PBC | Politie Nederland richt zich op Antillianen

Politie IJsselland heeft een rechercheteam dat zich specifiek richt op criminele Antillianen

Politie IJsselland heeft een rechercheteam dat zich specifiek richt op criminele Antillianen

ZWOLLE – Politie IJsselland heeft een rechercheteam dat zich specifiek richt op criminele Antillianen in Zwolle en omgeving. Aanleiding is de oververtegenwoordiging van met jonge Antilliaanse mannen in de politiestatistieken.
Het gaat dan om drugshandel, diefstallen, (huiselijk) geweld en berovingen. Het aandeel verdachten is onder Zwolse Antillianen ongeveer vijf keer zo hoog als onder de hele Zwolse bevolking. Er zouden ook twee criminele bendes in beeld zijn die voornamelijk bestaan uit Antilliaanse jongens.

Bron: Persbureau Curacao

22 Reacties op “PBC | Politie Nederland richt zich op Antillianen

 1. Het aanpakken van probleem wijken zoals ze in Nederland doen is niks is mee, daar kunnen wij nog wat leren. Onze politie komt gewoon niet in bepaalde wijken.
  Trouwens ons land doet ook aan etnic profiling, je hoeft maar een spaans/indiaans uiterlijk te hebben als dame bij de snek en je mag je papieren tonen. Waarom doen ze dat? Omdat de praktijk heeft bewezen dat daar veel illegalen aanwezig zijn. Profiling is normaal een choller zal je eerder aanhouden als hij met TV op straat loopt dan iemand anders die keurig in een pak loopt.enz

 2. Tja, als trollen als Freek aka Anthony vrij spel op KKC hebben, is het reageren op artikelen nutteloos.

 3. Anthony en ik.

 4. Wie is “wij”?

  Of is dit pluralis majestatis.

 5. En wij jou voor een drol Sonny.

 6. Piet Bambergen en Rene van Vooren, dat zijn de echte Bounties.

 7. @Rogier, hier op Curaçao hebben wij een naam voor die zogenaamde Curaçaoënaars die denken dat ze beter zijn dan de rest; “Bounties”

 8. Ja Anthony, verdedig je soort genoten maar je vergeet dat het juist jouw soort genoten zijn die in Nederland veelal leven van intimidatie, afpersing, drugshandel en gewelddadige overvallen. Zich constant alleen maar beroepen hoe zielig ze zijn als nakomelingen van het slavernij verleden waar ze o zo onder gebukt gaan. Ik ken een aantal Arubanen en Curaçaoënaars die wel zich aan de regels houden en jullie verafschuwen. Zij willen niet zijn als hun en die niet geassocieerd willen worden met dit soort Curaçaoënaars.

 9. Ja Anthony en ik hou jou voor Freek aan: een trol!

 10. Klopt helemaal Ramon.
  Er worden naar verhouding bijna géén Hollanders opgepakt in Zwolle. Ook in Leeuwarden, Emmen, Maastricht en andere steden buiten Noord- of Zuid Holland worden naar verhouding weinig Hollanders aangehouden.

  Echter in alle Nederlandse steden barst het van de Antilliaanse criminelen en die worden aangehouden. Als er dan – héél toevallig één – onschuldige Antiliaan tussen zit, is dat pech gehad. Die pech is voor de betrokken onschuldige Antiliaan maar de pech is nog meer voor de politie!

  De politie op Curaçao heeft méér geluk. Dáár is bijna iedere donkergekleurde, een crimineel.

 11. Typhoon is een bekende rapper in Nederland. Veel beter en rijker dan Lange Frans. Trouwens zelfs Kenneth Vermeer is aangehouden omdat hij in een dure auto reed. Nu hij niet meer eerste doelman van oranje is, wordt hij gewoon voor een crimineel aangezien.

 12. Tja daar kan die Anthony nou net weer geen antwoord op geven, als ik in Nederland ben en rij in een dure auto wordt ook ik aan de kant gezet. Weet je waarom? omdat ik een gouden tand heb met een gouden ketting. De vriendin van een vriend van mij rijd in een auto uit 2000 en voelt er zich happy mee, al kan ze een mooie Mercedes Benz cabrio direct kopen van haar zuur verdiende en gespaarde geld.

 13. Waar betalen ze het van?

 14. Goed zo Joep Meloen, voor syriergangers is zelfs de voor- en achterdeur opengezet.

 15. Het aandeel verdachten is onder Zwolse Antillianen ongeveer vijf keer zo hoog als onder de hele Zwolse bevolking.

  Ik geloof het meteen: Hollanders worden toch niet opgepakt!

 16. De politie heeft beterschap (geen etnic profiling meer) beloofd nadat Typhoon in zijn dure nieuwe auto is aangehouden. Blanke Nederlanders kunnen het gewoon niet hebben dat zwarten in dure nieuwe auto’s rondrijden.

 17. Laten ze maar eens hetzelfde doen wat Curaçao doet, Een bewijs van goed gedrag (VOG), genoeg geld voor eigen levensonderhoud, ziekenkosten verzekering. Moet je eens zien hoe ze op Curaçao beginnen te schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden. Er zijn er genoeg die naar Nederland gaan en nergens ingeschreven zijn, leven op de zak van meestal een vrouw.

 18. Roadrunner

  Lezen Anthony! – Joep heeft het over jongeren van Curacao EN Aruba…
  Maar ja, wie de schoen past, trekt hem aan…

 19. Even dimmen @Joep ze hebben het over Antilliaanse jongeren. Er staat nergens “Curaçaose” jongeren.

 20. caribbeancynic

  Foei! Ethnic profiling! Magniet?

 21. Summerlight

  Lul niet zo, net alsof alleen de jongeren vanaf de eilanden allemaal crimineel zijn. En waardoor groeit de criminaliteit? Door onjuist politiek beleid zowel in Nederland als op de eilanden. En het is een probleem wat wereldwijd speelt.
  En die Bosmanwet krijgen ze er nooit door zolang iedereen op de eilanden een nederlands paspoort heeft. Laat ze maar eerst beginnen met toelatingseissen van de duizenden vluchtelingen die de vrouwen in nederland als vuil behandelen.

 22. Joep Meloen

  Maar eisen stellen aan jonge, kansloze, Antillianen die naar Nederland willen is ineens discriminatie.
  Curacao en Aruba willen dus niet de verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen falen en dumpen hun afval, onder veel geschreeuw, liever in een ander land.
  Dushi Hende niet waar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *