26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:36

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaPBC | TUI handhaaft voorlopig vluchtschema naar Curaçao

PBC | TUI handhaaft voorlopig vluchtschema naar Curaçao

Persbureau Curacao

Twee vluchten worden gecombineerd met Aruba en drie vluchten met Bonaire | Persbureau Curacao

Schiphol – Luchtvaartmaatschappij en touroperator TUI blijft ondanks het aangepaste reisadvies naar code oranje voor Curaçao de geplande acht vluchten per week uitvoeren. Dat geeft Manager Product Long Haul, Manfred Lahey, aan aan luchtvaartnieuws.nl.

Lahey: “Op het moment dat Curaçao code oranje kreeg vlogen wij al acht maal per week naar Curaçao met de Boeing 787 Dreamliner. Niet dagelijks, maar op vrijdag en zaterdag ‘double daily’.

Twee vluchten worden gecombineerd met Aruba en drie vluchten met Bonaire.”

Lees het volledige artikel op koninkrijk.nu

Bron: Persbureau Curacao

11 reacties

 1. JOSEPH IGNACE GUILLOTIN heeft vermoedelijk lange tijd in de Mondi geleefd en is nu op zijn ezeltje terug weer eens in de bewoonde wereld komen kijken en heeft nog wel een paar weken nodig om de klepel te zoeken van de klok die hij hoorde luiden. Misschien gaat er dan een belletje rinkelen bij hem.

  Uit zijn naam maak ik ook op dat hij guillotines aan de man wil brengen.

 2. Ik noem dat moord met voorbedachte rade. De guillotine mag weer afgestoft worden.

  Van de YDK bedoel je aangezien zij het verspreiden

 3. @Joseph Ignace Guillotin zegt: “…TUI is de brenger van de corona dood en de verspreider van het virus…”

  Gek dat nagenoeg alle besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames hier op Curacao (Zuid-, Midden- en Noord-) Amerikanen , Caribbeans en met name YdK betreft.

 4. TUI is de brenger van de corona dood en de verspreider van het virus. Laten we de directie van TUI maar eens persoonlijk ter verantwoording roepen voor alle slachtoffers die door deze vluchten veroorzaakt zijn.
  Ik noem dat moord met voorbedachte rade. De guillotine mag weer afgestoft worden.

 5. @ Frits Pel, doe mij maar een halve zool schoen , dan kan ik nog altijd het spelletje kink stap sprong doen zonder mijn nek te breken.

 6. Rutte: boek tot half maart geen reis naar het buitenland

  Het kabinet raadt ook wintersportvakanties in het voorjaar af. Premier Mark Rutte zei in zijn coronatoespraak vanuit zijn werkkamer in het Torentje dat een negatief reisadvies nu tot half maart geldt. Eerst adviseerde het kabinet alleen tijdens de kerstvakantie niet naar het buitenland te gaan. Overigens geldt voor veel landen sowieso al een ‘oranje’ advies, waarbij geldt dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. “De risico’s en onzekerheden zijn te groot.”

  https://dagblad070.nl/landelijk/rutte-boek-tot-half-maart-geen-reis-naar-het-buitenland

 7. Ik vloog zaterdag met TUI van Nederland terug naar Bonaire (waar ik woon).

  Het was een ‘gecombineerde vlucht’ die aansluitend doorvloog naar Curacao.

  Toen alle Bonaire-gangers uitstapten bleven er welgeteld 12 passagiers zitten voor Curacao…

 8. @Abraham Mossel | 14 december 2020 om 11:57 |

  TUI brengt GEEN toeristen meer naar Curacao. Alleen Bonaire, Aruba en de Canarische eilanden. Dit dankzij onze Corona-Holicans die denken te kunnen doen waar ze zelf zin in hebben, dus Ikke, ikke, ikke (en de rest kan Stikke) gaat voor op de medeburgers en schaadt onze gemeenschap op alle denkbare wijzen.

  Lahey: “Op het moment dat Curaçao code oranje kreeg vlogen wij al acht maal per week naar Curaçao met de Boeing 787 Dreamliner. Niet dagelijks, maar op vrijdag en zaterdag ‘double daily’. Twee vluchten worden gecombineerd met Aruba en drie vluchten met Bonaire.”

  Volgens Lahey blijft TUI voorlopig acht maal per week vliegen naar Curaçao voor essentiële ‘ticket only’ klanten en thuiskomende klanten die op basis van een pakketreis het eiland bezoeken. De capaciteit richting het ‘gele’ Aruba en Bonaire is drastisch en snel uitgebreid, meldt hij verder.

  “We verschuiven stoelen van Curaçao naar Aruba en Bonaire, maar ook frequenties. Aruba gaat nu van twee naar vier vluchten en Bonaire van drie naar vier vluchten per week, steeds gecombineerd met Curaçao waar ook onze crew overnacht. Wel hadden we extra piekcapaciteit naar Curaçao gepland rondom de Kerst, maar die is vervallen”, aldus de verantwoordelijke voor verre reizen bij TUI.

  Omboeken:
  Klanten die tussen nu en 22 december naar Curaçao zouden vliegen zijn inmiddels door TUI geïnformeerd over de alternatieve mogelijkheden.

  “Het enige positieve in al deze ellende is dat klanten gelukkig massaal omboeken naar de Canarische Eilanden en naar Aruba en Bonaire. Zij hadden zich verheugd op de vakantie en willen weg. De bezetting van de hotels op Aruba is momenteel zo’n 30 procent, accommodaties komen dan ook met spectaculaire aanbiedingen waardoor de reissom nu extra interessant is. Bonaire is natuurlijk veel kleinschaliger maar ook daar zijn er interessante aanbiedingen”, besluit Lahey.

 9. Heel Nederland ligt plat tot aan de groente boer toe, maar Long en Manfred spelden de mensen de geld hebben op hun mouw dat ze nog rustig kunnen boeken naar Curacrim. Zakken vullers zijn het.

 10. Dus nog steeds 3 vluchten exclusief voor Curaçao, plus 5 halve (?) vluchten is 5,5 vlucht naar curaçao. Wie zijn dat dan dat een code oranje niet telt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties