28 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 06:59

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | 33 procent beroepsbevolking voelt zich niet veilig op de werkvloer

 Curaçao scoort boven gemiddeld in nonverbale, verbale en fysieke intimidatie

Uit een onderzoek uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie About Workplace Harassment (AHW) blijkt dat 33 procent van de beroepsbevolking op Curaçao slachtoffer is van maandelijks, wekelijks of dagelijks fysieke seksuele intimidatie op de werkvloer.

Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. Op een beroepsbevolking van 75.000 personenen betekent dit bijna 25.000 mannen en vrouwen die zich niet veilig voelen op de werkvloer. Bij het vergelijken van de verschillende onderzoeken wereldwijd scoort Curaçao boven gemiddeld qua percentage slachtoffers van nonverbale, verbale en fysieke intimidatie.

Aruba ligt 4 procent hoger, in Europa liggen de percentages tussen de 8 en 27 procent, in de Verenigde Staten is het 31 procent en in Singapore 54 procent.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

  1. Harassment is niet alleen seksuele intimidatie, maar ook intimidatie in het algemeen. Er dient ook onderzoek plaats te vinden naar collega’s en vooral leidinggevenden die op basis van hun hogere machtsverhouding, verbaal, het personeel pesten, phsychish mishandelen en vernederen. Het percentage van harassment zal dan veel hoger uit gaan pakken dan alleen maar 33% voor specifiek seksuele intimidatie.

  2. This data would have more meaning if it was broken down by gender and industry sector. For all I know this data is counting illegal aliens forced into prostitution, which is a different crime than sexual harassment, init?

  3. Eric, Je bedoelt Jose van der Wall Arneman en Werner Wiels die Latinas in dienst nemen als secretaresse voor 12 duizend per maand en deze dames moeten ander werk doen en in hotelkamers.

  4. Dit is seksuele intimidatie. Als die vrouwen aangifte doen dan wordt die persoon opstaande voet ontslagen.

    Dus vrouwen aangifte doen je hebt niets fout gedaan maar hij wel, je bent niets anders dan een seksobject.

  5. Het lijkt me sterk dat illegale vrouwen, die door mensenhandel of noodzaak tot prostitutie gedwongen worden, bij de beroepsbevolking wordt meegeteld.

  6. Het is vreselijk als mensen zich op de werkplek niet op hun gemak voelen.
    Ik was laatst in een bar in de Cubaweg en volgens mij worden de vrouwen daar gedwongen om sex met de klanten te hebben en alcoholische dranken te nuttigen. Het komt regelmatig voor dat leidinggevenden hun vriendinnen aan een baan in hetzelfde bedrijf helpen. Een goed voorbeeld is zoals laatst in het nieuws was bij de douane. Dames de enige reden dat een vriend je dicht bij zijn werkplek wilt hebben is voor een quickie of een blowjob onder werktijd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -