PFM | Cleopa wil minimumloon verhogen naar 2500 gulden

Cleopa wil minimumloon verhogen naar 2500 gulden

PAIS statenlid Eugene Cleopa wil minimumloon verhogen naar 2500 gulden

PAIS-Statenlid Eugene Cleopa wil dat het minimumloon wordt verhoogt naar 2500 gulden. De verhoging van het minimale salaris moet in fases worden doorgevoerd volgens hem.

Met de verhoging moet de kwaliteit van leven van mensen die leven van een minimum worden verbeterd, stelt hij. Volgens Cleopa leveren burgers met een minimumloon nu een strijd om te overleven.

De 2500 gulden zou volgens hem een groot verschil kunnen maken in het leven van deze burgers. Eerder stelde ook Jaime Córdoba van Pueblo Soberano al voor om het minimumloon te verhogen.

 

Bron: ParadiseFM

20 Reacties op “PFM | Cleopa wil minimumloon verhogen naar 2500 gulden

 1. cleofa bai ganja baka bo mes no ta kere no.nos no ta macaco tempo di
  election duna nos 1 bacoba nos no ta kai aden.
  den bon Papiamento bo bai fliet.manteca den bo frenta.
  pasombra nin hulandes bo no ta domina mi ta un jioe di corsow nos pueblo ta cansa di boso tur.
  e salario 15.000 nafl. abo sigur no ta merese nin skol bo no tin,door di lembelansa bo ta sinta riba e stoel ei.waak cuanto voto lo bo hanja.

 2. natuurlijk zullen de lonen kunnen stijgen, helemaal als de 80-20% regeling van kracht word.
  alleen is er dan nog wel werk?Maar door dat de lonen stijgen zullen ook de kosten stijgen.
  waren de mensen nu nog met een minimum loon vrij gesteld van AOV afdrachten , BZK afdrachten en AOV deze zullen het nu wel moeten afdragen.

 3. caribbeancynic

  Heerlijk, minimumloon 2500, weer AOV bij 60, AOV omhoog. Het wordt nog eens luilekkerland hier!

 4. Henriques

  Ik begrijp uw VVD opmerking niet het is mij dan ook volstrekt onduidelijk waarom u deze voor mij vermaledijde klup aanhaald. Onbeschaafd eigenlijk!
  OOM zegt u niets dat is jammer dan aangezien zij zich in hoofdzaag bezighouden met reisverzekeringen en voor mensen die vor lange danwel langere tijd in het buitenland verblijven. En neen het heeft niets te maken met ‘bijdrage; van werkgever. Feit is, dat je verplicht was, bent zelfs als je vanuit Ned. danwel USA (waar wij de laatste 10jr hebben gewoond) verplicht de BVZ in moesten, net zoals zoveel buitenlanders danwel Europese-Ned. die zich hier willen vestigen.

 5. Is dit niet de verrader die MAN verraden heeft? Het bestuur van een land is een serieuze zaak. In het bedrijfsleven heb je vaak een HBO of WO opleiding nodig voor een management positie. Hier op Curaçao kan je met 6 klassen lagere school met het bestuur van het eiland bezig houden.

 6. Beloftes, beloftes… PAIS heeft bewezen een ongeloofwaardige partij te zijn. De teleurgestelde PAIS stemmers moeten opzoek naar een nieuw alternatief. Terug naar de PAR of Leeflang of Moses of DP of …? Het wordt nog een interessant eind september.

 7. Ja, als je een hoog inkomen hebt betaal je ook meer. Niet de meesten die de meeste lasten hebben betalen het meest.
  Het ligt natuurlijk ook aan de dekking die u in het verleden had. Misschien was die verzekering (OOM zegt mij niets) goedkoper ivm bijdrage werkgever.
  (By the way, VVD-er?)

 8. Henriques

  Ik weet niet hoe Cleopa dit denkt te financieren dus laat hij dat maar even buitenwege.
  Niet om het 1 of ander maar echt wie op PAIS stemt komt ook erg bedrogen uit.
  Kleine opsomming:
  Onanks de spierballentaal van Navarro is de criminaiteit gestegen, het ministerie zegt van niet maar daar gelooft de burger niet meer in. Ze zijn akkoord gegaan met de wel erg hoge maandelijkse BVZ, mijn vrouw en ik betalen maandelijks 1775, vh waren we particulier verzekert via OOM en betaalden in euro’s 450 voor 2 pers. eyc eyc. Kortom de burger is er met deze regering erg op achteruit gegaan en dragen zij die het meeste aan lasten betalen ook het meeste. Dat zou op zich niet erg zijn, als diegenen die nauwelijks bijdragen gezonde mensen waren maar dat is niet het geval.

 9. Stemmen , stemmen, stemmen!!

 10. Kiezersbedrog om eigen belang.

 11. Abraham Mossel

  En hij verteld het ook nog zonder tranen te krijgen, wat een loser zeg.

 12. Curacao is een prachtig mooi eiland met ontzettend aardige mensen. Jammer dat de politiek uit een stel nietsnutten bestaat die alles naar de kloten helpen. Alle statenleden en de zogenaamde Ministers hebben boter op hun hoofd. Ze zijn amper in staat om hun naam foutloos te schrijven.

 13. Verkiezingen.

 14. We hebben drie Statenleden met strafblad, waarvan minimaal 1 met alleen lagere school.

  Waar buiten de politiek verdient zo iemand 15,000 per maand? Hij zou nog niet eens door de screening voor vakkenvuller bij Mangusa komen.

 15. @ Chris. Natuurlijk gaat Cleopa NIETS over de statensalaris zeggen. In het parlement zitten veel personen die voor hun parlementsleven niet eens in hun wildste dromen zo’n salaris konden voorstellen. Niemand zal het leven op een statensalaris willen verlaten.

 16. Typisch verkiezingsgebral. Weer een reden om niet meer op PAIS te stemmen, zeker nu Stanley Snoepreis weer op hun lijst komt.

  Een voorstel tot verlaging van het belachelijk hoge Statensalaris (15,000 per maand) had meer indruk gemaakt, maar daarover is Cleopa oorverdovend stil.

 17. Dan maar toch een bedrijf beginnen in een land in de omgeving waar ik 1 dollar per dag betaal.

 18. joep meloen

  Om zo’n salaris te kunnen betalen zal men anderen moeten ontslaan. De arbeidsproductiviteit ligt hier op een zeldzaam laag niveau. Niet mijn woorden, maar die van een voormalig minister !
  Dus dit is weer zo’n ondoordacht, puur populistische, oprisping om stemmen te trekken.

 19. Veel beloven en weinig geven, doet de gekken (het eiland zit er vol mee) in vreugde leven. 🙂

 20. Persoonlijke Campagne is begonnen. Allerlei irrealistische voorstellen en beloftes zullen nu op tafel gepresenteerd worden (natuurlijk zonder onderbouwing hoe het kan) om maar stemmen te krijgen om in het parlement te blijven zitten. Cleopa had zeker 3 jaar de tijd om met een wetsvoorstel te komen. Nu pas voor de verkiezingen komt hij met het brilliant idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *