29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 15:02

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie PBC | 'Peppie' wil geen lokale rechters in hoger beroep

PBC | ‘Peppie’ wil geen lokale rechters in hoger beroep

Babeladvocaat Eldon Peppie Sulvaran | Persbureau Curacao
Peppie Sulvaran: ‘Nederlandse kranten Curacao te gekleurd  | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De verdediging van Gerrit Schotte wil niet dat lokale rechters het hoger beroep behandelen in de zaak Babel.

Eldon ‘Peppie’ Sulvaran heeft een petitie ingediend om rechters uit Nederland over te laten komen. In eerste aanleg werd de ex-premier veroordeeld vanwege onder andere ambtelijke omkoping. Zowel Schotte als Cicely van der Dijs hebben geen vertrouwen in lokale en Europees Nederlandse rechters op het eiland.

De laatste groep lees volgens Sulvaran waarschijnlijk geen Papiamentstalige kranten, maar wel de Nederlandse. En die zijn volgens de raadsman gekleurd.

Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

 1. Sonny, dank je voor deze spitsvondige Memorie van Toelichting maar helaas: ook die zijn niet in het Papiadinges…en daar ging het om.
  …en dus eis ik nu mijn pindakaas !! 🙂

 2. @bartje,

  Graag zou ik jou gelijk willen geven, maar je hebt het niet.

  Rechters hanteren nog steeds de Nederlandse Staatscourant en het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden , dáár worden de nieuwe wetten of wetswijzigingen afgekondigd. Bij eventuele verschrijving/drukfouten in wetboeken, wordt als eerste de Staatscourant of het Staatsblad geraadpleegd.

  Helaas géén pindakaas

 3. laten we het onafhankelijk doen, we nemen rechters vanuit amerika.
  Maar het lijkt beter het internationale gerechtshof in den haag.
  Die weten wel wat ze met dit soort mensen moeten doen, ach Peppie kan niet mee heeft alleen antilliaans recht gestudeerd, dus alleen bekend met de lokale omstandigheden. Dit terwijl deze zaak internationale zaken zijn witwassen, corruptie in crimineel verband in diverse landen, buitenlandse bezittingen en bankrekeningen.

 4. nu moeten de rechters uit NL komen?
  ik dacht dat deze gedrochten niets met Nederland te maken willen hebben.
  Nederland speelt toch het vuile spelletje???
  wat een hypocriet….

 5. Rechters hanteren de wet en niet de krant..de man speelt kleuterschoolspelletjes en is een wandelende insult voor zijn professie !!
  Bon siman.. 🙂

 6. Bij verlies kan hij dus Nederland de schuld geven en het koloniale spelletje spelen en het voor de Europese rechters brengen, een doortrapt spelletje van een straathond die vecht voor zn behoud.

 7. Zelf je rechters uitkiezen, lijkt me ideaal. Moeten er nu papiamentstalige rechters uit Nederland komen of begrijp ik het verkeerd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties