Medeplichtigen moord Wiels horen eis van 5 en 20 jaar

Medeplichtigen moord Wiels horen eis van 5 en 20 jaar

WILLEMSTAD – Carlos Pieter en Dangelo Damascus, de twee mannen die hand- en spandiensten hebben verricht voor de moord op Helmin Wiels hoorden woensdag respectievelijk vijf en twintig jaar tegen zich eisen. De strafmaat voor Damascus valt volgens het Openbaar Ministerie hoger uit, omdat hij ook verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez. Die bestuurde de vluchtauto, nadat de Curaçaouse politcus Helmin Wiels was neergeschoten op het strand van Marie Pampoen.

“Bij het bepalen van de strafeis, is uitgegaan van medeplichtigheid en niet van het medeplegen van de moord op Wiels”, aldus officier van justitie Gert Rip, “voor het medeplegen is niet voldoende bewijs.”

Naast damascus en Pieter staan nog twee andere personen terecht. Elvis Kuwas, de vermoedelijke schutter hoorde dinsdag levenslang tegen zich eisen. Burney ‘ Nini’ Fonseca staat donderdag terecht. Hij zou de uitvoering van de moord hebben voorbereid en zou de schakel zijn tussen uitvoerders en opdrachtgevers.

Voor het proces, dat maandag begon, is 5 dagen uitgetrokken.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *