PBC | Curaçao heeft Syrische vluchteling in gevangenschap

Directie en justitie doen niets | Foto ANP

Curaçao heeft Syrische vluchteling in gevangenschap | Foto ANP

WILLEMSTAD – Er zit tenminste één vluchteling vast op Curaçao. Het gaat om een 26-jarige Syriër. Die zit sinds eind januari in de SDKK-gevangenis. 

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Aktham Abu Fakher wil in Nederland asielaanvragen, maar heeft geen geldig paspoort en kan dus niet reizen.

In een brief aan minister Navarro van Justitie vraagt hij om hulp. De islamitische gemeenschap op het eiland zamelt geld in voor een vliegticket naar Nederland.

Bron: Persbureau Curacao

11 Reacties op “PBC | Curaçao heeft Syrische vluchteling in gevangenschap

 1. Welnee, die is per DHL binnengesmokkeld. Zet hem in een AZC…Bewaak de pontjesbrug….bel de VKC…call in the marines….dit gaat helemaal fout !! 🙂

 2. Heeft Hakim hem binnen gehaald?Want hij zal wel ergens een diplomaten paspoort hebben!!

 3. Thanks Potver3….nu kan ik m’n eigen vliegtuig charteren….by the way, hoe wist je dat die site bestond ?! 🙂

 4. Whahaha 🙂

 5. Waarom afschuiven naar Nederland?? Het zet Curacao op de wereldkaart…we hebben nu ook een vluchtelingenprobleem en kunnen meepraten met de grote jongens !! 🙂

 6. @Terex & BuliBuli

  In het kader van de privacy, kan de Immigratiedienst Curaçao u hier geen antwoord opgeven.

  Het is overige wel kenmerkend voor de geweldige solidariteit van de 1.000 moslims die op het eiland wonen. Spontaan hebben ze allemaal 73 cent opgeofferd voor het ticket van Fakher. Overigens beloofde Fakher zijn geloofsgenoten om de 730 verzamelde guldens binnen één week na aankomst weer terug te storten.

  De socialedienst in Den Haag zal de (omgerekent) 400 euro direct inhouden op zijn eerste uitkering van 1.340 euro en zorg dragen voor de terugstorting.

  Fakher, die nu bij zijn familie verblijft, vindt het spijtig dat de onderstand zo laag is op Curaçao. Anders was hij het liefste bij zijn familie op Curaçao gebleven. Gelukkig heeft hij nog wel héél veel vrienden en familie die ook voor een betere bijstand naar Nederland gingen.

 7. Toendertijd met de zaak Mauro had Ivar Asjes grote woorden mbt Nederland. Ik neem aan dat deze vluchteling bij Ivar Asjes in huis mag slapen?

 8. Dat wil ik ook graag weten!!!!

 9. Wel ja joh. Alles is bijna gratis tegenwoordig en anders vinden ze wel iemand die geld bij elkaar schooit. Hoe is hij op Curacao terecht gekomen zonder geldig paspoort ?

 10. Ik wil ook asiel in NL aanvragen; heeft er iemand een ticket voor me? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *