VP | Navarro neemt cheque 873.000 dollar in ontvangst

cheque-Nelson Navarro-Drug Enforcement Administration (DEA)

Navarro neemt cheque 873.000 dollar in ontvangst

CURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft vandaag namens de regering een cheque van 873.127,57 dollar in ontvangst mogen nemen uit handen van de U.S. Drug Enforcement Administration (DEA). Curaçao heeft de Verenigde Staten (VS) geholpen bij een onderzoek naar een Venezolaanse drugshandelaar.

Het geld dat de crimineel verkregen heeft uit witwassen is conform het ‘asset sharing-verdrag’ verdeeld tussen Curaçao en de VS. Curaçao heeft 25 procent van de totale opbrengst gekregen. Het geld wordt gestort op rekening van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds, die wordt beheerd door het ministerie Justitie.

Arrestatie
De man werd gearresteerd in Colombia en in 2010 aan de VS uitgeleverd. Via Puerto Rico sluisde hij geld naar de VS. De cheque werd overhandigd door James Doby van de DEA en Hormazd Kanga, de waarnemende Amerikaanse consul-generaal op Curaçao. Commissaris Albert Sambo (Korps Politie Curaçao) was ook aanwezig. Tijdens de ceremonie liet consul-generaal Kanga weten dat Curaçao trots mag zijn op haar bijdrage. “Curaçao is een klein eiland, desondanks mag de rol van Curaçao in de wereldwijde strijd tegen deze misdaden, niet worden onderschat”, aldus Kanga.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | Navarro neemt cheque 873.000 dollar in ontvangst

  1. Abraham Mossel

    Heb gehoord uit bekende bron dat er op het ministerie van Justitie er alleen maar geratel van calculator’s is te horen. de centjes moeten zo snel mogelijk in eigen zakken verdeeld worden voor dat Gerrit de Raaf er mee vandoor gaat. De tijd dringt voor PS, PAIS, .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *