Peterson: Opnieuw stemmen

Mr. Chester Peterson

Mr. Chester Peterson wil nieuwe verkiezingen

Willemstad – ,,Het volk moet de kans krijgen om zich via nieuwe verkiezingen uit te spreken over de koers van het
land.” Dat stelt advocaat Chester Peterson tegenover deze krant.

Peterson heeft zich samen met de andere advocaten Anthony Eustacius en Peppie Sulvaran gedistantieerd van de koers die Pueblo Soberano momenteel vaart. De drie advocaten, die deel uitmaken van ‘Kòrsou Outónomo i Fuerte’, hebben namens deze groep hun onvrede geuit.

,,Het is ongelofelijk wat er nu gebeurt”, zo stelt Peterson tegenover deze krant.

,,Het volk heeft op hem (Helmin Wiels, red.) gestemd en dan maakt hij een draai van 180 graden. Hij zegt wij kunnen het zelf niet, we zoeken anderen voor de klus.” Het volk heeft niet gekozen voor het transitiekabinet dat we nu hebben, stelt Peterson.

,,Het ontbreekt deze regering aan de steun van het volk.” Peterson ziet Wiels niet als de grote winnaar van de laatste verkiezingen. ,,Hij heeft de stemmen van de FOL gekregen, en niet de twaalf zetels waar hij prat op ging.”

Het drietal distantieert zich van de koers die de PS, al jaren voorstander van een onafhankelijk Curaçao, heeft genomen om tot een nieuwe regering te komen. Naar Petersons mening heeft een groot deel van het electoraat voor een koerswijziging gestemd. Na de verkiezingen is er volgens hem voor gekozen ‘om met iedereen vriendjes te blijven’.

,,Als je dat doet ben je een clown.”

Het is onterecht om de soevereiniteit van Curaçao aan Wiels op te hangen, zo oordeelt Peterson.

,,Wiels doet alsof hij een voorstander is van soevereiniteit. Maar je kan hem niet op zijn woord geloven.”

De drie advocaten willen aan het publiek duidelijk maken dat Kòrsou Fuerte i Outónomo niet op dezelfde lijn zit als de PS. ,,We willen niet dat mensen denken dat wij hier (de vorming van een overgangsregering, red.) een rol in hebben gehad. Wij hebben het streven naar soevereiniteit van Wiels altijd gesteund, maar we zijn zelf niet politiek actief.”

Margit de Freitas, directeur bij SSC, heeft zich als bestuurslid van Kòrsou Fuerte i Outónomo teruggetrokken toen ze merkte dat ze niet op dezelfde lijn als de andere leden zat.

,,Ze blijven wel mijn goede vrienden, maar we verschillen met elkaar over de strategie.” De Freitas zegt dat de huidige strategie van PS van haar het voordeel van de twijfel krijgt en dat de PS nog steeds haar volle steun geniet. ,,Maar ik blijf de ontwikkelingen wel met argusogen volgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *