26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:22

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Rhuggenaath: Nog geen verlichting coronamaatregelen deze week

PBC | Rhuggenaath: Nog geen verlichting coronamaatregelen deze week

Persbureau Curacao

Aanstaande maandag, 21 december wordt opnieuw bekeken hoe Curaçao ervoor staat | Persbureau Curacao

Willemstad – Er komt deze week nog geen verlichting van de maatregelen. De besmettingscijfers gaan de goeie kant op, maar het is nu te vroeg om conclusies te trekken.

Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath.

De premier waarschuwt dat niet iedereen zich aan de regels houdt en dat dat wel nodig is om de regels te versoepelen.

Aanstaande maandag, 21 december wordt opnieuw bekeken hoe Curaçao ervoor staat.

Bron: Persbureau Curacao

7 reacties

 1. Zoals altijd lopen ze hier achter de feiten aan, geen woord over een eventueel vaccinatie plan. Het zal niemand verbazen als later blijkt dat ministers, parlementariërs en directeuren van overheid nv’s als eerste aan de beurt zijn.

 2. Hebben we er eigenlijk al aan gedacht om zelf voldoende vaccins, spuiten etc. te bestellen, of is dat te moeilijk voor ons en mag Nederland dat straks weer oplossen?

 3. Wat een zuur gezeik weer, de cijfers lopen terug maar het is nog te veel.
  37 is in vergelijking met Nederland 3700. Een veel beter resultaat, maar laten we even volhouden.
  Hoewel….. dat alcoholverbod in restaurants mag er wel af vanaf maandag.
  De restaurants hebben het doorgaans goed vol elkaar, mondkapje op, tafels 2 meter uit elkaar etc. Denken ze nu echt dat we dronken op de tafels gaan hossen?

 4. Ik vraag me af of de huisartsen al voorbereid zijn op de komende vaccinaties.
  Hebben zij uit hun patiëntenbestand al een lijst wie in aanmerking zal komen voor vaccinatie?
  Zijn deze patiënten al gevraagd of zij ingeënt willen worden?
  Of is het zo dat huisartsen daar niet bij betrokken worden.
  Zo maar een paar vragen maar het is zo “morgen” We weten dat op Curaçao altijd de kar achter de wagen wordt gespannen. Oh ja, we moeten nog dit en dat terwijl al maanden lang bekend is wat er moet gebeuren om vaccinaties in goede banen te leiden.

 5. Curacao staat er nog steeds niet goed voor. Je komt bij de arts op de ‘wachtlijst’ te staan om getest te orden. wat is dat nu voor onzinnigs.
  Deze hele pandemie bewijst maar weer eens, hoe dun het laagje beschaving van de mensen werkelijk is. Het is echt een beschavingsprobleem. Er wordt in onze opvoeding te weinig aandacht besteed aan solidariteit en saamhorigheidsgevoel. Vrijheid prachtig, maar verantwoordelijkheid voor de ander? Liever niet.
  Wees defensief, uit solidariteit met je medemens. Maar da’s te veel gevraagd.

 6. Dit moet een belediging voor de bevolking zijn, Ruggenaath en zijn schoothondje Izzy gaven een persconferentie zonder dat iets te melden was.

  Ruggenaath kwam met wat maatregelen voor vuurwerk waar niemand zich aan zal houden en de epidemioloog liet weer wat grafieken zien waar niemand in geïnteresseerd is.

  Het is ongelooflijk dat verslaggevers akte de presence gaven om te notuleren, blijkbaar weten ze ook niet waar ze nieuws moeten zoeken..

  Eerlijk gezegd had ik van Ruggenaath of de epidemioloog de mededeling verwacht dat vanaf maandag een vaccin in Nederland goedgekeurd wordt en de verwachting is dat wij een week later kunnen beginnen met vaccineren.

  Maar niks daarvan de epidemioloog liet weer wat powerpoint presentaties zien en Ruggenaath had het over wat waardeloze maatregelen.

  Als het aan mij ligt zal ik zowel Ruggenaath als de epidemioloog voor eikel van het jaar nomineren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties