen van de aivd en hun zuster organisatie in het buitenland. waardoor eventuele infomanten en daarbij ook USA burgers in gevaar zijn gekomen.

 5. Het zou eigenlijk dit, en we moeten misschien dat…elk volk krijgt de regering die het verdient. Zo lang mensen hier hun stem verkopen is er niets mis, welke boef er ook in de regering zit. Corruptie, oplichting, intimidatie en machtsmisbruik: het zijn symptomen. De oorzaak: het volk gelooft mooie praatjes, weet in het achterhoofd dat er niets van terecht gaat komen en verkoopt uiteindelijk zijn stem aan de meest biedende. Dan krijg je wat je verdient.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties