32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 16:50

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Rutte: “Blijf in Nederland tot en met maart

Persbureau Curacao

Rutte: “Blijf in Nederland tot en met maart. Boek geen reizen, tenzij het vanwege enorm economisch belang of ernstige familieomstandigheden echt nodig is.”

Den Haag – Premier Mark Rutte heeft zojuist in de persconferentie wederom opgeroepen om niet op reis te gaan.

Rutte: “Blijf in Nederland tot en met maart. Boek geen reizen, tenzij het vanwege enorm economisch belang of ernstige familieomstandigheden echt nodig is.”

- Advertentie -

Mensen gaan nog te gemakkelijk op reis en de vraag blijft om thuis te blijven. Rutte geeft als antwoord op de vraag waarom er dan geen compleet vliegverbod komt, dat dit erg lastig is omdat het vrachtvervoer door moet gaan en het ook mogelijk moet zijn bij ernstige privéomstandigheden om te reizen. “Iedereen die denkt het nu te kunnen maken om op reis te gaan, dan ben je ontzettend asociaal bezig.

Het kabinet werkt aan een plan voor een aanvullend economisch steunpakket. Rutte: “De sociaal-economische gevolgen zijn natuurlijk verschrikkelijk. De verhalen van getroffenen zijn hartverscheurend. We kunnen niet alle pijn bij de ondernemers wegnemen. Maar zeker nu we licht zien in de tunnel met het vaccin, is het belangrijk dat we zo veel mogelijk bedrijven en banen door deze crisis heen trekken. Boven op de huidige steunpakketten is meer nodig. Bedrijven moeten op steun kunnen rekenen, dat was en is een kwestie van fatsoen en solidariteit en belangrijk voor ons allemaal.”

Het invoeren van een avondklok wordt bekeken. “Een avondklok is een ingrijpende maatregel waar niemand op zit te wachten. Het OMT-advies, dat dit noemt, moeten we serieus nemen. De huidige lockdown is verschrikkelijk voor ons allemaal. Daarom is er veel voor te zeggen om het maximale te doen. We gaan het OMT vragen om een spoedadvies wat een avondklok ons kan opleveren.” aldus Rutte.

Basisscholen en kinderopvang kan misschien eerder open maar de Britse variant doet vermoeden dat het virus zich onder kinderen sneller verspreidt en dit moet dus eerst goed bekeken worden.

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Volgens @LaStiwz, “waarom zou ik niet mogen reizen naar een land waar het m.b.t. corona besmetting minder gevaarlijk is dan Nederland”.

  Kan het zijn omdat ze in Nederland ook beelden van hutjemutje op elkaar, feestende Nederlanders hier hebben gezien?

 2. Waarom zou ik niet mogen reizen naar een land waar het m.b.t. coronabesmetting minder gevaarlijk is dan Nederland.
  Ik moet er in nagenoeg alle gevallen getest naar toe. Op Schiphol is dus ook nagenoeg iedere reiziger getest.
  Een bezoekje naar de winkel of het ziekenhuis in Nederland is volgens mij gevaarlijker dan een PCR-getest reisje naar Curacao of om het even welk land waar de kans op corona besmetting lager is.

 3. Top besluit van Rutte. Kort en krachtig de juiste maatregel. Niks mis mee, en supergoed om de mensen die zich er niets van aantrekken en toch zomaar in een vliegtuig stappen ronduit grote egoisten te noemen. Top-bestuurder die met zijn lockdown maatregelen door de overgrote meerderheid wordt gesteund. Die eensgezindheid en visie hebben we hier duidelijk niet en zullen we met onze friends and family cultuur ook nooit krijgen. Gelukkig heeft Nederland als alle slimme landen een economie opgezet die niet alleen afhankelijk is van toerisme of een compleet gedateerde olie-industrie. Dat land kan dus wel een stootje hebben om bv KLM overeind te houden. Er zal altijd behoefte blijven aan zaken als horeca en reizen. Jammer voor de bedrijven die het daar nu moeilijk hebben en vaak als hardste schreeuwen, maar juist die sectoren zullen straks met nieuwe investeerders als dit achter de rug is vanzelf heel snel weer opveren, misschien de steun beter reserveren voor de sectoren waar dat moeilijker is en steun dus economisch gezien relevanter is.

 4. Rutte moet de lockdown verlengen tot aan het land curacrim failliet is. Dan is het makkelijk om de crim over te nemen en alle bestuurders ( ook nep ambtenaren vanaf de onderste trede van de lader waar zij werken??? en thuis zitten voor een giga salaris naar huis sturen zonder salaris. De gene die hun werk goed doen opnieuw aannemen voor een normaal salaris?.

 5. Reizen naar de andere delen van het Koninkrijk moet mogelijk blijven. Dat kan en dat is veilig, met name gezien de ventilatiesystemen in moderne toestellen en de PCR test die tot nu toe succesvol en effectief zijn. Bovendien; als er in Limburg een toename is van het virus, gaat men dan ook het vliegverkeer naar Limburg aan banden leggen? Niet nodig, niet verstandig, zeker niet voor onze eilanden die zo afhankelijk zijn van familie- , zaken- en vakantieverkeer.

 6. Daarom stopt Nederland ook miljarden aan steun in. Om de boel failliet te laten gaan.

  Steun gaat naar bedrijven als Booking.com (Die haar winsten zelf laten verdampen door uitkering aan Management) zodat zij expats kunnen betalen die al zelf 30 procent minder belasting betalen en die uiteindelijk toch werden ontslagen.
  Veel MKB ondernemers gaan het juist niet redden.

 7. Het blijkt dat in Nederland vorig jaar minder bedrijven failliet zijn gegaan dan vorige jaren. Blijkbaar houdt de overheidssteun kunstmatig veel bedrijven in leven. Straks als de steun ophoudt zullen veel bedrijven alsnog als een kaartenhuis in elkaar storten.

 8. @Gaito: en als dat wederom een goede reden is, wat is daar dan mis mee?
  Overigens vindt meer dan 70% van de Nederlanders de lock down goed of niet zwaar genoeg.

  @Brians S: daarom stopt Nederland ook miljarden aan steun in. Om de boel failliet te laten gaan.

 9. Het is een verademing om naar een Nederlandse persconferentie te kijken, Rutte geeft kort en duidelijk antwoord. Het is anders dan wat we hier zien, ministers geven ellen lange antwoorden en aan het eind zeggen ze nog misschien was dat geen antwoord op je vraag.

  Laatst was weer zo een persconferentie en nu zogenaamd met experts over vaccinatie. Het blijkt dat de verslaggevers gewoon opdagen zonder zich van te voren voor te bereiden.

  Eén van de zogenaamde experts was een epidemioloog, Iralice Jansens, een volwassen vrouw met een lange jurk die zelfs haar enkels bedekt. Echt zo iemand waarbij haar ouders haar vroeger verboden heeft om met jongens te spelen.

  Van zo iemand wordt vaak gezegd het zou daaronder wemelen van wespennesten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -