29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Defensie | 320 kilo drugs onderschept

Vierde drugsvangst door Zr.Ms. De Zeven Provinciën
Vierde drugsvangst door Zr.Ms. De Zeven Provinciën

Afgelopen week heeft het Nederlandse fregat, Zr.Ms. De Zeven Provinciën 320 kilo drugs onderschept in het midden van de Caribische Zee tussen Venezuela en Jamaica.

De actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, onder leiding van de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied.

De actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, onder leiding van de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied.
De actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, onder leiding van Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied.

- Advertentie -

Bij deze actie was een ‘go-fast’ betrokken, een kleine, snelvarende smokkelboot. Deze was ontdekt door het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied.

Hierop zette het marineschip de achtervolging in, waarbij zij de boordhelikopter – de Belgische Alouette III- lanceerde om het bootje te volgen en te stoppen.

Bij aankomst van het marineschip, gaf de vier-koppige bemanning van de go-fast zich over. In de pakketten die zij overboord hadden gegooid, bleek een combinatie van marihuana, hash en MDMA (bestanddeel van XTC) te zitten.

Het Amerikaanse Law Enforcement Detachment, dat speciaal voor deze acties meevaart aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provincien, heeft de boot en de contrabande in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden.

- Advertisement -

Dit is de vierde drugsonderschepping voor Zr.Ms. De Zeven Provincien. Eerder dit jaar onderschepten zij 850 kg cocaine en 400 kg marihuana.

Bron: Defensie Caribisch Gebied

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -