Peshmerga claimen dood IS-terrorist Khalid K. uit Almere

De gewelddadige Khalid K. zou zijn gedood in Irak

De gewelddadige Khalid K. zou zijn gedood in Irak

Jihadist Khalid K. uit Almere is om het leven gekomen tijdens gevechten in Noord-Irak. Koerdische Peshmerga-strijders zeggen de wrede ’emir van de woestijn’ te hebben gedood in de omgeving van Mosul.
Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Afgehakt hoofd
Khalid K. alias Abu Abdulrehman al Iraki, of de ’emir van de woestijn’, kreeg internationale bekendheid toen hij foto’s op het internet zette waarop hij onder meer poseerde met een afgehakt hoofd.

Nog in Nederland bezocht K. steevast de Abou Bakr Assadik-moskee waarna hij in 2011 in beeld kwam bij de AIVD. Hij werd opgepakt als verdachte van betrokkenheid bij terrorisme maar na veertien dagen weer vrijgelaten.

Jihad
Daarop vertrok hij direct naar Syrië waar hij zich aanvankelijk aansloot bij Juhbat al-Nusra en later bij de Islamitische Staat.

De dood van K. is nog niet officieel bevestigd. De moslimterrorist werd in het verleden eerder onterecht dood verklaard. De Peshmerga zeggen blij te zijn met de dood van deze ‘verrader’ en ‘slecht mens’. K. was een van de weinige Koerden die de kant van IS had gekozen.

Door Servaas van der Laan

Bron: Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *