Amigoe | ‘Wiels neemt het niet zo nauw met de integriteitsvereisten’

‘Wiels neemt het niet zo nauw met de integriteitsvereisten’

‘Wiels neemt het niet zo nauw met de integriteitsvereisten’

WILLEMSTAD — Het niet publiekelijk corrigeren van de publicaties van de businessclub ‘Zwarte Zakenvrouwen Nederland’ over de aan haar toegeschreven functie van Head Trade & Guarantee Operational Solutions bij ABN Amro bevestigt eveneens dat Wiels het niet zo nauw neemt met de integriteitsvereisten, schrijft oud-ombudsman Alba Martijn in haar rapport over de schijn van niet-integer handelen van Wiels.

De gedragingen van Wiels rond haar curriculum vitae zijn volgens Martijn onbehoorlijk.

“Het feit dat zij kennelijk stilzwijgend toestond dat zij genomineerd werd voor een prestigieuze prijs, terwijl ze de aan haar toegeschreven functie niet bekleedde, schetst een negatief beeld van de integriteit van Wiels”,

aldus Martijn. Ook heeft ze op haar LinkedIn op enig moment opgevoerd dat zij over een MSC beschikte toen zij in 2013 tot gevolmachtigde minister werd benoemd. Wiels heeft echter de masteropleiding Organization Coaching aan de Haagse Hogeschool nooit voltooid.

Screening

Uit het rapport, dat deze week is gepubliceerd, blijkt dat de oud-ombudsman geen oordeel kan geven over de door Wiels ondergane screening, omdat er geen enkel bewijs is overgelegd waaruit blijkt dat de gevolmachtigde minister door de Veiligheidsdienst Curaçao gescreend is.

Zelf verklaarde Wiels door de AIVD te zijn gescreend. Volgens de Nederlandse minister Ronald Plasterk vindt er geen veiligheidsonderzoek plaats naar leden van de Rijksministerraad, inclusief de Nederlandse ministers. Bovendien is de functie van gevolmachtigde minister niet aangewezen als een vertrouwensfunctie.

Wellicht is Wiels ervan uitgegaan dat de AIVD haar automatisch zou screenen. Toch plaatst Martijn daar vraagtekens bij. In geval van een screening wordt de persoon die gescreend wordt daarvan op de hoogte gesteld door de betrokken instantie.

Tijdens de screening wordt de betrokken persoon gehoord. Tevens moet hij – of zij – diverse documenten overleggen die de financiële en fiscale positie weergeven van hemzelf en zijn gezinsleden. De oud-ombudsman hoopt dat Wiels alsnog kan uitleggen op welke wijze en door welke functionaris van de AIVD zij is benaderd.

Alsook waarom zij in de veronderstelling verkeerde dat zij anders dan haar voorgangers door de AIVD en niet door de Veiligheidsdienst Curaçao zou worden gescreend.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | ‘Wiels neemt het niet zo nauw met de integriteitsvereisten’

 1. Shurandy presenteert zich in Nederland als de domme inboorling die uit de mondi wordt getrokken en de wijde wereld wordt ingestuurd. Met spiegeltjes en kraaltjes vervangen door oorbellen en tattoos.

  Geen Curacaopromotie om trots op te zijn, net als op zijn band met de criminele MFK.

 2. Curaçao is sinds de “Landstatus” al zo vaak negatief in het nieuws gekomen door allerlei politieke zaken veroorzaakt door onbetrouwbare figuren. En nu voegen we daar alweer een hoofdstuk aan toe ? Indien er rondom deze dame geen actie wordt genomen dan is dat dus 100% instemming met onbetrouwbaarheid leugenachtigheid en onbehoorlijkheid, en zetten we onszelf alweer voor joker. Deze dame heeft nu toch wel de status van lachertje gekregen maar wordt wel geacht om “het Land Curaçao” te vertegenwoordigen. Laten we dan in het wapen van Curaçao inderdaad maar een tros bananen opnemen indien dit wordt gecontinueerd. Iedereen heeft het hier altijd over respect, echter hoe zit dat met ons zelfrespect?

 3. Beste doña nadie wiels, wanneer vertrek je ? HISTORIA LO NO ABSOLVE BO.

  De spanning is niet te snijden. Wanneer wanneer. Neem je vazen, keuken, leugens, CV, HBO Den Haag diploma, intimidaties en vrienden mee. Vergeet Tonkes niet mee te nemen, want die heeft al genoeg verdient. De omzet van haar tienda is de laatste jaren twee tot driemaal zo hoog als normaal, rara hoe kan dat. Maar ik heb de accountantskamer (tuchtraad) al ingelicht. Cortesia di un berdadero curasoleño.
  Het gebouw kun je jammer genoeg niet meenemen, want die kan ik bij de belastingbetalers niet verantwoorden. Esey ta di pueblo.
  Laat aub niks achter. Want wij houden niet van grof vuil. Wij houden niet van tienda den tienda. En wij hebben ook smetvrees.

  En als je vertrekt wordt aub geen lid van enig politieke partij. En richt geen ene op.
  Want niemand zal op jouw of je partij stemmen.

  En als je je broer tegenkomt zeg tegen hem maar ook om zijn team Magnifico op te geven. Wij hebben genoeg van familie wiels. Fam wiels is een nachtmerrie voor onze isla stima curacao geworden. Sinds 2010 is er niets positiefs voor het eiland gedaan. Het is net een circus geworden. En je weet wie ik de schuld hiervsn geef. You’re just a joke, but a bad one. Cut your losses and leave.

  Maak je geen zorgen wat hierna met het curacaohuis gebeurt. Degenenen die achter blijven zullen zich hergroeperen en een oude deftige curacaohuis opbouwen uit de as die is overgebleven. En die zullen geen porqueria meer accepteren. HISTORIA LO NO ABSOLVE BO.

  Wat je hierna doet intereseert ons niet. Wij zullen jou niet op linked, facebook, skype , etc of wat dan ook opzoeken. Want opgeruimd staat netjes.
  Bo lo sigui cu bo bida y nos cu di nos.
  Good luck with your new venture, whatever that may be.

  Over 5 jaar zal ik in een vage cafe ergens in curacao of nederland aan een vriend of vriedin vragen: herinner je nog een ene marvelien wiels bij het curacaohuis enige jaren geleden ? Ki a para bira di e doña nadie ey ? Die zal me raar aankijken en vragen over wie heb nou ? Ik kan me geen ene marveline wiels herinneren. Ook lasr maar.

 4. Fraudelyne stapelt leugen op leugen, neemt vriendje na vriendje aan en gooit miljoenen belastinggeld over de balk, voert een wanbeleid en hysterisch schrikbewind.

  Dit alles meerder malen en uit van elkaar onafhankelijke bronnen bevestigd.

  In een normaal land was ze al lang uit zichzelf opgestapt of had het parlement ingegrepen.

  In een bananenrepubliek, sorry Stanley Held, kan ze gewoon doorgaan.

  Waar blijft Arthur Rosaria waar ik, voor het eerst en voor het laatst, op gestemd heb? Ik schaam me ervoor op deze lafbek gestemd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *