29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 19:52

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Vandaag protesteert Bonaire

James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bèk | Foto Belkis Osepa
James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bek: ‘Stop Dutch RCN-apartheid op Bonaire | Foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – Vandaag is er op Bonaire een protestmanifestatie tegen Nederland. James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bèk, organiseert die. Hij is bang dat Nederland het in de toekomst volledig voor het zeggen gaat krijgen op het eiland.

Ondanks de uitslag van het referendum, waar de Bonairianen in meerderheid tegen de invulling van de huidige band met Nederland gestemd.

Het motto vandaag is: ‘Stop Dutch RCN-apartheid op Bonaire’. De demonstratie begint om 12 uur en is precies tijdens de lunchpauze tot 2 uur voor het RCN-gebouw.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. We kunnen niet om het feit heen draaien dat Nederland met twee maten meet. Op de Nederlandse eilanden hebben de inwoners wel dezelfde plichten maar niet dezelfde rechten als de inwoners in dat landje aan de Noordzee en ook dat is een typisch Nederlands beleid. Wat dat betreft is het veel beter en eerlijker geregeld op de Franse eilanden door het moederland Frankrijk.

  2. Heeft Nederland het dan nog niet het volledig voor het zeggen op Bonaire ? Een goed Nederlands spreekwoord luidt; ‘wie betaalt bepaalt’. Voor zover bekend bestaat de filantropische instelling ‘Koninkrijk de Nederlanden’ immers niet.

  3. Net als op Curacao geloven de politici op Bonaire dat hun eiland het centrum van de wereld is en van het hoogste belang van Nederland.

    Realiteit is dat Nederland deze eilanden niets interesseert en ze liever vandaag dan morgen kwijt is, inclusief hun belangrijkste exportprodukt, de criminaliteit.

    En als Nederland het lokaal bestuur al zou willen overnemen heb ik daar nog alle begrip voor ook. Kijk eens wat voor een ongeschoolde corrupte porkeria er op Curacao in de Staten zit. Tot 3 jaar cel veroordeeld wegens corruptie, maar gewoon blijven zitten.

    Bananenrepublieken zijn het.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -