28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:54

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Testratio 15,9 procent, 79 positieve tests

PBC | Testratio 15,9 procent, 79 positieve tests

Persbureau Curacao

Er liggen nu nog 18 patiënten in het ziekenhuis, van wie drie op de Intensive Care | Antilliaans Dagblad

Er zijn vandaag 495 mensen getest, van wie er 79 positief bleken. Een testratio derhalve van 15,9 procent. Iets meer dan een op de zes mensen die zich melden bij de GGD is dus positief.

Van achttien positieve gevallen kon de besmetting herleid worden, van 61 nog niet.

Er zijn vandaag vijf meer mensen opgenomen in het ziekenhuis. Twee patiënten zijn ontslagen uit de Intensive Care en liggen nu op de speciale Covid19 afdeling. Vier patiënten op die afdeling mochten naar huis.

Er liggen nu nog 18 patiënten in het ziekenhuis, van wie drie op de Intensive Care.

Het aantal actieve cases is 1829.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. If I told you your heart rate was over 100,000, you would surely think I was crazy… UNTIL I added “per day”.

  Now, if you tell me that the PCR test results were XX, would I be crazy to ask about the units of measure and other similar important information in order to get the true meaning of XX?

  And yet, nobody is asking or answering questions about XX. The only crazy people are the ones who grab the XX and run with it, without having any idea what it means!

 2. Met onzin media gebral probeert de overheid NL erop te wijzen dat ‘het met de besmettingen wel losloopt’. Het zou ze sieren vandaag 800 mensen te testen!
  Ik denk dat het RiVM zich niet hierdoor zal laten leiden alle gebral van Slier en Sybrand cs ten spijt!

 3. Wat een inzicht van bovenstaande reageerder…

  Wellicht kan mijnheer ook een substantiële bijdrage gaan leveren bij DRR of een andere tot dusverre waardeloos gebleken instantie.

  Zeer waarschijnlijk staat deze überlolo reeds op de payroll van overheid want hij tracht slechts angst en verdeeldheid te creëren met zijn nietszeggende flutcommentaar.

  Tja de verkiezingen komen eraan nietwaar… Ode aan alle volksverlakkers terplaatse.. Chapeau

 4. Blijkbaar hebben ze door dat als je minder test dat je ook minder besmettingen detecteert. Het is net als bij de loterij.
  Maar als je de testen personen gedeeltelijk ook nog uitzoekt, dan kun je zowel het absolute aantal als het relatieve getal beïnvloeden. Zo worden er ambtenaren op bepaalde momenten getest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties