27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 21:26

Laatste reacties

- Advertentie -

AlgemeenDagblad | Rutte: Reisadvies voor Aruba en Bonaire naar oranje

Voor alle Nederlandse eilanden in de Cariben geldt nu code oranje | ANP

Het reisadvies voor Aruba en Bonaire gaat naar oranje. Dat zei premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een debat over het coronavirus.

Het aangescherpte reisadvies komt niet vanwege de situatie rondom corona op deze eilanden, maar vanwege de “grote problemen” in Nederland, zegt Rutte.

Voor alle Nederlandse eilanden in de Cariben geldt nu code oranje.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. De economie moet zowel in Nederland als op Curacao ten alle kosten kapot gemaakt worden, anders kan de “great reset” niet doorgevoerd worden..

 2. Duidelijk verkeerde prioriteiten. Tijdens Black Friday liet men toe dat er duizenden mensen naar winkels gingen en men trad niet op maar nu straffen ze mensen op Curacao.

  De Koning zelf ging meerdere malen op vakantie.. Hugo de Jong ging op vakantie in onveilig land Frankrijk en Grapperhaus had zijn trouwfeest en iedereen liep de polonaise..

 3. Je kunt geen eerste wereldland bouwen, met derde wereldleiders.

  En we hebben een hoop derde wereldleiders op deze rots.

  Alle verantwoordelijkheid schuiven ze door

  Kijk maar naar de kwaliteit van je publieke diensten, en je kijkt naar de kwaliteit van je leiders.

 4. He @Frits. Ik denk dat bij deze weer bewezen is dat je kronkels in je hoofd krijgt als je te lang op deze rots zit. We willen hier de dingen zelf doen toch? Of geldt dat alleen als er hier zakken gevuld moeten worden en mag nederland de shit voor ons oplossen? Ook volksgezondheid willen we zelf regelen, het nieuwe ziekenhuis bewijst alleen dat we dat prima bodemloze putten kunnen graven. Onze regering was ook zo vooruitziend om jaren geleden al mondkapjes te bestellen, is vergeten dat ze ook zelf verantwoordelijk willen zijn voor de volksgezondheid en dus zelf achter vaccins aan moeten gaan. Maar als het dan gaat om slappe handjes ophouden en smoesjes verzinnen om nog meer geld van nederlandse belastingbetalers te jatten zijn we plots de kampioen van het koninkrijk. Hoe dom kan je zijn, ga werken voor je geld !

 5. De Nederlanders betalen daar belasting aan de Staat, hebben daar eerder recht op. Ze verdienen niet eens de salarissen die hier uitbetaald worden.

 6. Typische reactie. Jullie verdienen geld en wij eisen ook een deel van het geld wat jullie beschikbaar stellen voor de bedrijven die mede normaliter voor deze winst zorgen. Wij zijn nu eenmaal gewend al jaren meer uit te geven dan er binnenkomt dus kom op ermee anders discrimineer je ons.
  Tel eens op wat we dit jaar al hebben ontvangen van Nederland. Weliswaar in de vorm van leningen ( ook voor ondersteuning van het bedrijfsleven), medische ondersteuning, voedselpakketten etc. en ieder weldenkend mens weet dat de leningen nooit terugbetaald zullen/kunnen worden.
  De volgende stap is dat we een aandeel eisen indien er in een jaar een begrotingsoverschot is in Nederland.

 7. Gewoon weer het zoveelste voorbeen ik van slap beleid, niet kunnen doorpakken en dus slecht management van de Nederlandse overheid. Omdat Rutte de eigen grenzen niet durft dicht te gooien, wat een goede optie zou zijn, probeert hij reizigers af te schrikken met een code in een andere kleur.

 8. @RUTTE

  Waarom krijgen Aruba, Bonaire en Curacao code oranje terwijl de “grote problemen” in Nederland zijn. Alle logica is zoek.

  Los de problemen in Nederland op, maar “straf” de eilanden niet. Die krijgen door dit advies nog grotere financiële problemen dan ze al hadden, want het toerisme levert een zeer belangrijke bijdrage aan de economie. Ondanks de Corona maatregelen die in Nederland zijn aangehaald, heeft de economie (restaurants, hotels, ed.) het hier veel zwaarder te verduren dan de economie in Nederland. Daar krijgen de bedrijven en ZZP’ers tot 80% financiële steun van de overheid. Er is voor de 2de golf voorlopig en bedrag 4.700.000.000 euro! Voor uitgetrokken. Dit bedrag zou evenredig binnen het Koningrijk verdeeld moeten worden.

  Dat betekent:
  • BES ongeveer € 13.500.000 = Naf. 28.445.000 dus 28 miljoen
  • Aruba ongeveer € 33.70.000 = Naf. 70.875.000 haast 71 miljoen
  • Curacao ongeveer € 47.250.000 = Naf. 99.225.000 ruim 99 miljoen

  Waarom alleen code rood doorschuiven naar het andere deel van het koninkrijk maar NIET de CENTEN ?! Dit is een ergerlijke “ver mijn bed show” en echt discriminerend.

  Tatis mutandis geldt dit ook voor de 500 duizend vaccinaties die in de eerste badge beschikbaar komen. PRO RATO verdelen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -