PFM | Caracas moet InselAir nog 90 miljoen dollar betalen

PS, MAN, MFK, DP, FOL en PNP niet | Foto Persbureau Curacao

Caracas moet InselAir nog 90 miljoen dollar betalen | Foto Persbureau Curacao

Opnieuw staat Venezuela zwaar in het krijt bij InselAir. Directeur Edward Heerenveen heeft aan de Extra laten weten dat de Venezolaanse deviezenautoriteit Cadivi nog 90 miljoen dollar moet betalen aan de luchtvaartmaatschappij.

Een situatie die te vergelijken is met 2013, toen er een schuld was opgebouwd van 70 miljoen dollar vanwege de financiële problemen van het land.

Uiteindelijk is in 2014 een groot deel van het uitstaande bedrag terugbetaald, maar inmiddels is de schuld dus weer opgelopen. InselAir heeft het aantal vluchten op de bestemmingen in het buurland teruggebracht, maar Heerenveen benadrukt dat de maatschappij wel op Venezuela blijft vliegen, ook al om zijn positie bij de onderhandelingen niet in gevaar te brengen. Mede daarom hecht Heerenveen aan een goed contact met de autoriteiten in Caracas.

Verder kijkt InselAir of de maatschappij het netwerk in de landen rond Suriname kan uitbreiden, gezien de slechte economische omstandigheden momenteel in het land.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “PFM | Caracas moet InselAir nog 90 miljoen dollar betalen

 1. volgens mij is die 30 miljoen weer door NL betaald.
  het gehate PS land…toch??

 2. Je laat een vordering toch niet oplopen tot 90 miljoen dollar!

  Ik weet niet of Heerenveen te veel met Stella bezig is, maar de CFO van een normaal bedrijf dat onbetaald diensten blijft leveren was er al lang uit gesodemieterd.

 3. Joep Meloen

  De boot van 30 miljoen kun je je kwaad over maken en moeten we ook. Echter, dat is een ruim gepasseerd station en ook de, door jouw geliefde, PS hoor ik daar niet over of heb ik iets gemist ? Heb ik hen met de vuist op tafel horen slaan ? Heb ik hen horen zeggen dat het geld terug moest komen ? Nee, niet echt.
  Insel Air is een privaat bedrijf, heeft weinig met de overheid te maken, maar ze hebben al een keer een beroep gedaan op de overheid omdat ze zo belanrijk zouden zijn. Datzelfde kunnen we nu weer verwachten. En dat moet dus worden voorkomen.
  Mag jij bij de volgende PS vergadering vragen naar die 30 miljoen en of ze daar nog iets aan willen doen.

 4. Insel Air doet me denken aan Girobank, ook een volledig onverantwoorde bedrijfsvoering.

  Maar wat kun je verwachten van een bedrijf waarvan de CEO met Stella van Rijn het bed deelt.

  Ik ben zelf overigens best tevreden met de service van Insel Air, maar een bevriend pilot van Insel Air klaagt steen en been over het bedrijf. Er is veel onvrede bij het personeel.

  Maar zolang de laffe Anthony ‘Centje’ Cijntje op hun jaarrekeningen aftekent kan het theater nog door gaan.

 5. De pot verwijt de ketel, Joep-mel-Oen!

 6. Joen Mel-Oen, waarom maak je je nu wel zo druk om 90 miljoen en niet om die de boot van 30 miljioen die niet zeewaardig bleek te zijn?

 7. Joep Meloen

  InselAir is zo handig geweest om weer door te gaan met vliegen op Venezuela zonder de betaling te garanderen ?
  En nu hebben ze ineens een probleem van 90 miljoen ?
  Men leert het hier ook nooit !
  Dit gaan ze niet lang volhouden op deze manier, want Venezuela gaat die 90 miljoen echt niet betalen, simpelweg omdat ze het geld gewoon niet meer hebben.

 8. Het zal ook geen jaar meer duren dat ook InselAir de bietenbrug op gaat. Dit bedrijf met zijn vele bestemmingen, zeer slechte service en het aantal vliegtuigen die bijna de sloopstatus verdienen. Daar kun je op wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *