30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:26

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Vaccineren op de eilanden pas vanaf half februari

Persbureau Curacao

Eerder wilde de Nederlandse minister van Volksgezondheid nog gelijktijdig beginnen met Nederland. Daar wordt morgen al gestart.

Den Haag – De Caribische eilanden beginnen pas half februari met het vaccineren tegen corona. Dat schrijft Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Eerder wilde de Nederlandse minister van Volksgezondheid nog gelijktijdig beginnen met Nederland. Daar wordt morgen al gestart.

- Advertentie -

Op de eilanden worden de goedgekeurde vaccins van Pfizer/BioNTech gebruikt. Eerst zijn 60- plussers en zorgpersoneel aan de beurt.

De verwachting is dat het vaccin van AstraZeneca in te zetten is voor bredere vaccinatie doelgroepen op de eilanden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. @Brian S | 6 januari 2021 om 03:56 |
  “Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao…..enz

  In Nederland beginnen ze ook pas vandaag terwijl in andere landen ze allang bezig zijn.”
  ——————————————————————–
  Inderdaad. Dat is wat Pel al schreef. Maar toch goed om dat nog even te herhalen. Heb je misschien ook nog wat nieuws te melden?

 2. Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao in de optiek van Den Haag niet zo hoog want anders bepaal je niet dat het vaccinatie proces pas anderhalve maand dan in Nederland (dat al de laatste Europa is) hoeft te starten.

  In Nederland beginnen ze ook pas vandaag terwijl in andere landen ze allang bezig zijn.

 3. De chaos is behalve in Nederland ook in het VK, België, Frankrijk, de VS compleet…..en zo kan ik nog even doorgaan.

  Er is een gebrek aan vaccins en m.i. is de situatie op de eilanden (nog) te overzien gezien de lage bevolkingsaantallen in verhouding tot Nederland waar de situatie ècht nijpend is ondanks de maatregelen en de ziekenhuizen overlopen.

 4. De logistiek op een eilandje als Curacao is niet zo moeilijk. Je moet natuurlijk wel Family & Friends alsmede de Toko-in-Toko’s ver buiten de deur houden. Alles onder toezicht van Raymond Knops (kan na een uurtje instructies ook meehelpen met prikken)

  Verplegend personeel kan elkaar binnen 1 dag vaccineren. Daarna de (oudere) bewoners van tehuizen, vervolgens in getrapte leeftijdklassen doorgaan en beginnen bij de oudste groep. Politici uiteraard als laatste.

  Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao in de optiek van Den Haag niet zo hoog want anders bepaal je niet dat het vaccinatie proces pas anderhalve maand dan in Nederland (dat al de laatste Europa is) hoeft te starten.

  Dus Haag! per direct Curacao van code oranje naar code rood. Oh nee, ik bedoel natuurlijk code GEEL!

 5. Het zal wel net zo’n chaos worden als in Nederland. Logistieke plannen worden door ambtenaren theoretisch opgesteld. De praktijk is echter wel een beetje anders.
  Stel voor dat defensie op Curacao betrokken wordt bij de uitvoering van het inentingsprogramma ook ter voorkoming van vriendjespolitiek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -