PBC | Zilveren medaille voor Jasper Kiburg op Caribisch Kampioenschap

Zilver voor Jasper Kiburg op Caribische kampioenschappen wielrennen in St. Domingo

Zilver voor Jasper Kiburg op Caribische kampioenschappen wielrennen in St. Domingo

Santo Domingo – Afgelopen weekend heeft de Curaçaose jeugdselectie deelgenomen aan de Caribische kampioenschappen wielrennen, die gehouden werden in Santiago in de Dominicaanse Republiek. De selectie heeft goed gepresteerd, zeker gezien het hoge niveau van dit kampioenschap. 

Op zaterdag wist Jasper Kiburg een zilveren medaille te halen bij de tijdrit (categorie 17/18).

Ook de deelnemers in de categorie 15/16 presteerden goed met een 11e plaats voor Gijs Hendriks en een 12e plaats voor Dorian Vogels. Ze reden daarbij met een gemiddelde snelheid van meer dan 40 kilometer per uur, wat heel hoog is. Op zondag werd de wegwedstrijd gereden.

Bij de 15/16-jarigen was er bijna weer een medaille voor Curaçao. Er waren 2 renners ontsnapt. In de groep van circa 15 jongens erachter was Curaçao met maar liefst 3 jongens vertegenwoordigd. Yo Valks reed een uitstekende finale. Hij kwam als eerste door de laatste bocht, begon als eerste aan de laatste klim naar de finish, maar werd nog net geklopt in de sprint om de 3e plaats. Dorian Vogels en Tycho Spaan werden 8e en 13e. Gijs Hendriks kon zich helaas door een valpartij en materiaalpech niet voorin handhaven.

Bij de 17/18-jarigen werd de koers meteen vanaf het begin enorm hard gemaakt door het team van de Dominicaanse Republiek. Al na 10 kilometer van de totaal 100 kilometer ontsnapte een sterke renner van de Dominicaanse Republiek. De andere grote landen als Puerto Rico en Trinidad probeerden terug te komen, maar slaagden daar niet in. Wel vielen hierdoor veel renners af. Onze eigen Chemp Camelia kon zich goed handhaven in de achtervolgende groep van circa 15 renners. Hij ging ook nog een keer in de aanval, maar de renners van de Dominicaanse Republiek reageerden alert op iedere aanval. Chemp werd uiteindelijk 11e, een prima prestatie in dit sterke veld van renners.

Voor Jasper Kiburg, die duidelijk nog niet hersteld was van zijn enorme inspanning in de tijdrit de dag er voor, en voor Gio Job was het tempo van de eerste groep te hoog. Uiteindelijk finishten zondag maar circa de helft van alle gestarte renners, door de slijtageslag en de warmte door een vertraagde start (er werd pas rond het middaguur gereden). De coaches Henny Bonifacio en Laurens Keesen zijn tevreden over de prestaties van het team.

Er is een mooie medaille gewonnen, en van de kleine landen in het Caribisch gebied behoort Curaçao duidelijk tot de besten. Om ons volgend jaar nog beter te kunnen meten met de grotere landen zullen onze jongens nog harder moeten trainen en meer lokale en internationale wedstrijden moeten rijden.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Zilveren medaille voor Jasper Kiburg op Caribisch Kampioenschap

  1. Sorry maar waarom moet er altijd een Curaçaose vlag uit de kast worden getrokken bij een prijs uitreiking, zie het wel op de baan/ weg zelf, maar nooit op het podium, alleen bij rooien en falen die Curaçaose donderstralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *