PBC | Sulvaran: Hof-president wil gewoon geen rechters uit Nederland

 Curacao Babel en Bientu advocaat Eldon Peppie Sulvaran | FOTO’S JEU OLIMPIO

Onzin volgens Babel advocaat Eldon Peppie Sulvaran | FOTO’S JEU OLIMPIO

WILLEMSTAD -Volgens Peppie Sulvaran is het onzin dat Nederlandse rechters niet mogen rechtspreken op Curaçao. Kwestie van tijdelijk benoemen.

De advocaat reageert op de uitspraak van Hof-president Evert van der Poel, die stelt dat alleen hier benoemde rechters zittingen mogen leiden. De advocaat van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs wil rechters uit Nederland halen.

Lokale rechters, meestal ook witte Nederlanders, zijn volgens hem bevooroordeeld.

Bron: Persbureau Curacao

17 Reacties op “PBC | Sulvaran: Hof-president wil gewoon geen rechters uit Nederland

 1. Joep Meloen

  Tuna,

  De enige reden dat ze dit doen is omdat ze weten dat er een hele grote meute op Curacao zo oliedom is dat die het geloven als zoetekoek. Wanneer je weet dat je bepaalde mensen werkelijk alles kunt wijsmaken dan is dit de beste strategie.
  Kijk eens hoeveel steunbetuigingen Schotte nog altijd krijgt ! Dat deel begrijpt dus niet dat hun held hen gewoon heeft bestolen. Hoe dom moet je wezen ?

 2. Stanley Held

  Boeit mij niet hoe een ieder denkt. De rechter zal in onze democratiche samenleving bepalen. Ongeacht wat men denkt.

 3. ?????

 4. Den motte ze mich belle. Den zien der in idder geval gen probleme met d’n slavetiëd. Weej huure pas vanaaf 1816 beej ut keuninkriek.

 5. Juist, komt nog bij dat Peppie een sterke neiging tot externaliseren en bagatelliseren heeft, terwijl zijn vermogens egocentrisch en empatisch beperkt zijn. Zijn gewetensfunctie is lacunair en het ontbreekt hem probleem besef en eigen ziekte-inzicht…..perfekte Reformatist !! 🙂

 6. Maar wat als de verdachte Limburger is ???!!!!

 7. 🙁 🙁

 8. Er valt niks te lachen, als er iets is om van te huilen.

 9. Ik heb begrepen dat het rechters moeten zijn die tenminste de 2 belangrijkste landstalen kunnen spreken en schrijven van het koninkrijk:
  Papiamento en tevens Fries.

  De griffier moet alle landstalen kunnen spreken en schrijven van het koninkrijk: Papiamento, Papiamentu, Fries, Engels en Nederlands.

  Om alle schijn van partijdigheid te voorkomen, zal het vonnis in het Twents worden uitgesproken. De doventolk/vertaler dient van Zeeuwse afkomst te zijn.

 10. “People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use.”
  ― Søren Kierkegaard

 11. Boing boing toet toet, Peppie en Kokkie.

  Beiden rijp voor de Capriles kliniek met hun hele ongeschoolde criminele MFK bende.

 12. ja en ik wil een uitkering en een nederlandse AOW maar die krijg ik ook niet.
  Rechters zijn niet gekleurd, kijken niet gekleurd, daarom heeft het recht ook een blinddoek voor.

  maar ja sommige mensen zijn gewoon en hebben een paranoïde persoonlijkheidsstoornis en deze valt op door de achterdocht waarmee de persoon reageert. Een achterdochtig iemand praat erover hoe anderen hem of haar willen benadelen en zo iemand kan soms met moeite toegeven dat hij of zij overal wat achter zoekt. Iemand die enerzijds overmatig jaloers is en anderzijds weinig in staat lijkt tot het geven van liefde en warmte kan aan een paranoïde persoonlijkheidsstoornis lijden. Mensen die zich laten voorstaan op hun redelijkheid kunnen juist heel onredelijk wantrouwen koesteren.

 13. 🙂 🙂

 14. Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn !! Deze querulant denkt anders toch wel ff na voordat-ie iets stoms zegt …gewoon negeren dus deze onzin !! 🙂

 15. caribbeancynic

  Wel lachen natuurlijk. Een advocaat van kwade zaken die altijd Nederland overal de schuld van geeft.
  En die wil nu rechters uit Nederland!
  Moeten de rechters uit Nederland papiaments spreken of hoeft dat niet deze keer?

 16. dit advokaten kantoor is in het bezit van de maffia..
  geen enkel fatsoenlijk mens, zal van dit kantoor gebruik willen maken..
  over zielig gesproken..

 17. En dit hele drama creëert men dus om vooral te proberen ergens anders de schuld neer te leggen. In dit geval bij de ‘Witte Nederlandse rechters”. Volgens mij ligt de schuld van het simpelweg belazeren van de boel bij de veroordeelden. Het is typisch weer zo een zaak waar men alleen maar probeert om er een “Wij versus Zij” verhaal van te maken, en ook om maar krampachtig het geheel met een semi politiek sausje te overgieten. Gerrit en zijn by-side zijn natuurlijk zo onschuldig als pasgeboren lammetjes en worden opgeofferd aan het verderfelijke “witte systeem”… Toch??

  Dit soort advocaten kletst tegen beter weten in en zijn puur en alleen ingehuurd vanwege hun hoge politieke drama gehalte, winnen doen ze namelijk helemaal niet, of beter gezegd nooit. Slechts met carnavaleske kunstgrepen proberen ze nog iets overeind te houden en de domme massa te beïnvloeden, want Gerrit en by-side moeten natuurlijk zielig gevonden worden. Daar ben ik het met ze eens overigens, want ik vind ze inderdaad erg zielig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *