30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Misdaadjournalist | Oorlog op Curaçao: de bloedige vete NLS en BVC

HomeMediaAlgemeen nieuwsMisdaadjournalist | Oorlog op Curaçao: de bloedige vete NLS en BVC
Op de cover van de Nieuwe Revu deze week: De gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City op Curacao voeren een bloederige strijd op het vakantie-eiland. Slaat de bendeoorlog over naar Nederland? | Revu

In Nieuwe Revu deze week een reportage over de bloedige oorlog op Curaçao, tussen de No Limit Soldiers en Buena Vista City. Over hoe het begon, tussen de straatbende van Koraal Specht met Tyson aan het hoofd en de groep uit BVC van Jais.

Ook in Nederland bleef het niet onopgemerkt. Vooral de moordaanslag waarbij de zwangere Rotterdamse studente Janisairah een van de slachtoffers was, trok aandacht. En we kennen de rappers, natuurlijk. Toen ik in januari op Curaçao was, was rapper Becholize bij discotheek Spoonz doodgeschoten. De foto boven is van zijn begrafenis.

In het vorige bericht gaat het over de nieuwe serie van Ewout Genemans, die drie dagen doorbrengt in beruchte gevangenissen in het buitenland. Volgende week dinsdag (RTL5) is de aflevering over Koraal Specht. Fascinerend en voor menig insider in dit wereldje een ‘feest van herkenning’.

De reportage is ook te lezen op Blendle

Bron: Misdaadjournalist.nl

27 reacties

 1. “Het gaatje”ofwel “Black Hole” = Onzichtbare bron van antimaterie die alles in de wijde omgeving opzuigt en laat verdwijnen naar een andere dimensie.
  Goed voornemen Drekkie, om daar naar toe te geen. We wachten af.
  Of je bedoelt dat andere gaatje, van vroeger ,in die grammofoonplaten. Slaat het niet af, dan gaat dat gekras steeds maar door.

 2. Vrienden, medestanders, collega’s en:

  “the Demonizing United Masochistic Brotherhood” (afgekort D.U.M.B), zijnde:
  Enriqueta, Brian, Joep, Maurice, Miep, Peter, Pukkie,
  Wancho, Sander, Bram, en nog een hele reeks die het noemen van hun namen niet waard zijn (niet dat degenen die WEL met name worden genoemd, het WEL waard zijn, hoor! Wat meer is, zij (D.U.M.B.) zijn nog bekrompener dan menig “slimme” aap met een IQ van pak ‘m beet (afgerond) 11 of 12).
  Ondanks (of moet ik zeggen DANKZIJ?) jullie dagelijkse, nimmer aflatende vuilbekkerij is MFK zelfs gegroeid!! En ik heb jullie nog zo gewaarschuwd!!!
  Namens Gerrit de Raaf, bedankt!! 🙂 🙂

  Jullie dachten van mij af te zijn he? No such luck LOSERS!!!!! Ik was gewoon met vakantie in het buitenland! (Nee, NIET in Nederland of Suriname!)
  Ik ben echter bang dat jullie niveau in de tussentijd nog dieper is gezakt: uitlatingen van Enriqueta slaan alles wat ik tot nu toe heb horen gebruiken hier….. Foei Enriqueta!!!

  Jullie hebben het dagelijks wauwelen over zaken waar jullie geen enkele kennis van zaken over hebben, echt verheven tot een deugd!

  Maar, ik ben er weer om mijn medestanders bij te staan!!!!!! Eric, Mano, Lastiwz en alle andere rechtschapen mensen, we gaan door tot het gaatje!!!! ? ?

 3. Oh Nederland heeft het weer gedaan. Was het Nederland die op Hato (waar toeristen aankomen en vertrekken) een bloedbad aanrichtte? Of betrokken was op de moord van Wiels of onlangs te maken had met de drive by schietpartij op Seru Ararat? Mensen hoe lang kun je nog blijven ontkennen dat criminele gangs het leven van anderen dagelijks vergallen op het eiland. Iedereen kent wel iemand of is zelf geworden van de een of andere criminele daad.

 4. Sander de meeste moorden die hier gepleegd worden is in opdracht van onze eigen mensen. Er zijn veel mensen hier die anderen betalen om de om vuile klusjes te doen met alle gevolgen van dien.

 5. @Joep Meloen dat alles wat je schreef gebeurd ook op een veel ergere manier op Nederland, daar zetten ze een pistool tegen de slaap van de mensen en hun sleutel afpakken om hun auto’s mee te nemen.

  Mensen liggen te slappen en ze blazen alles op om een geldautomaat te legen.

  Nederlanders zijn wereld kampioen op gebied van criminaliteit.

 6. @Enri: lees je eigen posts dan maar eens na. Je zult schrikken wat jij zit af te schelden en te beschuldigen.

  Snap je nu zelf niet dat je in bovenstaand stukje van jou zit te schelden.
  Waar slaat dat gefrustreerde homo op. Nergens voor nodig en ontkracht je hele post.

 7. NL heeft 100 x meer inwoners en is ook tig keer groter…
  dus ja daar gebeuren ook verschrikkelijke dingen.
  maar op dit mini eilandje zijn deze zaken percentueel veel te groot..

 8. Enri,

  Niemand hoeft Curacao in een kwaad daglicht te zetten, dat doen we zelf al goed genoeg.
  Kunnen we proberen te ontkennen, maar de hoeveelheid criminaliteit is hier niet meer normaal te noemen. Het is ook niet voor niets dat iedereen achter de tralies moet wonen. Laat wat spullen buiten staan en het wordt gestolen. Parkeer je Kia Picanto in de straat en hij wordt gestolen. Onze zogenaamde politici jatten dat het een lieve lust is, het stelen lijkt wel een nationale sport.
  Dus dan kunnen we kwaad worden op de boodschapper, maar we hebben het toch echt aan ons zelf te danken.
  Wanneer je dat nu eindelijk eens accepteert kun je ook gaan werken aan een oplossing van het probleem. Jij, en velen met jou, zitten nog altijd in de ontkenningsfase. Het is niet waar, het is allemaal verzonnen, maar bovenal…………..in Nederland is het erger. Alsof dat ons hier op Curacao gaat helpen.

 9. Sommige van jullie moeten leren de meningen van anderen respecteren. Als je niet mee eens bent is het niet nodig om te beginnen met schelden zoals ouwe gefrustreerde homo.

  Wat REVU mee bezig is, is even Curaçao in een kwade daglicht brengen vlak voor de vakantieperiode.

 10. @miep, je moet vaker onder de mensen komen, in het nieuwe revu tweede editie van dit jaar staat een artikel (Nieuwe Revu 2017/ 2) over misdaad in Nederland. Als ik jouw reacties lees, heb ik vaak zoiets van “What the fuck are you talking about?” maar ik ben goed opgevoed dus ik vraag het niet!!!!!

 11. Nederland is er altijd als de kippen bij om Curacao in een slecht dagligt te zetten-maar in Nederland is er heel veel meer mis.
  Holleder en the Gang
  De Motorbendes
  De Extasy mafia en dan nog de vele Korupte Politici
  wij zijn daar allemaal niets bij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties