Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | RvC Centrale Bank wil maatregelen tegen voorzitter Rennie Maduro

http://qracao.com/index.php/ouder/2084-rvc-centrale-bank-wil-maatregelen-tegen-voorzitter-rennie-maduro
RvC Centrale Bank wil maatregelen tegen voorzitter Rennie Maduro

WILLEMSTAD – Voorzitter Rennie Maduro van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is binnen de RvC het mikpunt van vergaande kritiek geworden. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

Vier van de zeven commissarissen besloten vrijdag de regeringen van de landen Curaçao en Sint Maarten te verzoeken ‘dringende maatregelen te nemen’ tegen het optreden van Maduro. De andere drie, Curaçaose leden waren niet aanwezig.

De RvC heeft tijdens de vergadering in een resolutie formeel laten opnemen ‘zich ernstig zorgen te maken over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het voorzitterschap’ door Maduro.

- Advertentie -

Daarop volgt een opsomming van de zorgen, die erop neer komen dat RvC-voorzitter Maduro solistisch te werk gaat. Zo verkondigt de voorzitter, namens de RvC, veelvuldig besluiten aan mensen van buiten die niet binnen de RvC zijn besproken; deze zijn ook niet terug te voeren op enige besluit genomen in een vergadering van de Raad van Commissarissen.

Maduro geeft ook structureel geen gevolg aan verzoeken die hem worden gedaan door collega’s van de RvC, zoals het bijeenroepen van vergaderingen van de Raad met de directie van de CBCS.
De voorzitter wordt verder verweten meerdere keren vergaderingen eenzijdig af te lasten en roept hij reguliere vergaderingen niet op; hij weigert te vergaderen met de directie van de Centrale Bank.
Deze handelingen van voorzitter Maduro beïnvloeden het functioneren van de RvC op negatieve wijze en zetten ‘onaanvaardbare druk’ op de relatie tussen de RvC en de directie van de CBCS, aldus de vier leden van de RvC. Ook schendt deze handelwijze het goed functioneren van de Centrale Bank van beide landen.

Bij de RvC vrijdag waren aanwezig Marciella Illidge, Jairo Bloem en Robbie Feron (namens Sint Maarten) en Robert Pietersz (voorgedragen als tijdelijk lid door het Hof). De ‘Curaçaose’ commissarissen Maduro, Glenn Camelia en Lincoln James ontbraken.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Integriteit medewerkers Openbare Werken onderzocht

Het Ministerie van VVRP heeft een integriteitsonderzoek gestart naar bepaalde medewerkers van Openbare...

PBC | Vandaag drie coronadoden op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zojuist werd bekend dat er vandaag drie mensen overleden zijn...

Telegraaf | Jonnie en Thérèse Boer gaan nieuwe zaak bouwen op Cariben

Pieter Klein Beernink Het bekendste culinaire driesterrenpaar van Nederland breidt uit in het zonnigste...

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Integriteit medewerkers Openbare Werken onderzocht

Het Ministerie van VVRP heeft een integriteitsonderzoek gestart naar bepaalde medewerkers van Openbare Werken. Zo schrijft de Amigoe. Volgens het ministerie is het onderzoek gestart naar aanleiding...

PBC | Vandaag drie coronadoden op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zojuist werd bekend dat er vandaag drie mensen overleden zijn die positief getest waren op Covid-19. Onder hen was één jongere. Allen waren niet...

Telegraaf | Jonnie en Thérèse Boer gaan nieuwe zaak bouwen op Cariben

Pieter Klein Beernink Het bekendste culinaire driesterrenpaar van Nederland breidt uit in het zonnigste deel van het koninkrijk. Jonnie en Thérèse Boer gaan een brasserie bouwen op Curaçao,...

Democracy now! | Wednesday, August 4, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....
- Advertentie -