32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Morgen lintjesdag

HomeMediaPBC | Morgen lintjesdag
Allan van der Ree, voorzitter van de stichting Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942 krijgt een Koninklijke onderscheiding | Persbureau Curacao

Morgen regent het weer lintjes. Om 09.00 uur speldt de Gouverneur een groot aantal eilandgenoten een Koninklijke Onderscheiding op.

Ik mag alvast één naam verraden. Welke onderscheiding hij krijgt, weet ik nog niet, maar wel dat-ie er een krijgt.

Allan van der Ree, voorzitter van de stichting Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942!

Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn unieke, onbaatzuchtige en langdurige inzet voor het bewaken en bewaren van de Tweede Wereldoorlogsgeschiedenis van Curaçao.

En daar is geen woord teveel gezegd…

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @EC
  Kan je enigszins volgen, de story about Pa Sem is mij zlthans zeer bekend. Heb er zelfs in een uitgebreid AD art. van 29.9.12
  over geschreven en in 1998 een zwartboek gemaakt wat te vinden is in de Kon.Bieb in Den Haag.
  Verder zijn er veel mensen die zich dagelijks voor de gemeenschap inzetten, maar helaas zullen er altijd mensen zijn die zich laten voordragen en in feite niets hebben
  bijgedragen wat een lintje zou rechtvaardigen.
  Zo was het is het en zal het zo blijven. Gelukkig zijn er genoeg mensen waarvan ik vind eer hen voor wat zij hebben gepresteerd, wit zwart geel bruin who cares.
  prettige dag verder.

 2. @Joep Meloen, bedankt dat had ik even nodig. Nu ken ik mijn plaats weer.
  Even dacht ik als YDK dat ik recht had op een eigen mening.

 3. @ Ericlapas,

  Dat jij zo’n onbenul bent dat je denkt dat jij voor iedereen kunt bepalen of ze zich wel of niet genoeg hebben ingezet voor de samenleving is geheel jouw probleem.
  Wij leven nog altijd in een koninkrijk en daarin is bepaald dat personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving daar een blijk van waardering voor kunnen krijgen. Een Koninklijke onderscheiding is geen medaille zoals die wordt gegeven in een sportwedstrijd. Een Koninklijke onderscheiding behoort voor iedereen een teken te zijn dat de persoon, die deze onderscheiding draagt, zich heeft ingezet voor onze samenleving, op een dusdanige manier die je niet zomaar zou verwachten.
  Dat jij je nergens voor inzet is jouw probleem. Anderen zetten zich vaak geheel belangenloos in voor het welzijn van anderen, voor de samenleving en doen dat jaar in jaar uit. Zij verdienen het om te worden erkend in hun daden, terwijl zij daar zelf vaak geen behoefte aan hebben.

  Dus wanneer jij ooit een Koninklijke onderscheiding zou willen weigeren zou ik eerst maar eens beginnen met er eentje te verdienen en geloof me, daarvoor is de resterende tijd in jouw leven veel te kort.
  Dus hou op met je in de schoenen te plaatsen van hen die zo’n onderscheiding wel verdienen. Hou op met popie jopie spelen door af te geven op iets waar je uberhaupt geen kennis van hebt.

 4. ik denk dat er meer mensen zijn zoals Pa Sem.
  dus ja de lintjes regen voor dit soort mensen oké.

  Alleen al die hotemetoten met de juiste connecties, die een lintje krijgen voor 30 of 40 jaar trouwe dienst is echt onzin.
  dus daarin ben ik het met je eens.
  teveel hotemetoten…

 5. Morgen regent het weer lintjes. Om 09.00 uur speldt de Gouverneur een groot aantal eilandgenoten een Koninklijke Onderscheiding op.

  Voor zover ik het heb begrepen, moet je voorgedragen worden voor een lintje en het is niet de bedoeling dat je dat weigert. Volgens mij is dit een Nederlandse traditie die wij hebben overgenomen (nageaapt).

  Ik heb dat altijd erg zielig gevonden van al die donkere mensen zo trots als een aap dat dat ze een nietszeggend lintje opgespeld krijgen. Helaas kom ik niet in aanmerking voor een lintje want ik ken niet genoeg mensen die mij kunnen voordragen.

  Elke keer met lintjesdag moet ik denken aan de zondag van 4 oktober 1992 in de Bijlmer toen een Boeiing (Jumbo Jet) op een flat neerstortte. Toen was er een Surinaamse meneer Pa Sem genaamd, hij was op dat moment werkzaam in de bewuste flat. Pa Sem vluchtte de brandende flat uit, maar rende terug de vuurzee in om een 10-jarige jongetje te redden. Pa Sem liep zelf ernstige derdegraads brandwonden op waarvoor hij langdurig moest worden behandeld.

  Pa Sem is later onderscheiden met een Erepenning. Hij vond zelf dat hij het niet verdiende.

  Ik zou graag voorgedragen willen worden zodat ik als eerbetoon aan Pa Sem kan weigeren omdat ik vind dat na Pa Sem niemand meer een lintje verdiend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties