PBC | Sint Maarten verlengt arrest internet blogger


PHILIPSBURG – De politie van Sint Maarten houdt de 40-jarige internet blogger Judith Roumou al drie dagen vast en daar komen vandaag nog eens acht dagen bij. Zij wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, belediging, smaad en laster.

Bij de huiszoeking die na haar arrestatie plaatsvond, zijn computers, camera’s en externe harde schijven in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie zegt tot actie te zijn overgegaan, omdat Roumou zich niet aan eerder gemaakte afspraken hield. Die waren gemaakt met iemand die in januari 2014 aangifte deed van stalking en afpersing.

De blogger is op Sint Maarten populair omdat ze in vaak harde en ongenuanceerde bewoording bestuurders, casinobazen en politici aanvalt en beschuldigt van corruptie. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond. Criticasters zeggen dat ze op grond van haar felle pen is opgepakt.

Ook André Bosman van de VVD reageerde, op Facebook, en vraagt zich af waarom het Openbaar Ministerie wel tijd heeft om iemand die de regering en het parlement scherp in de gaten houdt op te pakken, maar dubieuze geldschieters in de politiek niet. Bosman denkt dat Justitie te doen is om de gegevens en de bronnen van Roumou.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *