PBC | Restaurant Association: horeca de dupe vervroegde avondklok

Persbureau Curacao

CRA: “Restaurants hebben weinig tot geen besmettingen gehad en zich over het algemeen erg goed aan de regels gehouden, dan is het extra zuur dat we zo hard getroffen worden” | Persbureau Curacao

De Curaçao Restaurant Association, RCA, is teleurgesteld in de nieuwe corona-maatregelen van de overheid. Restaurants moeten nu al om acht uur sluiten, zodat mensen de vervroegde avondklok kunnen halen. Die gaat maandag in om 21.00 uur in plaats van 23.00 uur.

De RCA stelt dat thuisbijeenkomsten de grote boosdoeners zijn als het gaat om besmettingen en niet de horeca. “Nu worden wij weer heel hard geraakt”, zegt Egon Sybrandy van CRA.

De nieuwe tijd van acht uur sluiten is volgens Sybrandy echt een onmogelijke opgave voor restaurants om genoeg omzet te kunnen maken. De verwachting is ook dat de vroege sluitingstijd de bezoekersaantallen doen teruglopen.

De CRA is van mening dat de overheid met aanvullende financiële ondersteuning moet komen, anders zullen er veel faillissementen volgen. Eerdere aanvragen voor een financiële bijdrage voor de sector zijn nooit gehonoreerd.

“Maar met deze maatregelen is het bijna onmogelijk om een restaurant open te houden. De regeling onder de naam Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), zoals die er is in Nederland, moet terug op tafel”, aldus Sybrandy.

“Het is een klap in het gezicht van de horeca. Restaurants hebben weinig tot geen besmettingen gehad en zich over het algemeen erg goed aan de regels gehouden, dan is het extra zuur dat we zo hard getroffen worden.”

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Restaurant Association: horeca de dupe vervroegde avondklok

 1. Met dank aan plaatsen als Zanzibar en Bonita, waar vele Nederlandse ondernemers elkaar in de kont kruipen om tijdens happy Hour zo veel mogelijk drank te nuttigen. En niet te vergeten de Sneks, waar de mensen met grote getalen boven op elkaar staan.

 2. Ja het is wel de nekslag voor restaurants, die vervroegde avondklok.

  Juist in restaurants wordt goed gelet op tafelafstand, bij de ingang ontsmetten, temperatuur meten.

  Bij happy hour plekken en andere propplaatsen kan ik me er iets bij voorstellen, maar die zijn meestal rond 1700 of 1800. Dus kunnen de mensen alsnog gewoon lekker proppen!

  Genuanceerd en doordacht besturen is niet besteed aan deze regering.

 3. Sybrandi een uiterst nutteloos figuur, nog één die zich niet drukmaakt om de gezondheid van medeburgers.
  Als Dolfynfm presentator was hij al niks….

 4. Ober, d’er zit een haar in mijn soep!

 5. Dat lange haar, een matje, staat Aegon Sybrandy niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *