PFM | ‘Aantal aangehouden illegale Venezolanen stijgt weliswaar, maar is nog geen reden tot zorg’

Ribeiro: situatie kan wel ieder moment omslaan

Het aantal Venezolaanse vluchtelingen dat door de kustwacht wordt aangehouden stijgt weliswaar, maar is nog geen reden tot zorg.

Dat heeft minister van Defensie Hennis-Plasschaert aan de Tweede Kamer geschreven op basis van het jaarverslag 2016 van de kustwacht. De Amigoe maakt er melding van. In totaal werden bij de Benedenwindse eilanden vorig jaar 86 illegalen via de radar gedetecteerd, terwijl er ook nog 36 illegalen bij de Bovenwindse eilanden werden aangehouden.

De kustwacht wijst er wel op dat er in toenemende mate ook sprake was van criminele activiteiten, zoals de smokkel van drugs en wapens.

Demissionair plaatsvervangend premier Norberto Ribeiro onderschreef gisteren tijdens een persconferentie dat er momenteel nog geen sprake is van een massale toestroom van Venezolanen, maar de situatie kan volgens hem ieder moment omslaan. Hij gaf de persconferentie samen met risico- en rampencoördinator Lesley Fer.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | ‘Aantal aangehouden illegale Venezolanen stijgt weliswaar, maar is nog geen reden tot zorg’

 1. Pfffffffffff

  Deze uitspraak is van Colijn, vlak voor het uitbreken van WW2

 2. Pfffffffffff

  “Er is voorshands geen enkele reden om ongerust te zijn”.

 3. caribbeancynic

  Regeren is vooruitzien. Maar niet voor onze minister van Defensie, die ziet geen reden tot zorg. Dat heb je er van als je je ogen sluit.

 4. Daan Banaan

  Er is, gezien de impasse daar, maar een uitweg mogelijk: die van een burgeroorlog. Nu zal een overgrote meerderheid het land ontvluchten richting Colombia, Guyana of Brazilië, maar ik denk dat de situatie grof onderschat wordt. Het is een kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *