PBC | SVB gaat snijden in basispakket zorgverzekering

Persbureau Curacao

Philip Martis, directeur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) | Foto Extra

WILLEMSTAD – De SVB wil gaan bezuinigen op het basispakket zorgverzekering. Fysiotherapie, tandarts en de psycholoog moeten uit het pakket en ook protheses en medische behandelingen in het buitenland worden aangepakt. Dat meldt de Èxtra.

De bezuinigingen staan gepland voor 2022. Wie moet revalideren na een ongeluk, krijgt nog maar tien behandelingen in een jaar. En wie een beugel nodig heeft moet die voortaan zelf betalen, net als de psycholoog.

Hoeveel er gesneden gaat worden is nog niet bekend.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

10 Reacties op “PBC | SVB gaat snijden in basispakket zorgverzekering

 1. Tis wat “Toeske” zegt.
  Edoch de aanlevering van sociale premies drastisch afgenomen.
  Daardoor SVB nu 6 miljoen schuldig aan het ADC
  En >200 miljoen aan het CMC
  Verders : door de overheid zoveel gejat uit de ouderdoms pot in de laatste plm 60 jaar,dat het nu om te huilen is wat een bejaarde zonder verder inkomsten bronnen te verteren hebben.etc etc

 2. Fysio en tandartsenzorg is preventieve zorg.
  Geen fysio? Lichamelijke scheefgroei, geeft later veel duurdere klachten
  Slechte tanden? Hartklachten. Geeft hogere kosten later.
  Dit is gewoon weer korte termijn denken.

 3. @Emma
  Gedeeltelijk mee eens. Concurrentie en keuze vrijheid moet er komen wat betreft ziektekostenverzekeringen, stroom en elektra, internet en tv, etc.. Anderszijds denk ik dat er altijd wel een soort van SVB verzekering (solidariteitsbeginsel), zoals het vroegere ziekenfonds in NL, nodig zal zijn. Feit is dat er in de toekomst meer eigen bijdragen nodig zal zijn.

  Of zoals @Tuna voorstelt de vele uitzonderingen de wereld uit helpen.

  Het salaris van Martis is natuurlijk volstrekt absurd. Echter, daarmee neemt de noodzaak om de reeds uit de hand gelopen hoge ziektekosten te reduceren niet af. Het is al onbetaalbaar en wordt steeds meer onbetaalbaar in de nabije toekomst.

 4. Als ze hier ballen hadden dan schaften ze al die speciale regelingen/verzekeringen van andere groepen zoals ambtenaren en aqualectra personeel en dergelijke af. Iedereen onder één soort verzekering met dezelfde voorwaarden. Als we daar nou eens mee beginnen dan scheelt het in het te kleinschalige van de huidige groep die wel betalen voor hun verzekering. Er zijn op dit eilandje teveel uitzonderingen.

 5. Naar verluidt verdient Martis meer dan 1 miljoen per jaar. Dit personage durft dus met een dergelijk voorstel te komen. Schande! Als de nieuwe regering er is dan met zijn allen de straat op!

  Haal die 20 miljoen van het Welness tuinbouwproject terug die grotendeels in de zakken van Camelia en Römer zijn verdwenen! De kans is groot dat Martis daar ook in mee heeft gedeeld, want anders zou hij dit project bij 2 miljoen al hebben afgeblazen. Maar dit is weer zo’n typisch F&F project geweest.

 6. Beter de wereld, begin aan de top!

  Top down !

 7. Gaan we ook snijden in de salarissen van Management die veel te veel verdienen!

 8. Dan graag stoppen met verplichte SVB verzekering en de markt weer open voor de particuliere verzekeraars zodat wij als burgers de keuze krijgen waar te verzekeren.

  Maar geloof dat er binnen het SVB best wel te besparen valt, gewoon iedere medewerken die boven een x bedrag verdient terug naar een basis loon van niet meer dan het bestaansnivo op Curacao.

 9. Trots op Curaçao

  Beter de directie wegsnijden…. Levert veel meer op.

 10. Waarom snijdt ie niet in eigen portemonnee eesrt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *