PBC | Medicijnen op Curaçao niet persé duurder

Persbureau Curacao

Jaarlijks betaalt de SVB per verzekerde ruim 700 gulden aan medicijnen. In Nederland is dat 600 gulden. Het verschil zit ‘m in kosten van import | Persbureau Curacao

Willemstad – Medicijnen zijn niet duurder op Curaçao dan elders. Dat zegt de Vereniging van Importeurs van Pharmaceutische Producten.

Jaarlijks betaalt de SVB per verzekerde ruim 700 gulden aan medicijnen. In Nederland is dat 600 gulden. Het verschil zit ‘m in kosten van import.

De importeurs komen met dit bericht omdat de overheid 30 procent wil bezuinigen op de vergoedingen. Dat kan volgens de sector niet.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Medicijnen op Curaçao niet persé duurder

 1. Botica maffia is het goede woord.
  Veel huisartsen met aanleun Apothekers/ Boticas.

  De arstenpraktijken zijn een soort Xerox kantoor die aan de lopende band vaak onnodige recepten uitschrijven (via de receptioniste met voorgetekende recepten) met een overdosis aan medicamenten.

  Kassa rinkelt, SVB, betaalt. = lees: Burger.

 2. “Jaarlijks betaalt de SVB per verzekerde ruim 700 gulden aan medicijnen. In Nederland is dat 600 gulden. Het verschil zit ‘m in kosten van import.”

  En welk bedrag vergoeden hier de particuliere verzekeraars aan medicamenten? Even er bij optellen.
  Een vergelijking met de Nederlandse cijfers (in 2019 €376 p.hfd) gaat dus mank.
  Medicijnkosten oftewel de prijs van de medicamenten zijn vanaf 2000 in Nederland door diverse overheidsbemoeieningen sterk verlaagd. Hier is het alleen een kwestie van verlaging van de prijzen door diverse generieke medicijnen te verstrekken.

 3. De boticamaffia probeert met hele en halve onwaarheden de opinie te sturen. Trapt de politiek hopelijk niet in en Nederland al helemaal niet!!!

 4. Beste Trui, als de invoerkosten- en rechten aftrekt zijn de kosten per inwoner op Curaçao met € 295 zelfs lager dan in Nederland waar die kosten per inwoner € 300 bedragen. Als je dan ook weet dat Nederland een van de goedkoopste landen in Europa is wat betreft medicijnkosten dan zou er toch een lampje moeten gaan branden. En als je dan ook weet dat er op Curaçao 2 x zoveel geslikt wordt als in Nederland dan zou ik zeggen “do the math”.

 5. Wij van WC Eend vinden WC Eend niet duurder dan andere eenden.

  Sorry voor de BMW’s, Audi’s en Porsches voor onze deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *