25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 05:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Persbericht: Amigu di Tera 02 Dec. 2012

Doe mee met de bezwaarpocedure tegen onverantwoorde ontwikkelingen in Oostpunt
Hoewel de overheid een heleboel barrieres heeft opgeworpen, zodat de burger geen inspraak krijgt in de veranderingen in het landschap van Oostpunt die zij met de grondeigenaar heeft afgesproken, kan de burger wel degelijk bezwaar onder protest aantekenen.

Amigu di  Tera heeft een modelletje voor zo’n bezwaar gemaakt die iedereen naar de eigen inzichten en situatie kan aanpassen en dan bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning kan indienen.
Er is haast geboden, vraag dus dit model meteen op bij Amigu di Tera: [email protected].

Een van de barrieres die de overheid heeft verzonnen is wel dat men een bewijs van inschrijving moet overleggen.
Wat dat moet zijn zegt ze niet, maar een oplossing wordt aan de indieners meegegeven.
Kennelijk wil de overheid meegaan met een onacceptabel voorstel om 10% van het grondgebied van Curaçao te ontwikkelen dat een desastreuze uitstraling zal hebben naar alle koraalriffen in de wateren aan de zuidkust van het eiland.
Hier heeft de overheid nooit onderzoek naar verricht, ook geen diepgaande naar de effecten op het landgoed noch naar de aanliggende gebieden toe.
Ook wil de overheid kennelijk Curaçaoenaars overzee en anderen in het buitenland die het eiland een warm hart toedragen, uitsluiten van bezwaarprocedures.

Buitenlandse wetenschappelijke instituten worden met dit gedraai ook weggehouden, mogelijk omdat de overheid zich ervan bewust is dat de onderzoeken die door de ingehuurde consultant zijn uitgevoerd door deze instituten zo in de prullenbak zullen worden gemikt.
Meer dan één miljoen gulden heeft de overheid, de burger dus, gespendeerd voor onderzoek dat verdere verrommeling van het landschap van Curaçao en destructie van de koraalriffen moet mogelijk maken.
Over het onderzoek naar de economische gevolgen van het Oostpuntproject hoeft men niet veel woorden aan vuil te maken, KPMG heeft dit zelf al op de derde pagina van de betreffende studie gediskwalificeerd.

- Advertentie -

Ondanks de barriers moeten we allemaal bezwaar aantekenen.
Dit traditionele gerommel met de ruimte, geld en economie, het sociale veld en de natuur moet eens een halt worden toegeroepen, en om orde te brengen moet een volkomen nieuw integer beleid dat duurzame ontwikkeling als leidraad opneemt worden ingezet.

L.R. Narain

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -