PBC | Vaccineren op de eilanden pas vanaf half februari

Persbureau Curacao

Eerder wilde de Nederlandse minister van Volksgezondheid nog gelijktijdig beginnen met Nederland. Daar wordt morgen al gestart.

Den Haag – De Caribische eilanden beginnen pas half februari met het vaccineren tegen corona. Dat schrijft Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Eerder wilde de Nederlandse minister van Volksgezondheid nog gelijktijdig beginnen met Nederland. Daar wordt morgen al gestart.

Op de eilanden worden de goedgekeurde vaccins van Pfizer/BioNTech gebruikt. Eerst zijn 60- plussers en zorgpersoneel aan de beurt.

De verwachting is dat het vaccin van AstraZeneca in te zetten is voor bredere vaccinatie doelgroepen op de eilanden.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Vaccineren op de eilanden pas vanaf half februari

 1. @Brian S | 6 januari 2021 om 03:56 |
  “Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao…..enz

  In Nederland beginnen ze ook pas vandaag terwijl in andere landen ze allang bezig zijn.”
  ——————————————————————–
  Inderdaad. Dat is wat Pel al schreef. Maar toch goed om dat nog even te herhalen. Heb je misschien ook nog wat nieuws te melden?

 2. Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao in de optiek van Den Haag niet zo hoog want anders bepaal je niet dat het vaccinatie proces pas anderhalve maand dan in Nederland (dat al de laatste Europa is) hoeft te starten.

  In Nederland beginnen ze ook pas vandaag terwijl in andere landen ze allang bezig zijn.

 3. Ambtenaren en vooral ene Fer als ‘calamiteiten hoofd’ die ziet dat het gied gaat.
  Lol lol

 4. De chaos is behalve in Nederland ook in het VK, België, Frankrijk, de VS compleet…..en zo kan ik nog even doorgaan.

  Er is een gebrek aan vaccins en m.i. is de situatie op de eilanden (nog) te overzien gezien de lage bevolkingsaantallen in verhouding tot Nederland waar de situatie ècht nijpend is ondanks de maatregelen en de ziekenhuizen overlopen.

 5. De logistiek op een eilandje als Curacao is niet zo moeilijk. Je moet natuurlijk wel Family & Friends alsmede de Toko-in-Toko’s ver buiten de deur houden. Alles onder toezicht van Raymond Knops (kan na een uurtje instructies ook meehelpen met prikken)

  Verplegend personeel kan elkaar binnen 1 dag vaccineren. Daarna de (oudere) bewoners van tehuizen, vervolgens in getrapte leeftijdklassen doorgaan en beginnen bij de oudste groep. Politici uiteraard als laatste.

  Blijkbaar is het Corona gevaar op Curacao in de optiek van Den Haag niet zo hoog want anders bepaal je niet dat het vaccinatie proces pas anderhalve maand dan in Nederland (dat al de laatste Europa is) hoeft te starten.

  Dus Haag! per direct Curacao van code oranje naar code rood. Oh nee, ik bedoel natuurlijk code GEEL!

 6. Het zal wel net zo’n chaos worden als in Nederland. Logistieke plannen worden door ambtenaren theoretisch opgesteld. De praktijk is echter wel een beetje anders.
  Stel voor dat defensie op Curacao betrokken wordt bij de uitvoering van het inentingsprogramma ook ter voorkoming van vriendjespolitiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *