25 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Vuilnis Curaçao morgen na drie weken ‘misschien’ morgen opgehaald: ‘het heeft onze prioriteit’

Persbureau Curacao

Selikor vuilnis ophaaldienst Persbureau Curacao
Selikor zegt morgen en dinsdag prioriteit geven aan het normale vuilophaal- schema. Dat zijn 89 wijken op maandag en 61 op dinsdag. Met het beperkte aantal vuilophaalwagens wordt dat een uitdaging, maar er wordt rond de klok gereden, aldus Selikor.

Die laat wel weten dat een en ander afhankelijk van het schema dat vandaag wordt gereden en of dat gehaald wordt. Vanavond laat rijdt Selikor nog langs Boca Sami, Julianadorp, Peru en Piscadera.

Per dag moeten er achttien tot negentien auto’s beschikbaar zijn om al het vuil op te halen, maar er rijden er effectief maar vier, soms zes.

Selikor zegt zich bewust te zijn van het feit dat sommige wijken in het maandag en dinsdag-schedule als drie weken geen vuilniswagen hebben gezien en welke overlast dat geeft.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

33 reacties

 1. Dus in 1969 had de elite niet de kennis nog de kunde om politiek verantwoordelijk gehouden te worden.
  Als ze wat verkeerds deden had dat geen effect op hun positie tenzij het strafbaar was dan moesten ze de straf uitzitten en konden ze daarna terug naar hun positie.
  Politieke verantwoordelijkheid is dus niet bestaat.
  Die zelfde politici stellen ook bestuurders aan bij overheidsnv’s en binnen de ambtenarij.
  Buiten dat het belangrijkste criterium voor plaatsing politiek is en niet kennis of kunde kan niet van de geplaatste een hoger moreel besef geëist worden dan dat de politici zelf hebben.
  Ook van hun wordt geen bestuurlijke verantwoording vereist.
  Dus zolang je geen strafbare feiten pleegt, of eigenlijk dat je er voor gestraft wordt, is er niets aan de hand.
  Dat top ambtenaren en directies van onv’s in een monopolie positie zitten maakt het mogelijk om een bedrijfsvoering te hebben die niet deugdelijk is.
  De kosten worden gedragen, doorberekend, aan de bevolking en niemand steld vragen of protesteert.
  Deze algehele onbekwaamheid wordt in stand gehouden door een groepje “consultants” die wel weten hoe het eigenlijk hoort maar geen verantwoordelijkheid hebben.
  Zij zitten er alleen voor hun consultants fee.
  En dit al 40 jaar.
  De schuld van de huidige situatie kan niet meer bij het vorige systeem gelegt worden of bij de driehoekshandel van de WIC.
  Binnen de WIC en het vorige systeem was weldegelijk spraken van controle en verantwoording.
  Dit systeem is van na 1969 en de gevolgen dus ook .
  Maar omdat in dit systeem controle en verantwoording ontbreken gaat het ook niet veranderen.
  Niemand gaat verantwoording vragen of dragen.

 2. Bestuurlijke verantwoording gaat verder als strafrechtelijk verantwoording.
  Hier, in nos Cultura, worden die twee gescheiden en heb je niets verkeerds gedaan als je niet daarvoor vervolgd gaat worden en als je wel vervolgd wordt of geweest bent is dat geen enkel beletsel om een bestuurders positie te bekleden.
  En zo kan de elite van na 1969 doorgaan met wat ze doen.
  Maar is het gevolg:
  Belastingdruk van 47.2%
  Een staatsschuld die ondanks de belasting druk niet terug betaald kan worden.
  Wegen die bestaan uit gaten met asfalt er om heen.
  Educatie die steeds meer de aansluiting verliest.
  1/3 van de bevolking onder de armoede grens.
  Water en electra tarieven die horen bij de hoogste ter wereld.
  Niet de schuld van de elite van voor 1969, die zijn namelijk weg, maar van de elite die nu nog zit.
  De elite die zich verrijkt hebben, en nog steeds doen, over de ruggen van de huidige en toekomstige generaties.
  En dat onder de noemer van “onze cultuur”.

 3. Natuurlijk is het niet gek dat de nieuwe elite in 1969 geen kaas gegeten had van besturen. Maar we zijn 40 jaar verder de elite weet nog niet hoe het hoort maar weet wel de gebroken roeispanen zo te gebruiken dat het hun het meeste oplevert.
  En kan je dan nog steeds stellen dat alles dat mis is de schuld is van het bestuur van voor 1969?
  Meer dan 40 jaar hebben de “nieuwe elite” de tijd gehad om nieuwe roeispanen te maken. Als dat niet gebeurd is is het dan niet zo dat de oude roeispanen, de elite, prima bevallen?
  En wie heeft nu schuld aan de huidige situatie?
  Het bestuur van voor 1969 of het bestuur van de laatste 40 jaar?
  Dus wiens zwembad moet je vullen met huisvuil dat selicor niet opgehaald heeft?

 4. Wij zijn op dit eiland generaties lang gepokt en gemazeld door de kerk en de sociaal maatschappelijke pikorde..nog deels..gebaseerd op de beginselen van de machthebbers van destijds, die onderhorigen en fysiek sterkeren in het gareel moesten houden. Nou koest, nou kalm. Vind u het dan gek dat de nieuwe elite na 1969 de competenties ontbeerden om het land als hun voorgangers met kennis en kunde te besturen nu zij generatieslang buiten spel zijn gehouden?
  Ijzer met handen breken en ombuigen dat kunnen zij nog niet. Overleven wel en roeien met de afgedankte riemen die hun zijn achtergelaten en toegeworpen met de verwensing dat zij in de drek mogen stikken. Wat u zaait, zullen de nazaten van hen die het hier toen goed en goed voor elkaar hadden, oogsten. Wij allen ,nu, wel te verstaan. Bovendien zijn wij, dat houden wij onszelf voor, hende nechi y desente.
  Wij zouden het niet in ons hoofd halen om ons vuilnis en rottend afval te dumpen voor de woningen van hen die wij verantwoordelijk houden. Hun zwembaden zijn anders ook goede vergaarbakken.

  De minister in Nederland was recentelijk best wel geïntimeerd en aangeslagen toen de boeren plotsklaps voor haar huisdeur stonden om verhaal te halen over het stikstof plan. Je zag de angst in haar ogen, -elke oetlul zou dat hebben gezien en bloed hebben geroken-, achter haar schijnbaar onaangeslagen houding met dito ferme taal, daarna nagebauwd door de moraalridders en de brave media. Zij verschool zich achter de onrust die dat veroorzaakte bij haar nog jonge kinderen. Déjà vu met het verschuilen achter het belang van onschuldige kinderen in het zwarte pieten onschuldige kinderfeest. De copernicaanse omwenteling is een feit. Quincy Gario pabien. Het werd je niet in dank afgenomen. De aanhouder wint, oftewel nice guys always finish last and the assholes end up screwing their wifes.

  Waar kwam de vrouwelijke mini en tijdelijke ster naar toe om bij te komen en bij te tanken? Ja, juist hier.
  Knap hoor van dat vrouwtje om zich op voorspraak en vooruitgeschoven door haar partij, zich staande te houden in de slangenkuil van het binnenhof waar men doorgaans elkaar niet het hof maakt, ook niet buitengaats in een Van der Valk hotel, maar naar het leven staat met geslepen messen. Wat een verademing om dan hier te zijn en in deze aangename zon met een koele zeebries en her en der door een wildvreemde man met een gouden ketting en tand zomaar zangerig met dushi te worden bejegend. Tja, daar kan geen kaaskop tegen op. Noch er op.
  Ik gun het haar van harte. Eenmaal per maand bloeden en nadenken tegelijk. Knap hoor. Als een rund op dit forum even een sneetje oploopt en bloed ziet, schreeuwt hij al moord en brand en begint te janken als een kleuter om troost bij zijn vrouw en is tot niets meer toe in staat.

  Of ík tegen bloed kan?
  Als goede en ervaren schipper weet ik that it’s not only the bigness of the ship but more important the motion of the ocean one can evoke and rekindle passionate feelings.
  Ik vaar nog steeds en regelmatig zoals het een oude rot betaamd, met genoegen en met twee vingers in mijn neus door de rode zee. De lof die ik dan krijg toegezwaaid is out of this world.
  That’s where you separate the boys from the men.

  Terug.
  De acties van de boeren daar hebben wel effect.
  Natuurlijk afgekeken van de Franse boeren die wel politieke macht hebben.
  Zo ver zijn wij nog niet hier.

 5. @Dislect, “Alleen met een ander kies systeem zou dit, mogelijk, democratische te veranderen zijn.” hopelijk bedoelt je niet de “Reforma” van Gerrit Schotte.

  Het is niet voor niets dat als een dier menselijk bloed geproefd heeft dat het afgemaakt wordt. Het systeem is niet meer te veranderen. Wij hebben net als in de bijbel met de woestijngeneratie te maken en daar heeft GOD hen 40 jaar door de woestijn laten dolen totdat er een generatie was die vrij van zonde was. Toen pas mochten ze het beloofde land betreden.

  Toevallig was van de week een programma bij Direct TV, “Ku Lupe”, ze had als gast de minister van volksgezondheid, Dorothy Janga op bezoek.

  Ik ging heel even voor zitten want ik verwachte vragen over de gezondheidstoestand van kinderen die zonder ontbijt naar school moeten of het effect van al die trucki pan op elke hoek van de straat die al vanaf 7 uur s’avonds open zijn op alle cardiovasculaire aandoeningen die we hier hebben.

  Ook een goede vraag zou zijn geweest, waarom ze haar broer zonder enige opleiding, ervaring en kennis als medewerker voor 12.000 gulden per maand heeft benoemd.

  Niks daarvan zoals altijd beperkte Lupe zich tot wat triviale onschuldige vragen. Mensen als Lupe die zo nodig met hun gezicht op TV moeten doen meer kwaad dan goed. Ze zegt gelovig te zijn, maar wij weten dat de duivel verschillende gedaantes kan aannemen.

 6. Een democratie staat, of valt, met controle en verantwoording.
  De elite die na 1969 aan de macht gekomen is bezaten kennis nog kunde over bestuur en waren dus niet in staat om verantwoording te dragen en het electoraat heeft dit geaccepteerd als de norm.
  De manipulaties:
  Het educatie systeem.
  Het on gelimiteerd plaatsen, van personen in de ambtenarij en bij de overheidsnv’s heeft geen ander doel als het versterken van de positie van de elite.
  En daar zitten we.
  Alleen met een ander kies systeem zou dit, mogelijk, democratische te veranderen zijn.

 7. @Dennis Thoma zegt:
  …”Wat mij zo verbaasd is dat Selicor niet eens zijn eigen wagenpark draaiende kan houden. Waar ligt dit aan? “….
  Het ligt aan de (tone at the) top! Aan niets anders! Planning, Vooruitzien, Back-up systemen, Contingency plannen. Daar is die top niet zo sterk in. Ze laten dat graag door dure consultants doen, F&F, die daar ook nie zo sterk in zijn. Doel van de consultants: Nog meer consultantswerk binnen halen, terwijl het zou moeten zijn: Ik zorg dat jullie het over een tijdje zelf kunnen ! En zo wordt Curaçao leeggezogen.

 8. Ik denk dat @Tico Martina, het aardig goed verwoord heeft hoe het er hier aantoe gaat! Precies dat! Ministers die denken dat ze koning zijn, op hun wenken bediend moeten worden, geen tegenspraak dulden! Orders kunnen uitdelen, en daarna als post minister consultant voor hetzelfde ministerie aan de slag gaan, tegen de hoofdprijs uiteraard, met “beleid” dat ze zelf nooit voor elkaar hebben gekregen!!!! Vooral niet te veel vertellen aan het gepeupel, dat is niet goed voor de privacy ( lees: corruptie en eigengewin ) van de ministers! Een grote verrotte incestkliek is het in de top van de regering!

 9. @Tico Martina, Je hebt helemaal gelijk, respect Brother maar het systeem ligt op haar gat. Het systeem moet radicaal aangepakt worden.

  De meeste parlementariërs hier hebben geen enkel idee wat staatsinrichting inhoud maar ze krijgen elke maand rond 16.000 gulden op hun rekening gestort.

  De vraag is, moeten we zoals Nederland alleen doctorandussen als ministers en parlementariërs hebben? Den Pueblo nan ta gaba Pik Pisas ku ela bira minister president ku 6 klas lagere school, brother.

  Vergeet niet dat Pik Pisas naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Kas di Korsou zei dat het normaal is als ministers hun familie en vrienden aan een baan helpen.

  Dorothy Janga heeft zijn broer die nota bene op Bonaire woont als medewerk aangesteld voor 12.000 gulden in de maand, de man doet niks, kan niks maar volgens Pisas is dat geen probleem.

  In Suriname zijn ze de straat op gegaan om een einde aan dit soort nepotisme te maken, hier vinden we het normaal.

 10. Pas als de mensen op Curacao gaan samenwerken en nadenken zal er iets veranderen. Samenwerken houd in dat men elkaar informeert dat het niet normaal en wenselijk is dat men zijn of haar stem verkwanselt voor een flesje aangelengde rum en over de datum zijnde homp vlees van de bbq. Dat het niet normaal is dat een persoon die nauwelijks kan lezen of schrijven en ongemanierd en onbeschoft is, zitting neemt in de politiek. Dat de absolute macht bij het volk ligt en niet bij een of ander figuur die eist dat hij of zij aangesproken wordt met zijne excelentie. Dat het dom is om een koelkast te accepteren als ruilmiddel voor je stem, als je geen stroom in je krot hebt of aankijkt tegen een hoge elektrarekening. Dat het niet wenselijk of normaal is dat een of ander debiel neefje of nichtje wordt aangesteld op een hoge positie in een overheids NV. Dat men eens moet stoppen met het tolereren dat achterlijke figuren zitting nemen in de politiek. Maar helaas is Curacao bezaait met dommerikken. De slimme mensen worden met een vooropgezet plan gedeporteerd van Curacao, ook wel bursalen lichting genoemd. Want slimme mensen kan men niet gebruiken op de kale rots. En als je terugkeert naar Curacao, dan zal er een horde figuren klaarstaan om je toe te bijten dat “na Korsou e kos no ta traha asina. Bo ke bin implementa idea di Hulanda. Aki e kosnan ta kana otro”. En als je daarna gedesillusioneert het eiland verlaat en met open armen in den vreemde wordt ontvangen waar men wel je kennis en ervaring waardeert, dan denk je van ach weet je Curacao zak er maar in.

 11. Blijf het absurd vinden dat NL die uitvreters maar blijft faciliteren. Je zou na zoveel decennia waar alles constant fout is gelopen en de armoede alleen maar is toegenomen moeten zeggen genoeg is genoeg.

  Pietersz op bedeltoer, hoop wel dat ze behoorlijk gekleed was en behoorlijke schoenen droeg ipv bejaard uitziende jurken en schoeisel.

 12. Las van de week, dat pietersz janga weer op de bedeltoer bij Nederland is
  Ga eerst jullie maandelijks gekregen geld op z’n minst halveren, dan kunnen jullie wensen gerealiseerd worden.
  Al die zgn “ministers” , forti-afval.

 13. Toppunt van monopolistische service. SELIKOR . Maar de salarissen van het gespuis aan de top wordt nooit een seconde te laat betaald. Het zou de CEO sieren om alle burgers te compenseren. Maar is daar is natuurlijk geen geld voor. Wedden dat ze volgende maand op congres zijn?

 14. De persconferentie van Dorothy Janga was triest om te zien, zij wilde zich blijkbaar ontpoppen als de minister die Curaçao schoon kreeg? Wat een trieste bedoening allemaal, een minister die de Curaçaose bevolking verteld dat Bonaire dicht bij Curaçao ligt.

  Van een minister van volksgezondheid zou je denken dat ze zich bezig zou houden met preventie van kanker en de cardiovasculaire ziektes die een groot deel van de bevolking mee te kampen heeft, maar nee ze vraagt iedereen om de bezem te pakken en schoonmaken.

  Op zich zou je het zielig vinden voor de Curaçaose bevolking, een groot deel heeft moeite brood op de plank te krijgen en deze minister kost ons zomaar 30.000 gulden in de maand. 18.000 voor haar en 12.000 voor haar broer die zonder enige kennis, zichzelf medewerker van de minister van volksgezondheid mag noemen.

 15. De persconferentie van Dorothy Janga was triest om te zien, zij wilde zich blijkbaar ontpoppen als de minister die Curaçao schoon kreeg? Wat een trieste bedoening allemaal, een minister die de Curaçaose bevolking verteld dat Bonaire dicht bij Curaçao ligt.

  Van een minister van volksgezondheid zou je denken dat ze zich bezig zou houden met preventie van kanker en de cardiovasculaire ziektes die een groot deel van de bevolking mee te kampen heeft, maar nee ze vraagt iedereen om de bezem te pakken en schoonmaken.

  Op zich zou je het zielig vinden voor de Curaçaose bevolking, een groot deel heeft moeite brood op de plank te krijgen en deze minister kost ons zomaar 30.000 gulden in de maand. 18.000 voor haar en 12.000 voor haar broer die zonder enige kennis, zichzelf medewerker van de minister van volksgezondheid mag noemen.

 16. Wat mij zo verbaasd is dat Selicor niet eens zijn eigen wagenpark draaiende kan houden. Waar ligt dit aan? Aan een fout onderhoudsysteem? Breakdown onderhoud ipv preventief onderhoud? Ligt het aan de operators die mischien wel slecht met het materiaal omgaan?

 17. Een ceo die niet met zijn persoonlijk kapitaal zijn blunders op moet lossen is “normaal” in de wereld. Wat niet normaal is, hier dus wel, is:
  dat er geen vragen van de aandeelhouders komen.
  Dat de aandeelhouders niet het aftreden van de ceo eisen.
  Dat de aandeelhouders inzicht in het onderhoud en de uitvoering eisen.
  Het is een gotspe dat de man bij de aandeelhouders een pleidooi mag houden omdat zijn beloningen, mogelijk, verlaagd wordt terwijl zijn bedrijf de taak niet meer kan vervullen.
  Het bedrijf maakt en spendeert een budget aan onderhoud maar 70% van de voertuigen is niet operationeel?
  Dan is het budget aantoonbaar te klein maar dat was dan al veel eerder bekend.
  Of het onderhoud wordt niet naar behoren uitgevoerd, maar ook dat was dan al veel eerder bekend.
  Of het onderhoud budget gaat niet naar onderhoud en dan is het bewust.
  Anny way; de directie heeft gefaald op een onacceptabel niveau en de enige actie die normaal is binnen het bedrijfsleven is het ontslaan van minimaal de ceo maximaal de complete directie.
  Maar dat lijkt op verantwoording vragen en als ze daar aan beginnen …

 18. Dit is zo typisvh YDK ONV CEO! Grandioos falen als ceo, maar geen cent compenseren. Sterker nog, ze krijgen gewoon gratificatie, vakantiegeld en opslag!
  Gewoon ordinaire monopolisten met fututu f&f managers!.

 19. Dit is zo typisvh YDK ONV CEO! Grandioos falen als ceo, maar geen cent compenseren. Sterker nog, ze krijgen gewoon gratificatie, vakantiegeld en opslag!
  Gewoon ordinaire monopolisten met fututu f&f managers!.

 20. 35 per maand… 4 weken dus nu 3 minderen…
  dus nu 3/4 minderen
  8.75 per week.
  Een heftige stijging en ze maken winst als enige. Zelfs met alles wat er gejat wordt en teveel betaald aan directeurs salarissen
  Dad i want to work in organized crime.
  answer.
  Private sector or Gouvernement.
  De regering is gelegaliseerde misdaad.

 21. 35 per maand… 4 weken dus nu 3 minderen…
  dus nu 3/4 minderen
  8.75 per week.
  Een heftige stijging en ze maken winst als enige. Zelfs met alles wat er gejat wordt en teveel betaald aan directeurs salarissen
  Dad i want to work in organized crime.
  answer.
  Private sector or Gouvernement.
  De regering is gelegaliseerde misdaad.

 22. Ok en kunnen we nu dus ook 3 keer 35 naf aftrekken.
  Van de rekening. De enige dienst die winst maakt.
  Schandalige bedragen woor het legaal dumpen van waste.

 23. Ok en kunnen we nu dus ook 3 keer 35 naf aftrekken.
  Van de rekening. De enige dienst die winst maakt.
  Schandalige bedragen woor het legaal dumpen van waste.

 24. Als je voldoende glimmende dingen bied zijn de eksters zo gevlogen.
  Maar hier kunnen de eksters zelf zorgen dat er voldoende glimmende dingen veel meer als ze ergens anders ooit zouden krijgen.

 25. Als je voldoende glimmende dingen bied zijn de eksters zo gevlogen.
  Maar hier kunnen de eksters zelf zorgen dat er voldoende glimmende dingen veel meer als ze ergens anders ooit zouden krijgen.

 26. Nooit lezen we dat de salarissen van het gespuis op Curacao misschien na 3 weken of een maand wordt betaald. Ik wed dat de commissarissen en directie keurig netjes hun centjes krijgen. En dan staan ze met een gladgestreken smoel in de staten om uit te leggen dat ze echt wel dat grote salaris moeten ontvangen want ze zijn professionals. Tijd dat de vuilniswagens een rondje doen bij forti en de overheids NV’s en daar het stinkend vuilnis gaat ophalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -