PBC | SMOC is niet gerust op nieuwe milieuvergunning CORC

Persbureau Curacao

Corc zelf heeft middels woordvoerder Percy Pinedoe in een persverklaring gezegd met kleine stapjes aan strengere eisen te willen voldoen | Persbureau Curacao

SMOC is er allerminst zeker van dat CORC zich moet gaan houden aan strengere milieunormen voor de uitstoot van zwaveldioxide en fijnstof.

Zowel overheid als RdK hebben gemeld de uitspraak van de rechter morgen af te wachten of er door gegaan kan worden op de oude vergunningsnormen die golden voor PdVSA.

Corc zelf heeft in een persverklaring gezegd met kleine stapjes aan strengere eisen te willen voldoen en niet in één keer.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | SMOC is niet gerust op nieuwe milieuvergunning CORC

 1. @Abraham. Op Curaçao denkt men dat men timmerman is als je een spijker in een plank kan slaan, dat je schilder bent als je een blik verf kunt openen, metselaar als je het aan en uit knopje van de betonmolen kun vinden, men
  tuinman is als je een blower aan de praat krijgt en Minister bent als dat op je visitekaartje staat.

 2. Het is van de zotte dat er überhaupt rechtszaken gevoerd moeten worden om te voorkomen dat onze overheid instemt met het opstarten van een bedrijf dat alle milieuregels aan zijn laars lapt. Maar ja, zo gaat dat in een Zuid Amerikaans ontwikkelingsland. Het eventueel negeren van een gerechtelijk uitspraak hoort daar ook bij.
  Milieu ?? nooit van gehoord hier. Wat je in de zee gooit spoelt wel weg en wat uit de schoorsteen komt waait wel weg. Niets aan de hand toch volgens onze bestuurders.
  Even afwachten tot de toeristen hiervan doordrongen zijn want dan is Leiden in last.

 3. Abraham Mossel

  @ Knoek-koe je hebt gelijk masar het was beter geweest als je mijn voorbeeld had gevolgd, ik betaal al 12 jaar geen wegenbelasting voor gaten in de weg, zolang de gaten door een paar zakken vullers gemaakt worden op een manier die niks nada voor steld, ze doen het zo, maken het gat niet eens schoon doen er ook geen eerste laagje asfalt teer in, nee ze pluren er gewoon half cq bijna koud asfalt?? in, dan geeft de laatste man van de vijf?? een paar klappen met een half gebroken schep op, de rest mogen de auto’s doen met het vervolg als ze net te snel over het net gevulde gat rijden een teer behandeling krijgen zodat je je auto weer kan op nieuw op bepaalde plekken kan laten spuiten, Tjonge Tjonge hoe hou je de( zakkenvullers) mensen aan het werk, laat de mensen die geen werk hebben maar in de plansoendienst werken knap het eiland van op.??

 4. Het is geheel voor en door NOS.
  Eerst opstarten en rafineren en met wist gaan renoveren.
  Allen is de winst verwachting niet groot.
  Zeker niet als de overheid niet bijdraagt in het opstarten.
  Gelukkig zal de verwachten extra milieu schade mee vallen.
  Corc is, waarschijnlijk, niet instaat om de kosten van opstarten te betalen en de overheid is niet instaat om de kosten voor hun rekening te nemen.
  Er gaat dus niets gebeuren, en dat is dan de schuld van Nederland.

 5. ….”Corc zelf heeft in een persverklaring gezegd met kleine stapjes aan strengere eisen te willen voldoen en niet in één keer”….

  Ik ook, eerste half jaar betaal ik 0% wegenbelasting, 2e halfjaar 10%.
  Aqualecta idem komende maand 10%, dan 15% oplopend met 5% per maand van de rekening.
  Selikor betaal ik het eerstkomende jaar niets.

  Lei pa un lei pa tur!

 6. Corc zelf heeft in een persverklaring gezegd met kleine stapjes aan strengere eisen te willen voldoen en niet in één keer.

  Dus ze willen niet voldoen aan de wet? Zo begint het al. Wat een clubje criminelen!

  Een restaurant sluiten ze ook als ze zich niet aan de eisen voldoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *