Persbericht Openbaar Ministerie: Eis OM in rechtszaak tegen D.D. 20 jaar en C.P. 5 jaar

Openbaar Ministerie

Persbericht Openbaar Ministerie: Eis OM in de rechtszaal tegen D.D. 20 jaar en C.P. 5 jaar

De Officier van Justitie (OvJ) heeft woensdagmiddag 6 augustus 2014 in de zaak Magnus celstraffen geëist tegen de verdachten C.P. en D.”Panchek” D. in de zaak “Magnus”. De mannen worden door het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao verantwoordelijk geacht voor een aantal zaken.

De feiten tegen D.D.: Medeplichtigheid bij de moord op 5 mei 2013 van Helmin Wiels op het strand van Mari Pampoen, medepleging op de moord omstreeks 17 mei 2013 van Raul “Bolle” Martinez bij de wijk Libu (op 4 juni 2013 is het lichaam gevonden bij Noordkant).

Tijdens een huiszoeking op 20 september 2013 bij D. totaal 3 vuurwapens en munitie bij hem in beslag genomen.

Op 25 januari 2013 medeplichtig bij een gewapende overval (diefstal met geweld) op een geldloper van de onderneming Hector Henriquez B.Inc.

Medepleging en bedreiging op 23 augustus 2013 bij een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Punda waarbij een klein geldbedrag en een mobiele telefoon is weggenomen. De OvJ vind de bovenstaande feiten wettig en overtuigend bewezen.
De feiten tegen C.P.: Medeplegen van de moord op Helmin Wiels en medeplichtigheid bij een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Punda. Ook deze feiten vind de OvJ wettig en overtuigend bewezen.
Voor wat betreft de eis tegen P. en D. heeft d e OvJ rekening gehouden met het volgende: Beide mannen hebben een strafblad. P. heeft weinig norm besef. Beide mannen hebben tijdens de rechtszaak geen spijt betuigd.
Eis tegen D.D.: 20 jaar gevangenisstraf en verder de drie vuurwapens onttrekken aan het verkeer. Geld dat in beslag is genomen zal op een later tijdstip worden ontnomen. Eis tegen C.P. 5 jaar cel.

Bron : Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *