PBC | Update corona besmettingen op Aruba en Bonaire

Persbureau Curacao

Op Aruba zijn weer 4 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.Op Bonaire liggen er nog 3 mensen in het ziekenhuis met Covid-19, waarvan 2 op IC

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal actieve besmettingen op Aruba en Bonaire.

Daarnaast lees je het aantal nieuwe besmettingen per dag, de testratio en het aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Aruba

Op Aruba zijn afgelopen vrijdag 560 personen getest. Hierbij ging het om 233 ingezetenen van het eiland. Er zijn 30 nieuwe besmettingen aan het licht gekomen, in alle gevallen ging het om ingezetenen.

Op Aruba zijn weer 4 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal overledenen op Aruba komt daarmee op 56 personen.

Op dit moment liggen er 29 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, 10 van hen liggen op de intensive care afdeling. Ook zijn er weer 85 mensen hersteld.

Aruba heeft op 22 januari 502 actieve gevallen van Covid-19.

Bonaire

Onder de 20 testresultaten die vandaag op Bonaire zijn binnen gekomen, zijn 2 nieuwe positieve gevallen van Covid-19 ontdekt.

Op dit moment liggen er nog 3 mensen in het ziekenhuis met Covid-19. Twee van hen krijgen intensieve zorg. Ook zijn er weer 7 personen hersteld.

Bonaire heeft op dit moment 24 actieve besmettingen met Covid-19.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Update corona besmettingen op Aruba en Bonaire

 1. Het PBC had bv kunnen melden dat iemand op Aruba met de Engelse variant is besmet zoals gisteren al in nu.NL is aangegeven.
  Dat de besmetting(en) dus van buiten zijn gekomen. Dat het materiaal naar NL is gestuurd om in het laboratorium getest te wirden en de Engelse variant eruit kwam.
  Hoeveel geeft deze persoon verder besmet? We zullen het binnenkort horen. We kunnen erop wachten dat het hier iij binnenkomt
  Slechte nieuwsgaring.

 2. @PERSBUREAU

  Waarom wordt Curacao niet genoemd?

  Zoals ik al eerder heb geconstateerd en gemeld schiet het persbureau regelmatig te kort. Wat voor mensen zitten daar eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *