PBC | Marvelyne Wiels verliest kort geding Ombudsman

Met vonnis

Marvelyne Wiels niet uitgenodigd voor Zilveren Anjer | Nico van der Ven

Marvelyne Wiels verliest kort geding Ombudsman | Nico van der Ven

WILLEMSTAD – De rechter heeft een stokje gestoken voor de poging van Marvelyne Wiels om het Ombudsmanrapport over haar functioneren tegen te houden.

De Ombudsman kan niet berecht worden, het land Curaçao is verantwoordelijk voor haar. De rechter zegt bovendien dat de getuigen terecht een beroep doen op hun anonimiteit, ter bescherming tegen het handelen van Wiels. Die hadden gezegd dat Marvelyne Wiels intimideert en dat zij geen bescherming hoeven te verwachten van premier Asjes, omdat gebleken is dat die haar de hand boven het hoofd houdt.

De rechter gaat daarin mee. Wiels is veroordeeld in het betalen van de proceskosten. De Ombudsman heeft verklaart het rapport aan de Staten te sturen, na het oordeel van deze rechter

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Naschrift KKC
2015 06 26 – Marvelyne Wiels vs Land en OmbudsmanKG

13 Reacties op “PBC | Marvelyne Wiels verliest kort geding Ombudsman

 1. Renee van Aller schrijft: Want Helmin Wiels had een scherp oog voor de feitelijkheden en wenste de juiste persoon op de juiste plaats. Ook wilde hij de corruptie bestrijden.

  You’re wrong my friend. Beste Renee als Helmin Wiels tegen corruptie was dan was hij nimmer met Schotte en Coopers in zee gegaan. Hij stond erbij en keek ernaar. Waarom denk je ? Had hij geen voordelen hierbij. Wiels was juist ook een corrupte man naar mijn inzicht.

  Helmin Wiels heeft alleen maar chaos achtergelaten. Hielmin Wiels is debit aan de politieke toestanden van represailles etc tegen ambtenaren etc etc.

  De tijdelijke regering die hij noemde voordat de echte kabinet is gaan zitten was ook zon fluts gedoe, die nergens naar voor diende. Alleen maar om zand in de ogen van de bevolking te strooien.

  Nee Helmin Wiels en familie is een ongeluk voor Curacao gebleken.
  Maar de naam Wiels is geen echte Curaçaose naam. Het is een import. Nan no ta curasoleño.

 2. Renée van Aller

  De rechtsstaat heeft zichzelf fier geprofileerd in dit vonnis. Bijna iedereen zal tevreden zijn. Wat een beschamende vertoning voor de regering en mevrouw Wiels. Om het de nodige blazoenen te zuiveren zal wel beroep worden aangetekend. Maar dan moeten er betere feiten uit de hoge hoed worden getoverd en dat lijkt vrijwel onmogelijk. Tenzij men er een reclamebureau opzet geschoold in reputatie-opschoning. Jack de Vries zou een goede spindoctor zijn om dat te bewerkstelligen. Het beramen van een waardevol en wezenlijk doortimmerd weerwoord zal niet meevallen. Wij voelen ons beklemd door de politieke handel en wandel van onze leiders die uit dit vonnis blijkt. Wij vroegen ons in het algemeen af of dat briefje met de namen van mevrouw Wiels en premier Asjes, nagelaten door de te jong en wreed gedode Helmin Wiels wel feitelijk bestaansrecht heeft. Want Helmin Wiels had een scherp oog voor de feitelijkheden en wenste de juiste persoon op de juiste plaats. Ook wilde hij de corruptie bestrijden. Is dat nagelaten verzoek om zijn zus en Ivar Asjes als zijn erfgenamen te benoemen ooit breed bekend gemaakt en afgedrukt? Staat vast dat het van Helmin Wiels is? En moest het volk niet stemmen over de opvolging? Zo gaat het toch in een democratie? Zo’n erfgenaamschap kan van prettig van pas komen op het juiste moment. In sommige situaties wordt een noodlottig ongeval als tijdig toeval talentvol geactiveerd. Ook zijn we benieuwd hoe de uitgebreide integriteitstoets van mevrouw Wiels (voordat zij GVM werd) is uitgevoerd. Blijkbaar worden adviezen van Hoge Colleges van Staat alleen maar gevolgd als ze de mening van de betreffende gezagsdragers voor 100% toejuichen. Dat houdt in dat dergelijke colleges dus in strijd met de wet partijdig moeten zijn om de politiek te behagen? Gezien de begrijpelijke opschudding van de betrokkenen zal het rapport van de ombudsman niet gunstig zijn voor de GVM, noch voor haar bazen. Een politieke (al dan niet zelfbenoemde functie) is geen vrijbrief de wettelijke regels en het fatsoen met voeten te treden. Uit het vonnis blijkt onweersproken dat de GVM het nodige te verwijten valt in haar omgang met medewerkers. Dat de gemachtigde van de GVM luchtig over de gevreesde represailles begaan door de GVM heen danste, klemt des te meer in deze onverkwikkelijke onenigheid. De rechter meent dat de angst voor represailles terecht is en anonimiteit rechtvaardigt. Waarom wil de overheid het instituut van ombudsman het onafhankelijk functioneren beletten? Het feit dat premier Asjes verantwoordelijk is voor het optreden van de GVM, betekent hij zich in een onaangenaam parket bevindt. Misschien opstappen, dan kan mevrouw Wiels premier worden? Zou Helmin Wiels dat ook met vooruitziende blik hebben gewild of juist niet? Beroep aantekenen kan inhouden dat de ongemakkelijke situatie uit de hand gaat lopen. Willen al onze politici voor schut gaan staan? Wat te doen in de hoop dat de storm overwaait? Renée van Aller&John de Vries

 3. Roberto Abdoel-Khan

  Gij die door recht of macht onrecht begaat ervaart dat door recht zijn macht vergaat!!!!

 4. Asjes verantwoordelijk voor gedragingen GevMin

  Feit 1a uit het vonnis: Gedragingen van de Gevolmachtigde Minister zijn toe te rekenen aan de Minister van Algemene Zaken. Indien Asjes zich wil handhaven als Regeringsleider, dient hij zijn GevMin naar huis te sturen. Anders is hij namelijk zelf onhoudbaar, en stort zijn kabinet in als een kaartenhuis. Dus het is kiezen of delen: Marvelyne naar huis, of het hele Kabinet naar huis. Meer opties zijn er niet. Daar waar politici weg kunnen kijken als onderzoekers of journalisten met informatie komen, daar kan een Ombudsman ingrijpen en de regering forceren om toch actie te ondernemen. Rapport van de ombudsman moet serieus worden genomen.

 5. Marvelyne Wiels verliest een kort geding,
  Marvelyne Wiels verliest een lang geding,
  en Marvelyne Wiels verliest alle gedingen welke daartussen zitten en waarom,
  – nepotisme
  – pathologisch leugenaar
  – onbekwaam, ondeskundig , on….
  – narcistisch
  – egoïstisch
  – autoritair
  – …

 6. @lex
  Wat mij wel bevreest is, dat er alsmaar meer lokale rechters worden
  benoemd die natuurlijk allerlei familie-,buren-,en vriendenverbindingen hebben op zo’n tiny island waardoor een onafhankelijk vonnis mogelijk in het gedrang komt.
  Is dat deel van een groter crimineel plan?
  (Zoals destijds local Piar de kriminalidad niet te lijf durfde te gaan?).

 7. Deze te verwachten nederlaag mag ratvocaat van Rijn, die zich hoogleraar noemt aan de veredelde kleuterschool UNA, zich in zijn zak steken. Hij zal er niet minder om declareren vermoed ik.

  En wat een slag in het gezicht van Fraudelyne, de zaak heeft haar situatie alleen maar erger gemaakt, en die van Asjes die door de rechter wordt omschreven als een laffe partijman die partijgenote viswijf Wiels de hand boven het hoofd hield.

  Kan de nog grotere nationale lafaard, Alex Rosaria, nu eindelijk eens doen waarvoor we op hem gestemd hebben en dat is Fraudelyne een trap onder haar niet te missen kont geven?

 8. Voorlopig is de zaak weer vertraagd, en over 4 dagen vertrekt de huidige Ombudsman (vrouw), eens kijken hoe men dat “vacuüm” gaat ge(mis)bruiken.

 9. Ik krijg het gevoel dat justitie, in al zijn geledingen, thans op stoom komt. Als je toch ziet welke mogelijke misstanden er thans worden aangepakt en voor de rechter ( zullen ) worden gebracht dan geeft dat de burger moed. En dat met beperkte menskracht. Ook de recente vonnissen van de rechters , de slechte te na gesproken, geven hoop voor de toekomst . Dus. Justitie : thumb up ! Keep up the good work!

 10. Jantje (de Wit)

  En voor dit te verwachten vonnis heeft zo’n onbenul 2 advocaten nodig gehad?

 11. Goed dat Wiels parttime, want alleen in de sunshine, profje Van Rijn aan haar verdediging had toegevoegd. Kost een beetje maar dan heb je ook niks.
  Behartigt de man ook haar diffuse zaakjes in Nederland ?
  Lijkt me niet zo’n fijne advocaat. Geldwolf?
  En nog wat : een BMW 825 !!! KOM OP MET DAT RAPPORT !

 12. Hans Verschalk

  ‘Wiels is veroordeeld in het betalen van de proceskosten.’

  Ja, koekoek. Wij belastingbetalers mogen opdraaien voor de proceskosten en de advocaat van Wiels, van Rijn, die wist dat hij aan een kansloze zaak begon maar als ratvocaat natuurlijk geen nee zegt tegen ook een kansloze zaak.

  Maak het rapport nu maar openbaar en stuur Fraudelyne terug naar waar ze vanaan komt: de mondi. Kan ze straks Constancia gezelschap gaan houden,

 13. “Die hadden gezegd dat Marvelyne Wiels intimideert en dat zij geen bescherming hoeven te verwachten van premier Asjes, omdat gebleken is dat die haar de hand boven het hoofd houdt.”

  Boemerang effect. You will be your own downfall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *