PBC | Rhuggenaath over projecten in landspakket Curaçao

Persbureau Curacao

In deze video met Nederlandse ondertiteling vertelt Minister Presidènt Eugene Rhuggenaath over de laatste ontwikkelingen over landspakket en de projecten voor 2021 in het kader van de Nederlandse steunpakket.

Curaçao begint met het uitvoeren van 20 projecten in het kader van het Landspakket. Het gaat ondermeer om investeringen in het onderwijs, behoud van werkgelegenheid en versterking van het investeringsklimaat. Eind van deze maand moeten alle uitvoeringsplannen klaar zijn.

Nederland en Curaçao hebben op 2 november het Landspakket Curaçao ondertekend.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Rhuggenaath over projecten in landspakket Curaçao

 1. “Friends and family is wat dit eiland te gronde richt.”
  Idd, het is de kennis(en) economie dat schuld heeft aan de negatieve groei en het verworden tot een derde wereld land. Het Pleasen en plaatsen van faf beperkt de ontwikkeling op alle fronten.
  Het voorkomt dat capabele mensen op belangrijke posities komen, het voorkomt maatschappelijke ontwikkeling doordat er geen verdien model voor faf in zit.
  Het werkt kosten verhogend door inefficiëntie en bureaucratie. Het verhoogt de kosten van het ambtenaren apparaat door het plaatsen van incapabele faf.
  Het voorkomt, gezonde, concurrentie.
  En het wordt, direct of indirect, betaald door de bevolking.
  De kennis(en) economie is direct verantwoordelijk voor het gebrek aan kennis in het algemeen door het educatie systeem wat het hanteert en de kennis vlucht van het eiland om dat mensen met mening en kennis hier geen toekomst hebben.

 2. Friends and family is wat dit eiland te gronde richt.
  Zie de vele incidenten binnen deze “Kenbedy” regering!
  Gijsbertha die zijn dochter aanstelde in de hoogst mogelijke schaal, shame on!
  Suzy die haar schoonzoon een COVID quarantaine business toespeelde.
  De dochter van een minister die een stageplqats kreeg.
  Gilbert (Ennia, SEHOS, Fishfarm) Martina, die directeur CMC werd.
  Betrian met 0 experience in ziekenhuisprojectmanagement..

  Friends and family politiek gaat tegen de beginselen der goed basis bestuur in.

 3. Just Saying

  ‘Gezien de beperkte capaciteit’….
  Hierbij een tip die over de hele wereld werkt: plaats vacatures! Ook voor projectmatige functies. Probleem hier is dat altijd binnen de friends & family gezocht wordt en de professionals die echt over de benodigde kennis en kunde beschikken aan de zijlijn blijven staan. Heeft iemand al gezien waar je je kunt aanmelden om te helpen bij de projecten in het kader van het Landenpakket/ COHO? Vervolgens moet je binnen de overheid vooral luisteren en zeker geen eigen ideeen hebben over hoe zaken beter aangepakt zouden kunnen worden want dan lig je er zo weer uit.
  Zoals Steve Jobs al zei: ‘It does not make sense to hire smart people and tell them what to do. We hire smart people so they can tell us what to do.’ Hoop dat men zich dat hier ook ooit realiseert.

 4. Ja, ja, waarom moet er allemaal zo uitgebreid rook gelost worden? Iedereeen weet tòch al dat doel 1 van alle projecten is het overhevelen van geld naar de eigen bankrekening.

 5. Mooie woorden maar wel van een mannetje die nog vrijwel geen enkele afspraak om te bezuinigen is nagekomen van hetgeen hij in juni vorig jaar heeft afgesproken. Sterker nog, zijn eigen salaris en dat van zijn collega’s dit jaar sterk gaat verhogen. Wanneer zullen ze tot inkeer komen ??
  Hopelijk houdt Nederland een stevige vinger in de pap zodat er niet te veel van het Nederlandse geld aan de strijkstok blijft hangen.
  Blijft triest dat er uitsluitend iets kan gebeuren in dit zelfstandige land als een ander de portemonnee trekt.

 6. Just Saying

  Het blijft weer op het niveau van algemeenheden. Als er zo hard is gewerkt de afgelopen maanden presenteer die uitvoeringsagenda dan? Daar is toch niets geheims aan? Het zijn projecten die ons ten goede moeten komen. Ik wil wel concreet weten wat ons te wachten staat. Wees transparant, deel de planning en realisatie zodat we kunnen volgen wat er van de plannen terecht komt. Alleen zo kun je het vertrouwen terug winnen.
  Dit soort mooie praatjes gelooft niemand meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *