26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 02:25

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie PBC | Meer dan 4 ton schadevergoeding voor Goede

PBC | Meer dan 4 ton schadevergoeding voor Goede

Met vonnis

oud-rector Miquel Goede | Persbureau Curacao
Oud-rector Miquel Goede heeft in alles zijn gelijk gekregen | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De universiteit moet oud-rector Miquel Goede een forse schadevergoeding betalen. Ruim 420 duizend gulden.

Ook in hoger beroep kreeg goede gelijk. Hij werd in 2011 gewipt door het bestuur van de universiteit op beschuldiging van fraude. Daar bleek niets van waar te zijn. De universiteit moet van de rechter meteen betalen.

Bron: Persbureau Curacao

14 reacties

 1. Hoeveel heeft het in totaal gekost? Goede krijgt 4 ton, Proceskosten dienen te worden betaald door de UNA. Rapportje van Hernadez zal ook wel een fortuin hebben gekost en dan nog de advocaatkosten van Sulvaran en Peterson.. bij elkaar 1 miljoen?

 2. Als Flocker en Dambruck niet aansprakelijk worden gesteld zouden studenten de UNA voor de rechter moeten dagen.

  En ook de parodie op een accountant, Terry Hernandez (alleen Anthony Cijntje is nog erger), kan aansprakelijk worden gesteld:

  Terry Hernandez geschorst

  CURAÇAO – Naar aanleiding van de klacht van oud-rector Miguel Goede heeft de Accountantskamer vandaag bepaald dat Terry Hernandez voor zes maanden wordt geschrapt in het accountantsregister. Dat betekent dat hij zes maanden is geschorst en niet als registeraccountant mag werken, meldt advocaat Karel Frielink.
  Goede had bij de Accountantskamer een klacht tegen Hernandez ingediend naar aanleiding van een door Hernandez geschreven rapport. In dat rapport heeft Hernandez zeer ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van Goede. “Ten onrechte, zoals nu blijkt. Dat rapport heeft intussen wel geleid tot het ontslag van Goede als Rector-Magnificus van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA)”, zegt Frielink.
  Onderzoek
  De Accountantskamer verwijt Hernandez dat hij tijdens zijn onderzoek prof.dr. Roel in ’t Veld niet heeft gehoord. Dit was een belangrijke getuige van Dr. Goede, maar Hernandez vond het niet nodig prof. In ’t Veld in het onderzoek te betrekken. De Accountantskamer oordeelt verder dat de ernstige beschuldiging van Hernandez aan het adres van Goede, namelijk het presenteren van valse documenten met de bedoeling gelden te onttrekken aan de UNA, niet klopt. De betaling van de factuur van Goede Consultants was met instemming van de toenmalige Rector-Magnificus verricht.
  Beschuldigingen
  De Accountantskamer stelt bovendien vast dat Hernandez, waar het gaat om de beschuldigingen aan het adres van Goede heeft ‘gehandeld in strijd met de eisen voortvloeiend uit de fundamentele beginselen van integriteit, objectiviteit en deskundigheid en zorgvuldigheid’. Hernandez had zich ‘moeten onthouden van de strafrechtelijke en civielrechtelijke kwalificaties die in het rapport voorkomen’.
  Objectiviteit
  De Accountantskamer vervolgt: “Hernandez had moeten beseffen dat de in het rapport neergelegde bevindingen en de conclusie van het rapport schadelijk voor klager(s) positie zouden kunnen zijn. Door (niettemin) in deze vorm te (laten) rapporteren, heeft hij onvoldoende rekening gehouden met de belangen van klager. Daarmee heeft hij gehandeld in strijd met de fundamentele beginselen van objectiviteit en van professioneel gedrag.”
  Schorsing
  De Accountantskamer is van oordeel dat Hernandez van deze verzuimen, ‘gelet op de mogelijke gevolgen van het uitbrengen van het rapport en op de omstandigheid dat betrokkene zich afficheert als een ‘Certified Fraud Examiner’, een ernstig verwijt moet worden gemaakt’. De Accountantskamer heeft Hernandez voor zes maanden geschorst. Omdat Hernandez in een andere zaak door de Accountantskamer voor drie maanden is geschorst, bedraagt de totale duur van de schorsing negen maanden.
  Ontslagzaak
  Het ondeugdelijke rapport van Hernandez is destijds door de UNA aangegrepen om Goede op staande voet te ontslaan. Het ontslag is door Goede aangevochten bij de rechter. Goede heeft in die ontslagzaak aangevoerd dat de UNA de onterechte beschuldigingen van Hernandez nooit had mogen gebruiken als grond voor zijn ontslag. Dit wordt nu bevestigd door het oordeel van de Accountantskamer. De rechter zal op 5 juni 2012 uitspraak doen in de ontslagzaak.
  CPA
  Hernandez is ook verantwoordelijk voor het rapport dat heeft geleid tot het ontslag van CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy en voor de audit bij bevolkingsregister Kranshi.

 3. Het is toch idioot dat Wilfred Flocker en Dennis Dambruck die de schuld zijn van (met advocaatkosten) een miljoen schade nog steeds in de Raad van Toezicht van de UNA zitten?

  En de studenten van de UNA gedragen zich als de toekomstige Alexandra Rosarias en doen en zeggen niets. Wellicht bang dat ze zijn om de mogelijkheid te verliezen een universitair diploma na een MBO opleiding te kunnen behalen. Waar je punten krijgt voor aanwezigheid en examens van het niveau huishoudschool maakt.

  Want geloof me, als het in de top van de universiteit zo stinkt dan rot het beneden.

 4. Gefeliciteerd, Miguel. Een lastige periode kan worden afgesloten doordat standvastigheid en doorzettingsvermogen uiteindelijk het recht hebben doen zegevieren. Jammer voor Curacao en voor de studenten, maar zij verliezen een waardige rector.

 5. De prijs van roddel en achterklap. Een van de sterke punten van de Curacaose politieke elite.

 6. Veel studenten van toendertijd’ zijn inmiddels afgestudeerd. Nwe lichting weer.

 7. De bevolking van Curacao dient weer deze rekening te gaan betalen door op onkundigen te stemmen die weer andere bondgenoten overal in verschillende organisaties hebben neergezet. Wedden dat het merendeel van Curacao weer gaat stemmen voor deze onkundigen. Want wat Curacaoenaars naast feesten goed in zijn, is hun eigen glazen keer op keer weer kapot te slaan.

 8. Doen ze al.. College geld word maar duurder en duurder en het lesnivo hetzelfde.. maarja UNA moeten veel geld betalen aan advocaten en proceskosten..

 9. Mbt studenten Eigen schuld. Ze hadden toendertijd Goede moeten steunen door demonstraties maar durfde allemaal niets. Nu betalen ze de rekening door hogere collegegelden. En dan gaan ze toch op MFK stemmen..

 10. Flocker heeft wijselijk zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de UNA van zijn Linkedin pagina gehaald, maar Dambruck is zich van geen kwaad bewust, denkt dat hij een geweldig toezichthouder is en schrijft trots op zijn Linkedin pagina:

  Dennis Dambruck
  Member of the Supervisory Board
  University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC)
  February 2011 – Present (5 years 6 months)
  The primary role of the Supervisory Board is to supervise the operation of the University and give guidelines and advice to the Rector Magnificus where and if needed. I also serve as the Chairman of the Audit Committee and as Treasurer of the Board.

  SIN BERGUENSA!

 11. Blij voor Miguel, maar het zal toch d bevolking zijn die de rekening moet betalen.
  Berguensas.

 12. Nu de tuchtrechter Terry Hernandez heeft veroordeeld voor waardeloze werkzaamheden kan Terry Hernandez ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

  Net als Flocker en Dambruck die deze clown bewust hebben aangenomen.

  Beslissing tot vervolging van Hernandez, Flocker en Dambruck moet genomen worden door de Raad van Toezicht van de UNA, met daarin… Flocker en Dambruck.

  Ra ra, zal er vervolging komen? Antwoord: nee, de studenten aan de UNA en hun ouders draaien op voor de schade.

 13. En de verantwoordelijken voor dit financieel debakel van meer dan een miljoen zitten nog steeds in de Raad van Toezicht van de UNA:

  The members of the Board of Trustees are:
  Mr. W.R. Flocker LLM, chairman
  Mr. D.A. Dambruck CPA. MBA, CAMS, CFE, treasurer

  Een grote schande.

  Flocker en Dambruck zouden iedere cent die de UNA verloren heeft terug moeten betalen, zelf ontslagen moeten worden en met terugwerkende kracht al hun vergoedingen die zij als waardeloos toezichthouder hebben ontvangen moeten terugbetalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties